25/1 Söndag - Regn och is

Maken är fortfarande sjuk, och eftersom jag var friskare än honom så fick jag gå ut och morgonforda pållarna. En uppgift som visade sig vara förenat med totalt livsfara - medelålders kvinna som man är - totalt blankis över hela gårdsplan med regnvatten ovanpå. Det var bra att hascha sig ner till stallet bäst man kunde och hoppas på det bästa. Som tur var så klarade jag mig både ner till stallet och upp till huset igen, men det var inte mycket mer ;-).

Pålla fick stå inne och käka sin frukost och under tiden så försökte jag vakna till själv. Kände mig inte helt kurant efter fredagens maginfluensa, utan kroppen var seeeg som vinegum idag. Maken och jag släppte ut pållarna vid 9.30, hade tänkt fixa stallet när jag ändå var ute, men jag var helt slut och var tvungen att gå in och vila.

Men mitt på dagen när det var dags för lunchmatning så tog jag itu med stallet. Först var det ju dock utmaningen att ta sig till stallet.

Skridskor hade inte varit helt fel ;-)



Planen att försöka ta sig till ridhus - det får nog ligga nere de närmaste dagarna nu tills isen är borta *suck*

Hästarna tar sig fram i alla fall. Oktawia har ju 4 brodd i varje sko och Sabina är barfota. I hagen är det inte heller lika mycket is som tur är.



Det var tungt att mocka idag. Trött i kroppen och hur blött som helst i Oktawias box. Dessutom sprang hundarna fram och tillbaka som vettvillingar och blötte ner hela stallet. Försökte få dem att sitta utanför stallet under tiden som jag mockade, inte helt enkelt för två schäfrar som helst ska vara 0,5 m brevid mig.

Men så kom en katt - nåt att titta på ett tag och de kunde hålla sig stilla.



Två dygnkärror senare, nyspånade boxar och rengjorda hinkar - då kunde jag gå in och vila. Det var välbehövligt för fullt frisk var jag inte - det kändes.

Så jag gjorde maken sällskap ett tag i soffan och tittade på TV en stund. Det var ju skittråkigt väder ute så det kändes helt OK att ligga och slappa i soffan. I och för sig är huset i stort behov av städning, men den kraften får vi hämta någon annan helg ;-).

När jag återhämtat mig och tröttnat höra på makens snörvlande så orkade jag faktiskt göra lite nytta. Tog i tu med lite stryktvätt - inte det roligast att göra men kläderna hittar ju inte till garderoben av sig självt direkt ;-).

Dessutom hade jag en liten medhjälpare... Hur var det nu - mitt i smeten, eller?

Nalle förstås!



Dessutom ville han absolut vara till hjälp när jag skulle stryka också. Att jag inte tyckte det var riktigt lika lämpligt är ju en annan sak. Nalle var envis....



Han upptäckte dock att ångan från strykjärnet inte var att leka med ;-), utan nöjde sig sedan med att titta på avstånd *fniss*.

Senare på kvällen blev det faktiskt en tur in till stan. Det var möte för dressyrintresserade på ÖFK, och även om jag själv inte är "fit" att tävla i år så kan det vara kul att engagera sig lite, träna är ju alltid lika roligt och jag kan mycket väl tänka mig att låna ut min kuse.

Det var ett gäng både kända och okända ansikten på mötet, och klubben bjöd på kaffe och semla *mums*. Lite prat om tränare som vi var intresserad av att kunna tänka oss träna för, programridningar, avsuttna övningar m.m. Innan jag gick så framförde jag att jag kan tänka mig att låna ut kusen till någon hugad ryttare som vill tävla, framför allt med tanke på laget. Det mottogs väl :-). För min del så är det enbart positivt ifall min häst kan få lite tävlingserfarenhet så hon coolat ner sig tills jag ska ge mig ut att tävla *fniss*. För att de skulle ha någon hum av vad jag har för kuse så fick de tips om att kolla på mina filmer på youtube.

Nu när kvällen nästan är slut så har mitt erbjudande om att låna ut min kuse för tävling gett snabbt resultat. Har redan fått 3 st "spekulanter" som gärna provrider för att se om det kan funka. De kollade på Youtube och slängde sig sedan på telefonen *fniss*.

Så vem vet, kanske slutar med att jag till sist får tag på en engagerad medryttare trots allt :-).

Nu är det nattinatti i alla fall.

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: minternet

WOW! Vad roligt! Hoppas att det blir nån bra medryttare och att det blir av med tävlingar :-) Vet du förresten hur det ser ut i Latorps ridhus på tis. kvällar? Hur pass upptaget kan det vara då? Finns det någonstans man kan kolla? Kram M

2009-01-26 @ 10:04:50
URL: http://minternet.blogg.se/
Postat av: Lizzie

Jag vet att Lisa Wikensjö har dressyrträning, men de håller inte på så länge. När jag kommit upp vid 19-snåret så har de varit klara. Tyvärr så står det inte någonstans när det hålls träningar på ÖTR.

2009-01-26 @ 10:34:00
URL: http://stallkartorp.blogg.se/
Postat av: minternet

Synd att det inte står nåt....vill ju inte riskera att få stå och vänta....jag är ju tidseffektivist som du nog säkert vet ;.)

2009-01-26 @ 12:16:26
URL: http://minternet.blogg.se/
Postat av: Lizzie

Ridhuset är inte stängt när de har Lisa-träning, så du behöver inte stå utanför att vänta ;-). Bara man visar hänsyn och inte rider ivägen så är alla nöjda och glada.

2009-01-26 @ 13:44:46
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0