22/1 Torsdag - Full fart

Idag har det verkligen varit full fart hela dagen. Det började med att make väckte mig i morse - superynklig "jag är förkyld - jag är hemma idag". Alla kvinnor vet hur män blir när de blir förkylda... just det - nära döden upplevelse" - övriga kommentarer överflödiga. Maken hade feber och då är det lika bra att bädda ner sig hemma i sängen. Detta innebar också att jag fick ta bilen till stan och PARKERA vid mitt jobb... eftersom det alltid är maken som kör och han bara släpper av mig utanför dörren vid mitt jobb, så har jag inte direkt funderat på vart det finns gratis/billig parkeringsplats. Hade ingen som helst lust att betala 50 spänn för att ha bilen parkerad hela dagen. Alltså for jag runt, runt cirka 3 varv utanför mitt jobb. Det tog 15 min, men till sist hittade jag en lämplig parkeringsplats. Nu vet jag i morgon vart jag ska åka på en gång ;-).

Hade fullt upp på jobbet, bara att kavla upp ärmarna och ta itu med saker och ting.

På vägen hem så blev det till att stanna vid apoteket och handla hem förnödigheter åt maken, nässpray och halstabletter. Detta mottogs med ett kraxande "tack" när jag sedan var hemma ;-).

Jag hade haft förhoppning om att han skulla mikarulöst krya på sig under dagen så vi kunde åka till Ridhuset med Oktawia, men icke. Han låg totalt utslagen i soffan, det kom små stön emellanåt som ett tecken på att han fortfarande var vid liv.

Eftersom maken är sjuk så blev det jag som fick se till och fixa ALLA djuren själv. I vanliga fall så delar vi ju upp skötseln, maken är alltid den som t ex fixar kattrummet, gör rent sandlådor, och röjer upp på golvet där inne. Jag hann dricka en kopp kaffe och käka lite lätt innan jag drog igång. Maken ville inte ha någe mat och eftersom jag inte alls var speciellt hungrig så skippade jag att laga middag till oss båda.

När katterna och hundar blivit omskötta, alltså sandlådor rengjorda, vatten och matskålar rengjorda och påfyllda. Vovvarna hade blivit ordentligt rastade så var det bara att ta itu med stallet. Som tur var så hade ju maken slängt ner hö i går så jag behövde inte försöka ta mig upp på höloftet, utan det var bara att fylla på höpåsarna, fixa betforen, göra rent vattenhinkar och mocka. Prickan, grannens kisse som håller till i mitt stall, fick påfyllnad av mat och vatten. Dessutom lite gos - en riktigt liten kelgris är hon ;-). En timme senare var jag klar och det var bara att gå in i huset och ta sig an en jättedisk - det var min i vilket fall som helst - ingen risk att sjuk make tar sig an den direkt. Men 45 min senare var köket skinande rent :-). Diskning är ett himla tråkigt jobb, men ändå rätt tacksamt ;-).

När jag höll på med disken så hade jag några katter omkring mig. Måns och Nalle börjar bli riktigt bundis och gamle Måns, 14,5 år får värsta busrycken tillsammans med Nalle.

Men idag så gällde det att vakta Nalle så att inte Kartorps "Kung" - Tyson - kom för nära Nalle...



Precis som om Tyson bryr sig om Nalle. Den enda som räknas i Tysons värld - det är Tussan ;-)

Tyson skulle kunna göra vad som helst för Tussan ;-)



Tyson är SÅ nöjd över att Tussan putsar honom lite :-).

Lagom när jag började bli klar i köket och höll på att fixa en matlåda åt mig, så vaknade maken till liv, eller till  liv är väl att överdriva. Det kom en "klagosång" från soffan som endast tystnade efter en kopp te *fniss*.

Nu ska jag i alla fall förpassa mig till soffan en liten stund innan jag ska ut igen för att plocka in pållarna. Ska försöka göra "plankan" en vända innan kvällen är slut också - har dock extremt  träningsvärk i magen sedan övningarna i förrgår :-O. Så vi får se hur det går ;-).

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0