30/1 Fredag - Roliga saker

Igår var det trista saker i görningen  - idag är det roliga :-)

Eftersom det var min sista officiela dag på mitt jobb inom skolförvaltningen idag så var jag tvungen att slutföra en hel del så det inte blev liggande på mitt skrivbord. Dessutom så var det kort dag för min del eftersom jag också tog ut 2 timmars komp jag hade innestående. Man får inte ta med sig komp när man byter förvaltning - så då passade jag på att ta dem idag. Detta gjorde att det var fullt ös - medvetslös på jobbet. Men jag hann med allt - det var bara ett telefonsamtal som jag inte hann med, men det fick jag lämna över till en kollega. Det är ju svårt det där att jaga folk per telefon... folk sitter ju inte vid sina telefoner hela tiden direkt.

Jag hann också rensa mitt rum på mina privata saker, tavlor och prydnadsaker - så nu ser det tomt och kallt ut. Mina privata prylar vill jag ju ha med mig till mitt nya jobb på en gång för det är ju där jag ska jobba nu ett bra tag framöver. Har inga planer på att byta jobb igen inom någon snar framtid, även om det är kul så är det också rätt jobbigt att byta jobb.

Slutade alltså 2 timmar tidigare och eftermiddagen tillbringade maken och jag på hindersmässan. Detta är en marknad som jag bara MÅSTE gå på varje år, har gjort det sedan jag började gymnasiet - börjar bli några gånger nu *harkel*. Tyvärr måste jag säga att jag tycker att det har blivit sämre med årens lopp. I och för sig så gick vi bara på Stortorget, men ändå - vad är det som saluförs... skitkläder, strumpor, godis, korv, plastpåsar - detta finns det HUR mycket som  helst av. Förr kunde man köpa bra rostfria bunkar och kastruller. Det fanns mycket mera av bra småsljöjd - INGENTING av detta nu. De som sålde fina furulampor och furumöbler från Sundsvall var inte där *saknar*, knallarna med kvalitetsgarner, dukar och gardiner är också borta. Det var någon som sålde gardiner - icke kvalitetsprylar...

Dessutom - man kan absolut INTE göra några fynd på Hindersmässan längre... Nu hade vi inte någon lång inköpslista direkt, men lite kom vi hem med i alla fall :-)

Korv är ju bara ett måste - 5 st för 100 kr.



Honung, mest för att det var slut hemma, 55 kr 700 gram svensk honung. Marknadsgodis är ju bara ett måste.



Och så fyllde jag på med strumpförråd, 14 par för 100 kr - räcker ett tag ;-)



Ovan på svarta strumpan ligger också en ring i brons som jag köpte, föreställer en katt - den var så söt så den kunde jag inte motstå ;-)

Det tog drygt 1 timme att gå runt på stortorget, inte så farligt med folk så man slapp trängas allt för mycket.

När vi var klara med nöjet att gå på Hindersmässan så åkte vi till Maxi och shoppade mat. Där träffade jag Minternet och babblade en kortis innan vi stressade vidare åt varsitt håll.

När vi shoppat färdigt så var maken och jag rätt trötta och mitt förslag att ta en kupong från restauranghäftet och käka pizzamenyn på fiket vid Maxi, nappade maken på direkt. Det var faktiskt skönt att sitta där och käka en stund, nu var vi både trötta och hungringa. Rätt roligt att sitta där och titta ut genom fönstret och spana på folk, är ju en del trafik utanför eftersom Systemet ligger precis brevid.

Vi kom alltså hem i normal tid trots att vi gjort en massa efter jobbet. Mycket hinner man när man slutar ett par timmar tidigare från jobbet. Och eftersom vi käkat på Maxi så behövde jag inte heller laga middag, utan vi drack lite kaffe och tog det lugnt en stund innan det var dags för mig att fixa stallet.

Idag var det inplanerat en tur till ridhuset med Pållan. Jag tänkte rida en sväng - vilket var första gången på precis en månad!!! Så jag funderade på hur detta skulle sluta... problemen jag hade med pållan i våras sitter ju fortfarande kvar i kroppen på mig...

Det är i alla fall hög tid att sätta lite fart på ridning och träning, så det var bara att göra iordning pållan och in i trailern. Vi kom faktiskt iväg hyfsat tidigt, 19:30 satt jag i sadeln och det kändes helt OK. Vi var själva i ridethuset, vilket maken inte tyckte alls var något förvånansvärt... 19:30 en fredagkväll... ;-). Oktawia var hur cool som helst.

Red ett pass på 40 min, och det gick HUR bra som helst. Det var verkligen ROLIGT och Oktawia verkade tycka att det var som det skulle vara ;-). Red ett lugnt pass, skrittade fram under 15 min. Sedan lite lätt jogging i traven i 5 min, sedan så kollade jag bara av att grunderna fortfarande funkade klockrent. Start, broms och svänga. Alltså jobbade damen i övergångar skritt-trav-halt och direkt i trav, jobbade på stora serpentinbågar och fyrkantsspåret, även lite skänkelvikning till och från spåret för att få henne lite lösgjord. Gick in bara ett par varv på volt eftersom underlaget inte är det bästa. Totalt jobbade jag damen med detta i 15 min och hela tiden så jobbade hon på, stadig i formen och verkade hur nöjd som helst. Skrittade sedan av i 10 min och sedan var vi klara för denna gång. Idag var det verkligen ROLIGT att rida och Pållan såg ut som om hon bara gick runt och myste ;-). Filmade ingenting idag eftersom batteriet på videokameran var totalt tomt :-(.

Väl hemma igen så blev det ordentlig rykt, gäller att passa på när det inte är så kallt. Sabina fick lite pyssel, idag har hon i alla fall inte förstärkt digitalispuls så man kan hoppas att medicinen gör ordentlig verkan.

När jag var klar i stallet och pållarna matade och nattade så väntade maken inne i huset med ost och kex. Pizzaslicen var borta för länge sedan, så ost och kex smakade fint. Trevlig avslutning på en fredagkväll ;-).

För att göra Nalles fanclub nöjda så har vi idag en liten Nallebild...

Nalle kan sitta på smal stolsrygg och stirra i taket ;-)



Vet inte vad det var som var så intressant, jag såg då ingenting ;-)

Det var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0