31/1 Lördag - Blandat idag

Ut kl 8 i grårugget för att fordra pållarna. Inga problem att kliva upp, får ju nästan sovmorgon då jag kliver upp 2,5 timme senare än vad jag gör på vardagarna. Men det är tur att man har nära till stallet så ingen ser en när man ragglar ut i stallet direkt från sängvärmen. Det är inte så snygg kombination nämligen... stalljacka över morgonrock och så gummistövlar till det *fniss*. Skulle nog kunna skrämma ihjälp min gamla mormor om hon levt ;-). Fördelen med att bo på vischan, man se ut som ett åkerspöke utan att folk behöver bry sig.

Hur som helst så gjorde jag mig anständig och käkade frukost under tiden som pållarna käkade sin frukost. Lagom när jag skulle ut och släppa ut dem och sedan mocka, så kom maken och sa att han ville in till Hindersmässan igen! Snabb som attan hängde jag på. Ut med pållarna och in för att byta till "stadskläder".

Maken hade igår stått och kollat på någon videobox för 200 kr, och inte förrän vi kom hem kommit på att det var billigt. Alltså skulle han ha en sådan och det var bara att fara inåt stan. Nu gick vi inte runt på stortorget, utan han köpte videoboxen dirket - 12 dvd-filmer visade det sig innehålla. Sedan gick vi vidare till Järntorget för dit hann vi aldrig igår. HÄR hittade jag vad jag saknade igår. Stickade "norsktröjor" i rent ull (svindyra), snygga kvalitetsmattor, fint garn, linnedukar från Siljans linne. Nästa år ska jag köpa ny matta till köket att ha under köksbordet - den sådan där matta med både plast och garn. De hade en som var jättesnygg, men just nu hade vi inte råd för vi behöve en som är 140 x 200 och de är rätt dyra. Nåja, min gamla får hålla 1 år till ;-).

Vi kom hem lagomt till lunchtid så det fixade vi lite snabbt. Sedan så surfade jag och maken runt lite och kollade på mobiltelefoner. Jag vill ha kamera, radio och 3G på mobilen och vill naturligtvis betala så lite som möjligt för den ;-). Det blir nog så att vi behöver byta mobilleverantör för att få till det. Min mobil är 3 år gamla och rejält sliten, knappar som slutat funka osv. Inte alltid det går att svara osv. Så det är verkligen dags att byta ut den. Hm, ska fundera ett tag till med det lutar åt en SonyEricsson 770.

Under tiden som vi surfade efter mobiltelefoner så hade Nalle hittat ett nytt ställe att vila på. Inte för att det såg speciellt bekvämt ut, för det var nämligen i en låda ved som han funnit sig till rätta ;-)



Jag tyckte det så lite väl hårt ut att vila huvudet mot en vedklabbe, men Nalle var nöjd och spann som vanligt.

Egentligen skulle vi behövt städa huset idag, men ingen av oss hade lust direkt. Jag tog i alla fall itu med en jättdisk *suck*. Vi har alldeles för mycket porslin och för stor diskbänk.... maken var snäll och torkade. När vi väl var klara så kändes det riktigt bra att i alla fall få rent i köket.

Vi fortsatte vårt "samarbete" ut i stallet. Jag fixade mockningen och maken slängde ner hö åt mig, eldade upp gammalt höboss och tog sedan fram en säck med spån till de nymockade boxarna. Blev med andra ord rätt snabbt klar i stallet :-).
Jag for sedan upp till Garphyttan och var med på ett ljusparty. Ett nytt pelarljus i doften Fransk Vanilj hade jag bestämt att jag skulle ha, för det gamla var slut. Men så fanns det ju ett specialerbjudande med 3-pack teljus till priset av två och hittade ett par dofter jag bara inte kunde motstå - så det fick bli ett sådant 3-pack också. 300 kr handlade jag för och det räcker. Ljusen är ju dryga och räcker länge så dessa ljus kommer jag ha ett bra tag.

