10/7 Fredag - Trevlig dag!

Maken och jag har idag haft en trevlig dag. Först åkte vi till Ikea och kompletterade våra platta paket med 2 paket med krönlist till överskåpen. Vi glömde det när vi köpte alla de andra platta paketen ;-). Listerna var i smala, men LÅNGA paket, men de fick plats i bilen även om de var anda fram mellan framsätena.

Bakom de gamla överskåpen så kom det ju fram en gammal vägg som inte synt förrän 1976 då mormor och morfar rustade köket. Min morfar var inte så noga av sig när det gällde renoveringar - det ha vi sett spår av tidigare... köksskåpen var t ex fastspikade i väggen och taket! Varför använda skur när det finns spik.... En gammal dörr är ju igensatt och numera är ju diskbänken där, men rund dörrkarmen efter gamla dörren så satt all gammal betong, som de lappat med, löst och vi har petat bort en hel del gammal betong från väggen. Betong och spik var min morfars favoritsaker vid renovering... att det inte passar ihop med alla sorters ANDRA byggmaterial - det var liksom mindre viktigt ;-).

Vi behövde alltså en hel del "husfix" att laga en massa håligheter med - blev alltså ett besök på K-Rauta när vi var klara på Ikea. Husfixet är det jag som kommer få leka med - det tycker inte maken är någe kul alls. Men om han rensar gammalt skit så kan jag fixa till väggen sedan - bra arbetsfördelning :-).

Shoppingen på K-Rauta gick snabbt och sedan åkte vi till Sommarro och mötte upp syster S med make A. Även ytterligare kamrat till S kom så vi var 5 st som käkade lunch på Sommarro. Syster s bjöd mig och maken - jättetrevligt. Det var god mat och mysig miljö, trots att det regnade och vi inte kunde sitta ute.

När vi var klara med lunchen så åkte jag med S och A. Maken åkte direkt hem, men vi andra gjorde ett stopp vid Gräve Kyrka och S visade mig vart mammas farfar och farmors grav var någonstans eftersom jag inte visst det. När vi var vid gravplatsen så ringer min mobil och i luren har jag en desperat make som talar om att Bianca är på rymmen i vår trädgård och Oktawia visste han inte alls vart hon var! Panik i kubib - in i bilen fort som tusean och så hemåt!!!

Det var inte långt att åka, men det kändes som en evighet. Det var himla skönt att komma hem och se att Oktawia var kvar i hagen, men Bianca var dock på fel sida staketet. Bianca är ju lättfångad så maken hade med lätthet fått fatt i det lilla busfröt och kopplat fast henne i ett grimskaft. Det var gott om hovspår i gräsmattan - gräset är tydligen grönare på andra sidan staketet. Däremot så var ju Oktawia helt förtvivlad i sin hage och fick totalt frispel när vi gick iväg med Bianca till närmaste grind. Okatwia galopperade runt som en idiot och gnäggade som en vettvilling. Lilla Bianca stod vid grinden och såg helt förskrämd ut - visste inte alls hur hon skulle ta sig till Otkawia. Jag fick visa vägen och de två kompisarna kunde sammanstråla. Oktawia luktade igenom varenda cm av Bianca och hummade hela tiden. Efter kollen att fröken var OK återgick hon till att beta. 

Vi behöver alltså gå igenom hagen och sänka undertråden... Bianca är ju så himla liten... 

Nåja, allt var frid och fröjd igen och man kunde pusta ut :-).

S och A var här en stund seda på em och vi fikade och smaksade i oss en jättegod krämkaka som de hade med sig. Till sist så blev det dags för dem att åka in till stan igen. De hade ett restaurangbesök inbokat och jag väntade på att M1 skulle dyka upp. På söndag ska de åka hem till England igen så det dröjer väl ett tag innan vi träffas igen.

M1 kom vid 18-snåret och pållan blev iordninggjord för en tur till ÖFK. Oktawia stod mest och sov under tiden som hon blev borstad. Trött efter det tidigare äventyret?? 

Idag var vi inte själva i ridhuset, utan det kom 2 st ponnyekipage somtidigt som oss. Jättebra social träning för pållan och hon var kolugn.

Innan vi sadlade så tränade M1 lite på att gå och springa med Oktawia - damen ska ju bli visad på premiering i augusti. Behövs alltså tränas på själva uppvisandet ;-).

Sedan värmde M1 upp pållan uppsuttet - jag hjälpte P att bygga 2 små hinder med ETT galoppsprång emellan. Jag kunde inte räkna vid förra hopptillfället ;-). Otkawia såg synnerligen trevlig ut idag, galoppen gick bra och de fick till några bra fattningar. Började med att trava över bommarna och pållan var med på noterna. Sedan började de med krysshinder, gick finfint och sedan så blev det 2 små hinder att skutta över. Funkade bra, fick till rätt bra bjudning och språng över hindren. Pållan testade idag och se om hon kunde komma undan genom att springa förbi hinder nr 2, men den gubben gick inte hem utan det var bara att köra på igen och då hoppade hon bra. 

Under tiden som vi var i ridhuset så hörde vi åskan mullra på avstånd, avskrittningen skedde alltså i ridhuset. Vi ville inte riskera att hamna i en åskskur. 

Idag när vi skulle hem så klev pållan så snabbt in i trailern så jag hann var inte ens framme och kunde stänga på en gång, men det gick bra för Oktawia att stå kvar i trailern trots att vi inte hann stänga på en gång. Är fortfarande lika förvånad varje gång hon bara kliver rakt in vid lastningen...

Väl hemma så blev det avsvampning av svettig häst. Hon fick sedan käka lite kraftfoder under tiden som plockade rätt på alla prylar. Sedan fick pållarna gå ut till det väntande höt i hagen. Jag fixade med katternas sandlåda innan det blev släckt och låst för natten.

Så nu är denna trevliga dagen till ända.  Resten av kvällen ska tillbringas framför TV:n ;-). Köktet får vänta tills i morgon...

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0