11/7 Lördag - köksjobb

M1 kom på fm och skulle rida ut på Otkawia tillsammans med ett annat ekipage. Men när hon väl kom så vräkte regnet ner och kompisen bangade. Inte kul att ge sig ut i totalt spöregn så M1 valde att skippa turen på fm och komma tillbaka ikväll istället. Ett klokt beslut tyckte jag!

Maken och jag har idag slitit hårt med köket. Började på fm med att laga upp hålen i betongväggen. Det paketet med husfix vi köpte i går det gick åt på en gång och räckte till drygt hälften av det som behövde lagas. Alltså blev det till att ta en tur in till stans mitt på dagen för att köpa mer husfix....Vi tog vägen hem över vårt postutlämningsställe och löste ut ett brev från Sveriges shetlandssällskap.

Biancas pass har äntligen kommit :-)



När vi var vid Icaaffären så passade vi på att handla lite mat, och bla följde det med hem ett par fryspizzor eftersom vi snabbt behövde få i oss käk när vi väl kom hem.

Under tiden som pizzorna grillades i ugnen så blandade jag ordning mer husfix och fortsatte lagningsarbetet på väggen. Jag blev lagom klar med mitt arbete när pizzorna var klara.

Tur man inte har något emot att bli kladdig om fingrarna. Förstår inte hur jag bär mig åt när jag håller i en spackelspade... blir alltid kladdig över hela händerna *fniss*. Nåja, väggen blev bra i alla fall.



Eftersom jag fick lägga ett rejält tjockt lager på vissa ställen så ska nu denna lagning härda 2 dagar innan vi kan borra i det för att hänga upp väggskåpen.

Behöver jag tala om att vi har rörigt här hemma... Köksutrustningen är spridd i hela undervåningen, dock är det mesta i vardagasrummet... på  golvet...



Antalet platta paket har minskat för maken har varit duktig att montera ihop skåpen.

Väggskåp som väntar på att bli uppsatta.



För att komma någonstans med köket i väntan på att husfixet ska härda, så bestämde vi oss för att börja med underskåpen istället.

Först ut med lådhursten och så kopplades diskmaskinen loss och spisen drogs fram också.
 


Sedan monterades diskbänken loss och de övriga skåpen åkte ut också. Knappt man kan fatta att det ska blir ett snyggt kök. Ser inte så kul ut ;-)



Vi började med att montera fast kastrullskåpet och det funkade bra utan några som helst problem. Skönt att det började enkelt ;-). Sedan så stötte vi på patrull... i skåpet under diskbänkshon så ska det ju ner ett avloppsrör i golvet och vatten till diskmaskinen kommer hur väggen... Dessa rör och slangar var skåpet INTE anpassat för.



Efter lite funderande och diskussion om lämplig lösning så kom vi fram till att vi sågade ut ett hål för avloppsröret. Sedan fick vi såga loss en bit från baksidan innan den spikades på plats på själva skåpstommen. Biten som sågades bort pusslades sedan på plats och blev fastlimmad istället för spikad.

Det tog väl ungefär 3 gånger så lång tid att få skåp nr 2 på plats som skåp nr 1 ;-). Sedan skulle de monteras ihop i sidled innan vi kunde skruva fast dem i väggen.



Eftersom vi bor i ett hus som är närmare 100 år i grunden, så är ju inte ursprungsväggarna direkt raka. Finns nog inte en rät vinkel i hela huset ;-). Så det var inte bara att skjuta in skåpet mot väggen och skruva fast. Vattenpass och tumstock är bra utrustning ;-). Men till sist så började det likna något! Bara luckorna kvar!



Maken och jag har kört stenhårt hela dagen med köket... Klockan var nu 18 och vi började bli lite trötta. Så när vi skulle mickla gångjärnen på plats så satt vi och kliade oss i huvudet länge och väl innan poletten trillade på plats. Först fick vi inte gångjärnen att funka - hm vi hade gjort lite bakvänt. När vi sedan gjorde rätt var det mycket enkelt att få dit gångjärn och luckor på rätt ställe ;-)



Jag var ute en sväng på kvällen och försökte få in 2 blöta pållar så Otkawia skulle hinna torka lite innan M1 skulle dyka upp. Men de hade ingen som helst lust att komma in, märkliga kusar ;-).

Så när M1 dök upp vid 19-tiden så blev Oktawia ialla fall infångad och fick finna sig i att gå in, torka lite och sedan bli iordninggjord för en ridtur ut. Pappa P var med som sällskap och lånade min cykel för att slippa rida.

Under tiden som de var ute på rid/cykeltur så skulle maken och  jag montera diskbänken på plats för att sätta ihop den med Lådhurtsen som avlustar hela sektionen utefter väggen. Men då stötte vi på patrull igen... *suck*.

Diskbänkskåpet är inte anpassat för en diskbänk med våra mått. Brädan högst upp ut mot luckan är för bred så vi får inte ner diskhon i skåpet. Maken och jag blev lite trötta.... nu MÅSTE vi leta rätt på vår sticksåg och såg ur lite av brädan får att få plats med diskbänken...

Eftersom vi var trötta båda två så valde vi att laga mat istället och käkade en sen middag. Vi får leta efter sticksågen i morgon när vi är piggare. Lådhurtsen är färdigskurvad och står på plats. Lådorna är klara så får vi bara diskbänken på plats i morgon fm så är den sektionen klar. Men det fick räcka med jobb för ikväll.

M1 och papp P kom tillbaka efter någon timme och de klarade sig från regnet. Det var uppehåll ända tills de var tillbaka. Pållan var torr nu och blev ryktad - blev jätteblank och fin ;-). Dock fick pållarna stå kvar inne och de får vara inne under natten pga grisvädret ute. Alltså blir det ingen sovmorgon för mig i morgon, men vi ska ju jobba med köket på fm så det är ju bara bra att komma upp i vettig tid :-).

Nu ska jag i alla fall ut och kvällsnatta pållarna. Sedan blir det till att röja ett hörn i soffan i röran och titta på någon film innan det dags att gå och lägga sig

Roligare än så här blev inte dagen ;-).

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0