Var borta cirka 2 timmar, tror inte maken saknat mig direkt för han kollade på film, i alla fall inte till att börja med. Men sedan, för precis innan jag kom hem så hade Lillan fått någon typ av kräkattack och kräkts ner "hela" vardagsrummet, inkl maken och soffan *suck*. Så maken låg på knä och torkade kräker när jag kom hem. Jag förbarmade mig och tog rätt på de filtar som vovven kräkts ner och förpassade dessa in i tvättmaskinen. Maken var inte allt för glad på sin vovve, om man säger så. Det har i alla fall varit lugnt på kräkfronten resten av dagen som tur är. 

När vi fixat undan kräkorna så var det dags att fixa middag igen. Tänk - man blir hungrig hela tiden ;-). Kyckling och pasta blev det idag - mums. 

 Efter maten fick jag i alla fall något typ av städryck :-O. Gick ut i stallet vid 19-tiden, tog in pållarna tidigare än vanligt för de kan lika gärna stå inne på kvällen eftersom Sabina ska ha boxvila. Spånbädden i hennes box är ju mjukare än halmlagret ute i sjukhagen, och mjukt underlag är bra för hennes hovar. När hästarna var installerade i sina boxar, Oktawia borstad, Sabina borstad och medicinerad, så gav jag mig på sadelkammaren.

Vek iordning täcken som låg lite huller om buller. Plockad ordning på lite småpryttlar. Torkade av alla hyllor, fodertunnor, diskbänken och stalllådan. Avslutade städningen med att sopa golvet ordentligt. Blev med andra ord ordentligt städat i sadelkammaren.

Sedan fortsatte jag städdillet med att utöva persedelvård. Hoppsadeln var i stort behov av rengöring, likaså två av tränsen. Nackdelen med den här årstiden är ju all ridhusridning, vilket gör att utrustningen till sist blir VÄLDIGT smutsigt av sanddamm.

Jag var klar kl 20.30 och då så var både tränset med vanligt bett och tränset med hackamore- de två som jag mest använder - rengjorde och insmorda.



Även hoppsadeln + sadelgjord var rengjorda och insmorda + rent schabrak. Tänk - i april blir min hoppsadel 21 år gammal. Det kan man inte tro. Lönar sig att sköta om sin utrustning ;-).
 


Under tiden som jag pysslade med persedelvård så var vovvarna ute och busade. Inne i sadelkammaren hade jag dock sällskap - av en spinnande Prickan ;-)



Grannens kisse som hittat ett bra "hotell" i min sadelkammare. Mat, vatten, värme, toalett och en skön "dyna" att sova på. Kan en kisse ha det bättre ;-).

När jag gick in så var det två pållar som tittade på mig med stora ögon när jag gick ut ur stallet UTAN att ge dem mat. Dock fick de en omgång med  hö vid 19-tiden att tugga på, så de fick allt klara sig en stund till.

På helgerna så får de sin kvällsmat lite senare för att vi inte ska behöva kliva upp kl 6 för att ge dem frukost. Så nu är det snart dags att gå ut i stallet igen och kvällsnatta de små liven. I morgon hoppas jag att A från ÖFK kan provrida Oktawia så vi får se hur det funkar. Den 14/2 är det programridning på ÖFK, skulle vara kul om vi kan få igång pållan tills då. Det skulle nämligen vara himla spännande att få någon typ av bedömning av en dressyrdomare vad gäller gångarter och schvung osv hos den lilla damen. Att matte tycker pållan rör sig strålande är ju självklart - därför vore det bra med en lite mer objektiv bedömning *fniss*.

Nu ska jag i alla fall gå ut och kvällsmata kusarna och sedan ska jag kolla på Brottskod försvunnen, sedan är den här lördagen slut.

Nu när jag lättar från kontorsstolen så vet jag precis vad som kommer hända. Nalle står och väntar... Nalle vill ha "sin" stol ;-)



Bäst han får den då ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0