2/1 Fredag - Shopping

Idag var det vanlig fredag - både jag och maken har dock haft semester. På fm fixade jag klart stallet, kollade igenom filmerna från gårdagens lösgaloppering och la upp några på Youtub.

Så för er som är intresserade så finns följande nya filmer upplagda:

Uppvärmning i trav - höger varv

Uppvärmning i trav - vänster varv

Lösgalopp - höger varv

Lösgalopp - vänster varv

Har idag haft mailkontakt med tömkörningstränaren och fått lite tips på hur jag ska lägga upp passen med lösgalopp för att stärka pållans galopp och balans.

Uppenbarligen så blev Oktawia rätt trött efter gårdagens galoppjobb, för när jag mockade så reagerade jag på att allt bajs låg i en hög i ett hörn och hennes bädd såg helt OK ut. I vanliga fall så bajar hon i hela boxen och sedan springer runt och leker elvisp. Damen har alltså varit lugn hela natten och för ovanlighetens skull så var det lättmockat :-).

På em så åkte vi iväg till IKEA - det är en stooor affär som tar LÅÅÅÅNG tid att vandra igenom. Hittade lite "bra-ha-saker", hållare till kryddburkar och lite förvaringsprylar.

Vi var även igen till Grizzly och löpskydd till Lillan som löper, Lillans gamla löpskydd och totalt gått upp i rök och eftersom den lila bruden blodar ner överallt så blev det till att köpa ett nytt. Faktiskt bra att vi gjorde det för vi köpte en annan modell som passade Lillan mycket bättre än det gamla.

När vi var klara på Grizzly så behövde lite hobbyfärg handlas hem eftersom en av förvaringsprylrna jag köpte på Ikea behöver målas. Så då blev det en sväng till Panduro - och i den affären finns det ju massor av roliga saker att titta på ;-).

När vi var klara vid köpcentrat så åkte vi iväg till Maxi där vi käkade pizza-slice-meny - kupong fanns i vårt Restarungchansen. Vi var också tämligen utsvultna efter att varit shoppat loss på Ikea så pizzaslicen slank ner lätt. Innan vi for hemåt så köpte vi med lite mjölk , bröd m.m hem. Alltid åtgång på dessa produkter...

Vi var hemma strax efter kl 18 - så lätt sätter man sprätt på en em-kväll genom att besöka några affärer. Även om vi var borta länge så blev det inte så fasligt dyrt heller.

På Ikea köptes en lite minibyrå som jag ska papper och prylar i. Denna ska nu bara monteras ihop och målas...




Lite småprylar till föraring, kan kanske få lite ordning bland cd-skivor och tidningar nu.



Men det allra bästa köpet var ändå kryddburkshållare - ÄNTLIGEN ligger burkarna stilla när jag drar ut lådan!




På Maxi hade de redan börjat med någon typ av bokrea - köp 3 behöver och betala för 2! Inget att diskutera - 3 böcker köptes! 3 inbunda böcker för 80 kr är ju nästan gratis ;-). Sista jag kollade på Fyren av PD James så kostande den i alla fall en bit över 200 kr...



Så jag har tillbringat kvällen med att montera ihop lådorna till CD-förvaring, och sedan tog det rätt lång stund att sortera bland alla CD-skivor. Inte musikskivor alltså - utan gamla programskivor, back-upskivor osv. En hel del gamla skivor går ju inte att använda till vår nuvarande dator, utan åker nog i soporna.

Vid 20:30 tiden upptäckte jag att det faktiskt börjat blåsa en hel del, så det var lika bra att ta in pållarna. Det är -4 grader ute, men blåser isvind så det var fruktansvärt kallt ute. Pållarna stod och häckade nere vid brygghuset så det var bara att knalla ner och hämta dem. De frös i alla fall inte och det kändes bra.

Resten av kvällen har tillbringast framför datorn och kaminen - gäller att hålla brasan brinnande för det är INGET trevligt väder ute.

Snart dags att gå och lägga sig ialla fall. I morgon bitti ska vi iväg till höbonden för att hämta hem ett lass med hö till pållarna. Hoppas det slutat blåsa då ;-).

Som avslutning för dagen kommer här en hälsning till Nalles fanclub :-)

Nalle hälsar!



/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

En dag utan en Nallebild känns nästan meningslös :)

Fancluben tackar!!!

2009-01-02 @ 23:28:36
Postat av: Lizzie

Det är tur att han gillar att posera ;-)

2009-01-03 @ 09:19:22
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0