29/1 Torsdag - Trista saker

Min lilla shettis har känning av sin fång igen *suck*. Ringde till veterinären i morse och han sa att jag var den 5:e som ringde idag på morgonen med återfallsfång. Så nåt är det ju. Medicin utskrivet och det hämtade vi efter jobbet på Apoteket, så vips blev man lite lätt ruinerad... 400 kr för 12 dgrs smärtlindring och antiinflammatorisk medicin! Inte mycket att göra något åt, pållan måste ju ha smärtlindring! Men sabla trist är det :-(

Det var meningen att vi skulle åka till ridhuset idag, men A som skulle provrida blev inkallad på ett jobb så det funkade inte ikväll för henne. Vi har bokat ny tid och satsar på söndag istället.

I och för sig skönt att inte behöva stressa när man kom hem från jobbet. Kunde käka mat i lugn och ro och sedan tog jag tag i den absolut tristaste syssla som finns - ja det finns något som är värre än att diska...

Fixa räkningarna *urk*. Det är så sabla urtrist så det finns inga ord för det. Och den här månaden hade vi dessutom mycket räkningar. Utav någon anledning så har fasta kostnader ramlat in samma månad. Telefonabonnemang, sophämtning (fan nästan 800 kr), TV-licens, fasta avgiften från elen från ett bolag och vanliga elräkningen. Totalt gick bara elräkningen på 3 800 kr!

Om man säger så här - maken och jag behöver inte oroa oss för vad vi ska göra av våra pengar ;-). Lönen försvann i en knapptryckning *fniss*. Nu blev det gjort i alla fall och det är en månad kvar till nästa gång. Men trist är det...

Jag har också tagit tag i Stora pållans försäkring. Eftersom jag gått arbetslös långa perioder och haft jobb som inte varit direkt högavlönad, så har jag haft henne "miniförsäkrad". Både livvärdet och veterinärvården var i minsta laget och i behov av höjning, det har legat på samma sedan jag köpte pållan för 2,5 år sedan. Eftersom jag får höja livvärdet med 10 000 kr utan veterinärbesiktning så gjorde jag det. Pållan är "undervärderad" i vilket fall som helst, men det blev bättre. Och så slog jag til med dubbel veterinärförsäkring.

Vågade knappt fråga hur hög premien skulle bli, men... det blev en liten käck höjning med 400 kr per månad :-O nästan så man svimmade. På 3 år har jag betalt i premier vad jag betalade för kusen!! Men det känns ändå värt det. Skulle inte förlåta mig själv om det värsta skulle hända och så får man ta bort kusen för man inte har råd att betala en operation osv. Min mardröm är ju ett kolikanfal med buköppning -  ingen billig historia. Även om man får betala 10 % av vad det kostar så är det ju överkomligt att skrapa ihop 7000 kr än 70 0000, som är "normalpris" för en buköppning på häst. Men premien suger - så det är också trist...

Vad är det mer som är trist idag... jo VÄDRET :-O. Grått, grått, grått och gråkallt. När vi tog in hästarna så var det fint, fint, fint regn, riktigt äckligt disigt. Så in i helvete TRIST!

Tröstade mig med att massera och borsta pållan. Lite myspys i stallet är trevligt sådana här kvällar ;-).

Nu till något helt annat! Nåt som inte är trist ;-)

Har kollat igenom filmerna från gårdagens tömkörning. Så här kommer några länkar för er som är intresserade.

Trav över bommar vänster varv. Detta var jobbigt tyckte pålan. Jag hade fyllt sjå att styra, men till sist så hade jag inte kolla på yttersidan i alla fall och damen fuskade.

Trav över bommar höger varv. Här har vi hållit på ett tag och pållan fått igång traven bättre.

När det blev dags för galoppjobbet så arbetade jag damen på den andra volten. Ingen idé att trassla in galopp över bommar. Pållan har fullt sjå att hålla kolla på benen ändå. Driver rätt bra i galoppen för hon ska galoppera på ordentligt.

Galopp vänster varv - här passar hon på att busa lite när jag sätter tryck på henne.

Galopp höger varv - här är vi nästan färdiga med vårt tömkörningspass och damen börjar bli lite trött. Även om hon vilat i nästan en vecka så märktes det att hon behövde gårdagens tömkörningspass ur rent avrastningssynpunkt ;-).

Nästa motionpass är tänkt i morgon - både jag och maken slutar tidigare i morgon em. Vi ska gå på Hindersmässan en stund, men sedan blir det hemfärd. Så vi borde komma iväg till ridhuset i hyfsad tid. Borde hinna vila en stund när vi kommer hem till och med ;-).

Tyvärr - Nalles fanclub får klara sig utan bilder idag. Har inte hunnit fotat nåt idag ;-). Förhoppningsvis så finns det mer tid i morgon. Poseringsvilligt fotooffer - DET finns det ju ;-).

Det var allt för idag :-)

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Men stackars lilla Sabina - hoppas hon får snabb lindring med hjälp av meducinen! Står knappt ut om jag inte får en nallebild dagligen - men ok, kan titta på några gamla så länge :)

2009-01-30 @ 10:07:17
Postat av: Lizzie

Den lilla damen står nu i sjukhage med mjukt underlag, det plus medicin borde hjälpa. Ska se om jag kan fixa till några fina Nallebilder i kväll ;-)

2009-01-30 @ 10:42:52
URL: http://stallkartorp.blogg.se/
Postat av: minternet

Stackars Sabina :-(

2009-01-30 @ 13:57:25
URL: http://minternet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0