20/1 Tisdag - Tur till ridhuset och lite andra övningar

Var helt slut när maken hämtade mig efter jobbet idag, tur att han kör bra så jag kunde sova på vägen hem. Lite lätt mikrosömn som var precis lagom för att man skulle få energin tillbaka :-).

När vi kom hem och vi skulle fixa middag så upptäckte jag att de ingredienser som skulle vara till middagen inte alls fanns i vårt kylskåp. Hade bara öppnat och kollat när jag skrev matlistan förra veckan, brydde mig aldrig om att titta på flaskor och burkar... Det skulle jag ha gjort för bl a hummerfonden, som behövdes till middagen idag, den flaskan var tom *suck*. Så istället för att laga middag blev det så att vi tömde kylskåpet och gick igenom att burkar och flaskor. Lagar man mat enligt "Må bra-tidningens" recept som vi gör, då är det en hel del smaksättare man använder istället för andra feta saker.

Om man säger så här... halva innehållet i kylskåpet bestod av burkar och flaskor med alldeles för gammalt innehåll *urk*. Passade på att göra en storstädning av kylen när vi ändå var i farten - behövdes verkligen.

Eftersom vi ändå behövde lite mat så blev det fil och müsli som slank ner. Duger det också. Under tiden jag käkade så läste jag senaste Må Bra-numret som kom med posten idag. Där blev jag så himla inspirerad av lite gympaövningar så jag genast slängde mig på golvet för att testa några av dem.

Bl a är ju "plankan" otroligt bra för att stärka rygg och bålstabilitet - vilket är icke existerande styrka i min kropp! Jag klarade av att stå i "plankan" i cirka 3 sekunder hela TVÅ gånger. Att man dessutom skulle göra "plankan" och lyfta ett ben i taget så som det stod i tidningen - DET var lögn i helvete. Jag kunde bara inte lyfta upp ett ben när jag stod gjorde "plankan". Till sist så kom jag inte ens upp på golvet utan låg där som en flodhäst på torra land och bara asflabbade.

Maken undrade naturligtvis vad det var som var så himla svårt och testade också att göra "plankan" - och lyfta ett ben i taget. Han fick inte ens mjölksyra i magmusklerna trots att han stod i plankan länge. Fan - livet är inte rättvist *suck*. Passade på att göra lite övningar på min balansboll när jag ändå var i farten. Har inte tränat ordentligt sedan innan sommaren då jag gick på sjukgymanstiksträning 2 ggr/v. Upptäckte snabbt, när jag satt på balansbollen, att jag tappat ALL styrka jag byggt upp i min dåliga höft *dubbelsuck*. Varför kan man inte få leva på gamla lagrar!! Vad mycket enklare livet skulle te sig ;-).

Nä, får nog ta tag i det där med min hemmaträning, har ju balansboll, träningsmatta, handlar osv - finns absolut ingenting att skylla på - skulle väl vara det där med "lusten" då ;-).

När "roliga timmen" var avslutan så gick jag ut och fixade stallet. Hade lite mer ork i kroppen idag så mockningen var snabbt avklarad. Vi hade bestämt att ta en tur till ridhuset, men eftersom det är dressyrlektioner där på kvällen så var det ingen idé att ha för bråttom upp. Utan när jag var klar med stallet hade jag tid att kolla mail och surfa en stund.

Som vanligt då så ska ju lilla Nalle vara med... Ska absolut ligga rakt över mina armar - inte helt lätt att skriva kan jag säga.



Och så spinner han så mycket han orkar ;-).

Naturligtvis så uppmärksammar Nalle att husse fotograferar - som den linslus Nalle är måste han ju kolla lite närmare.



Nog om Nalle. Resten av kvällen ägnades sedan åt Oktawia. Vi stoppade in damen i trailern och for upp till ridhuset. Trots att vi kom upp 20:15 så var det folk där - vilket är ytterst ovanligt. Jag gick in och frågade om det var Ok att jag kom in med min pålla och förklarade att jag tänkte tömköra. Det var helt OK så vi lastade av och gick in ridhuset. Där var 2 st hästar, varav en var ny för Oktawia. Damen har ju inte gjort så mycket på ett par veckor, så hon blev rätt spänd och jag gick runt med henne en stund så hon skulle ha en chans att titta på de andra kusarna. Hon coolade ner sig rätt snart, även om hon blev lite stressad när den ena galopperade några varv. Kunde i alla fall tömköra som jag tänkt och Oktawia skötte sig jättebra även när vi sedan blev själva i i ridhuset. Tidigare har damen flippat ur när hästar har lämnat ridhuset, idag så tittade hon bara lite och så fort de stängde dörren så kopplade hon bort det direkt.

Tömkörde lite lätt med tanke på att hon har lite halvvila. Dock märktes det att hon hade spring i benen och ville trava hela tiden. Hon fick galoppera lite också ett par varv åt båda hållen, då var hon inte lika pigg ;-), men hon skötte sig bra ändå och kämpade på. På slutet gjorde jag lite 8-volter - tänk - det tycker Oktawia är så roligt. Går stadigt i form och ser urläcker ut :-). Jag behöver knappt styra, utan hon vet vad hon ska göra...

Ska analysera filmerna i morgon så får vi se om det är något som är värt att lägga ut på youtub ;-).

Tömkörde totalt 30 min och cirka 10 min var i trav med lite inslag av några galoppvarv. Det var precis lagomt för Oktawia, hon var inte slut så hon var svettig, men hon fick hjärnan motionerad - vilket nästan är viktigaste när det gäller denna dam ;-).

Lastningen gick jättebra, idag när vi skulle hem så hamnade kärran en bit från stalldörren, lämmen cirka 50 cm från dörrkanten. Otkawia stod och funderade länge och väl om hon skulle våga kliva på. Hon gjorde inga kast bakåt utan hon fick stå och fundera, och efter ett någon minut så klev hon på. Små, små framsteg, men det går i alla fall åt rätt håll. Var mycket nöjd med min pålla idag :-)

Så nu är allt undanplockat efter turen till ridhuset. Pållarna kvällsmatade och nattade. Vovvarna kvällsmotionerade, katterna nattade. Kvar bara för min egen del att ta mig till sängen, men... aj... det var inge bra att kämpa med "plankan"... vadå totalt otränad.... *harkel*

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0