6/2 Fredag - Fullspäckad kväll

Maken hämtade mig vid jobbet som vanligt. Idag var jag på mitt nya jobb och vi hade ett kontorsmöte som drog över på tiden lite så maken fick vänta en stund. När jag väl var klar så var det full fart till Willys och vi handlade hem lite förnödigheter som behövdes. Tror att hela Örebro var ute i samma ärende, för mycket folk var det.

Det har snöat hela dagen och det är 2 plusgrader ute, lika med riktig blötsnö och dessutom så var det extremt dimmigt ute på gärderna så det gick inte speciellt fort hemåt. Man har ju inte lust att halka av vägen direkt, alltså bäst att ta det lilla lugna.

När vi kom hem så värme vi ravioli - snabbmiddag med andra ord - men det smakade bra det också. Efter maten så kände jag att det behövde röjas lite, i alla fall på undervåningen av huset. Helt plötsligt så har Kayo börjat fälla, och alla som haft en schäfer i huset vet precis vad jag menar ;-). Helt plötsligt så har man en hund till, utspridd över hela golvet....

Alltså blev det lite snabbstädning, drog av golvet med dammsugaren och torkade golvet när jag ändå var i farten. Dammsög och skurade kattrummet, jag var INTE speciellt populär bland mina kissar när jag röjde runt i kattrummet. Dammsugaren är en riktigt otäckt monster ;-). När jag var klar med snabbstädningen så tog jag itu med disken. Min tur att diska, ingen annan att skylla på. Det tog sin lilla tid, men till sist var jag klar med allt som behövde göras inne. Bara att torka svetten ur pannan och ge sig ut i stallet för nästa omgång städning ;-).

Oktawia har gått ut och in flera gånger, det var snö indraget och spån utslapat från boxen. Inte så mycket att gnälla över, jag är glad att det funkar så bra att ha Sabina på boxvila och Oktawia själv i hagen. Helt klart så nöjer sig Oktawia med att kunna gå in och kolla till Sabina mellan varven, för att sedan vara helt lugn ute i hagen. Kanonbra. Sabina blir ju dock övergiven när Oktawia går ut, men trots att Sabina gnäggar så mycket hon har så blir inte Oktawia stressad av det.

Hur som helst. När jag mockar så stänger jag dörren till hagen, Sabina förpassas till Oktawias box en stund. Idag passade den lilla ponnyn att rulla sig 7 gånger (minst) under tiden som jag mockade lilla boxen. Vet inte varför Sabina tycker det är så kul att rulla sig i Oktawias box, men antagligen beror det på att den är större.

När jag var klar med Sabinas box så blev Sabina åter förpassad till sin egen box och jag kunde göra klart resten av stallet. När jag var klar så stod Oktwia utanför dörren och ville komma in. Kl var 20:30 och hon hade hört att jag prasslat med höpåsarna ;-). Damen fick komma in och jag fick skifta täcke på henne. Utetäcket var rejält blött, dock ej igenom, så det blev ett tunnare innetäcke på till natten. Lite hö att tugga på för damerna och så gick jag in en stund.

Har nu vilat cirka en timme efter att ha kört "fullt ös" sedan jag kom hem kl 17.00, nu ska jag gå ut i stallet igen och kvällsnatta pållarna. Sedan blir det nog TV:n en stund innan man slocknar för kvällen.

I morgon förmiddag kommer 2 tjejer M & M för att spana in Oktawia, hoppas det lilla busfröt inte skrämmer bort dem ;-).

Till Nalles fanclub: Nallebus hälsar :-)



Det var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0