9/2 Måndag - jobbdag

Jaha - så var det åter måndag! Helgerna är alldeles för korta, borde vara minst 2 dagar till så man hinner göra nå't ;-). I och för sig så hade jag ändå inte gjort så mycket mer än jag i alla fall gjort under helgen som gått. Men ibland tycker jag det är alldeles för lite fritid... ;-).

Idag var jag på mitt gamla jobb. Var beredd på att min postlåda skulle vara totalt översvämmad, men det var faktiskt inte alls mycket post. Ett stressmoment mindre. Kunde jobba undan idag i lite mer lagom takt och på em så gick jag igenom med samordnaren och ena chefen mina arbetsuppgifter. Det kommer dröja ett tag innan min efterträdare kommer nämligen. Satt idag också och punktade ner de "rutinjobb" som kommer in och som ska göras. För övrigt så beror dagarna alldeles på vad telefonen "producerar".

Var också duktig och gick på en lite kort promenad på lunchen - helt underbart att få lite sol på sig!

När maken och jag återigen var hemma efter dagens slit så var det bara att ta itu med matning av djur och laga mat åt oss själva.

Det första jag gör när vi kommer hem är mata hästarna. När jag kom in i stallet så upptäckte jag att Oktawia har varit inne MYCKET idag.... och uppenbarligen roat sig ordentligt. Hon hade slitit ner anslagstavlan, alltså bokstavligt talat... så hon hade bitit sönder ramen. Hon hade fått tag på klockan - hon måste ha klätt ut sig till giraff för att ha fått tag på den :-O! Så klockan låg på golvet i 3 delar... *suck*. Sabinas grimma måste hon ha lekt med ordentligt, för den var helt tuggad på och full i snö och helt stelfrusen... I morgon är det Sabina som får stå i sjukhagen! Nu är det så pass mycket snö att det är mjukare att stå där än att stå i boxen. Och så slipper jag ha en totalt uttråkad Oktawia som plockar sönder hela stallet.

Efter att ha lagat och käkat middag tillsammans så förpassade sig maken till vardagsrummet och TV:n. Igår så spelade han in serien 24 som gick hela dagen, alltså har han en del att kolla på.

Jag plockade fram lite scrapp-material... jag har på "uppdrag" av Nalle börjat med en "specialare"... det är lite hemligt så jag kan inte alls tala om vad det är uppdraget består av.

Hur som helst. Nalle har varit med ikväll och övervakat det hela, men låtsades som om det var mina pennor han skulle hålla koll på ;-)



Om jag ligger och låtsas lukta på pennan, då märks det inte att jag spanar lite....



Och om vanligt så ska ju Nalle helst var mitt i smeten, hoppas han är nöjd med det jag hann göra idag... ;-).



Vid 18.30 snåret så var det dags att gå ut i stallet. När jag kom  ut så stod Oktawia i stallgången och spanade ut genom dörren. Där har hon koll på läget, både vart Sabina är någonstans och vad som händer ute. När jag började greja så gick hon ut, för risker att bli instoppad i en box ingick inte i damens plan ;-).

Mockad och fixade klart stallet. Var klar till 19.30 och då kikade jag ut i hagen. Nu tyckte Oktawia att det var OK att komma in, hon hade väl hört att jag prasslat med höpåsarna kan jag tänka ;-).

Sabina blev i alla fall glad över sällskapet och pållarna fick lite hö att tugga på. Själv fortsatte jag att jobba ute. Igår kväll så kom det ju 5 cm snö, det skottade jag bort från vår gårdsplan nu ikväll. Det är tur att vi har en stor skopa som man skjuter framför sig och att det var lössnö. Är tillräckligt jobbigt ändå att skotta, men 30 min senare och gårdsplanen var skottad. Motion hade jag fått på kuppen ;-)

Nu ska jag fundera lite till på utformingen av Nalles "specialare". Sedan är det dags att gå ut och natta pållarna, viktigt att allt är klart till kl 21.00. CSI NY börjar då - och då är min plats i soffan framför TV:n ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0