4/2 Onsdag - hovisbesök

När vi kom hem efter jobbet så stod Sabina ensam i sin box och gnäggade. Oktawia stod på sitt vanliga ställe i hagen och väntade på em-höt. Oktawia tar Sabinas boxvila med jämnmod. Är lugn i hagen. Det syns att hon vart inne ett par vändor i sin box och kollat till Sabina för att sedan gå ut igen. Inga problem för Oktawia alltså att vara själv i hagen bara hon vet vart Sabina är någonstans.

Efter lite snabbt käkande så gick jag ut och mockade. Då stänger jag dörren ut till hagen och det är fortfarande OK för Oktawia, skönt. Vill inte ha någon hysterisk pålla springandes runt i knögglet där ute. Medans jag mockar Sabinas box så får Sabina själv vara i Oktawias box - det tycker hon är lite lattjo ;-). Knallar runt och kollar överallt, rullar sig, kämpar som ett djur för att komma åt krubben - kan ju finnas mat där. Sedan fick hon gå tillbaka till sin box när den var ren och fin.

När jag var klar i stallet så var det bara att vänta på hovis. Han hade ringt och förvarnat om att han skulle bli sen. Så under tiden jag väntade så gick jag in och fördrev tiden med att bläddra i lite kataloger.

Nalle vet vilken katalog det är som gäller ;-)



Till sist kom hovis och lilla Sabina fick sina fånghovar fixade. Hon är rejält stapplig men efter verklingen så blev det faktiskt lite bättre. In i boxen igen och där får hon finna sig i att vara ett tag framöver...

Idag var hon dock lite lätt uttråkad ;-). Hon gnager bort färgen på metallen *suck*.



Försökte smita ut när jag öppnade boxdörren... ;-)

Resten av kvällen har jag inte gjort så mycket. Sorterat och vikt lite tvätt. Har inte haft någon ork att stryka tvätt - så långt räckte inte min energi *fniss*.

Har mailat lite, kollat hur långt min Oriflamebeställning kommit (varor på fredag ser det ut som). Kollat på filmerna från i går och laddat upp på Youtube. Pysslat med lite allmant sortering på mitt skrivbord. Till helgen ska jag nog tillverka några kort tror jag - är ju snart Alla hjärtans dag :-).

Här är i alla fall en länk från gårdagens ridning. I går var maken inte på något bra filmhumör så filmerna blev inte sådär jättebra. Inte blir det bättre av att jag rider som en kratta *harkel*. Själen är villig, men kroppen är inte riktigt med ;-). Efter uppvärmeningen i går så tränade vi ju i alla fall på lite lättare skänkelvikning. Se en liten filmsnutt fanns det på det jobbet i alla fall.

Skänkelvikning med lite tvärning.

Jag har ikväll varit ute och jagat Oktawia i hagen - tack och lov för pannlampa! Hästkräket hade ingen som helst lust med att behöva gå in! Hjälpte inte ens med att hälla upp mat i krubban :-O. Men till sist så fick jag tag på henne och när vi väl kom in så var det precis som om hon kom på att det visst var matdags... ja ja - kusar kan vara lite lustiga i bland.

Sabina fick sin medicin och lite mat. Under dagen har hon ätit dåligt av sitt hö, men efter hovisbesket så hade hon smaskat desto mera. Skönt att hon börjar få tillbaka aptiten. När en shettis inte äter - DÅ är det illa....

När jag kom in igen och skulle sätta mig framför datorn, så var kontorsstolen upptagen - av Nalle förstås. Detta upptäckte Lexi som genast ville busa - eller vad man nu ska kalla det

Lexi hungrig?



Lexi har kommit på att hon kan få snurr på kontorsstolen... Lexi jaga Nalle, eller var det Nalle som jagar Lexi?



Till sist så fick de gå iväg och busa på golvet - matte behövde ha stolen ;-).

Jaha - roligare än så här blev det inte idag. I morgon ska vi iväg till ridhuset, ska tömköra pållan med tränsbett och se hur hon uppför sig.

Nu är det bara att runda av för kvällen och förpassa sig till sängen :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0