17/2 Tisdag - Studiebesök

Idag har jag varit på studiebesök vid Vattenverket - himla intressant faktiskt. Man tänker ju inte så mycket på det där med vattnet i stan. När man vrider på kranen så kommer vattnet. Att det faktiskt är Svartåns vatten vi dricker - det är  lite svårt att fatta liksom ;-).

Vattenverket - första gången jag var här!



I det svarta stora röret forsar det vatten taget direkt från Svartån, röret är 1,2 m i diameter och det tas 500 l vatten per sekund från svartån.



Vattnet hamnar sedan i reningsbassänger i olika steg där det filtreras en första vända.



När vattnet gått igenom dessa bassänger så pumpas det vidare till grusåsarna för naturlig rening innan vattnet når grundvattenkällan. 45 dagar tar det för vattnet att passera hela processen innan det hamnar i kranen. Rätt häftigt egentligen.

Em tillbringades på kontoret. Eftersom jag hade kameran så passade jag på att fotografera mitt kontor så ni kan se hur jag har det på jobbet ;-)

Mitt arbetsplats - 2 av mina fotografier uppsatta på väggen :-)



Och så har jag två besöksstolar - den stora tavlan är min egen- passar jättebra på kontoret.



Så nu vet ni hur det ser ut på mitt kontor - bara lite krukväxter som saknas ;-)

Maken kom och hämtade mig vid 16-tiden som vanligt och vi for hemåt. Efter matlagning och fixning av stall så for vi till ridhuset med Oktawia. Idag blev det tömkörning - jag är helt totalt ledbruten i kroppen efter gårdagens ridlektion ;-) Bra för mig att hålla mig på backen med andra ord.

Tömkörningspasset gick jättebra. Otkawia lydig och vi tränade på galoppfattningar. Först från trav och sedan från skritt. Oktawia blev laddad och tyckte att skritt var en total onödig gångart. Upplevde henne inte som pigg - utan snarare stressad. Hon har ju att få ihop kroppen i galoppen så jag tror hon blev stressad när hon fattade att hon skulle fatta galopp och det var jobbigt. Alltså jobbade jag mycket med att hålla henne lugn och inte rusa in henne i galoppen. Funkade rätt bra, hon tar ju förhållning bra, så det var mest att få henne behålla skritten innan galoppen. Bara att träna vidare. Tömkörde 40 min och efteråt var jag helt slut. Men det var bara att ta hand om pållarna när vi var hemma igen och plocka in allt från bilen. Var klar i stallet kl 22 *gäsp*.

Lilla Sabina är tyvärr sämre och i morgon em är det vi som åker till ATG med den lilla damen. Bara att hålla tummarna att det inte är värre än att det funkar med sjukbeslag, men de får väl röntga så får vi se hur illa det är. Medicinen hon fick borde ha gjort henne symtomfri - och det är precis tvärtom, hon är nästan sämre :-( .

Fick en tid kl 14:00 så vi behöver inte ta ledigt hela dagen i alla fall.

Men nu är det sängen som väntar. Lilla Nalle hälsar sin fanclub som vanligt ;-)



Det var allt för idag ;-)

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Håller mina tummar för Sabina att det finns någon lindring för hennes besvär!

Nallebilder är ett måste - starkt vanebildande :)

2009-02-17 @ 23:15:23
Postat av: minternet

Stackars Sabina.... håller tummarna för att hon snart blir bättre.

2009-02-18 @ 10:34:21
URL: http://minternet.blogg.se/
Postat av: Lizzie

Alla tummar behövs - Lilla Sabina är riktigt dålig :-(.

2009-02-18 @ 12:21:22
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0