13/7 Måndag - svettigt värre...

Jag och maken åkte iväg till trävaruaffären mitt på dagen för att hämta en formplyfa-skiva som jag beställt till trailern. Nu ska baklämmen bytas innan den brakar sönder. Eftersom skivan är 3 m lång så hade vi med oss trailern och så tog jag med tomma spånsäckar. Lika bra att passa på och få med lite spån hem när vi ändå åkte iväg.

Hemma så var det lite mulet, men under färden till trävaruaffären så sken solen mer och mer, och varmare blev det...

När vi kom fram så var det inte  helt självklart vart de ställt min skiva då de ställt den lite åt sidan så ingen annan skulle få för sig att köpa den... gubbarna hade dessutom lunch så vi började med att fylla på spånsäckar.

Fy tusan vad det var jobbigt! Solen brände med stekheta strålar och jag som hatar att jobba när det är varm stod i denna hetta och öste spån så svetten forsade!!! Efter några säckar var vi tvungna att vila i skuggan.

Jag fyllde 5 säckar och maken fyllde 5 säckar så totalt fick vi med oss 10 säckar hem + skivan. Vi hade fått plats med fler säckar men det var så grymt varmt så vi orkade helt enkelt inte stå där och ösa. 

På vägen hem så åkte vi in till först Biltema för maken skulle köpa en gireringssåg och sedan så svängde vi in till Maxi för att shoppa lite mat. Vi kände ju oss rätt sunkiga när vi klev in i affären med svettiga och sågspåninga kläder - men vad göra *fniss*. Hade inte tid att hålla på och åka fram och tillbaka. Vi var i alla fall inte hemma förräns kl 16 och då blev det en välbehövlig kaffepaus i skuggan under äppleträden :-).

Maken skruvade dock ihop nya sågen först.



Nu kommer vi kunna såga snyga hörn på krönlisten och kantlisten ;-)

Oktawia tog jag in kl 16.30 och pga av att det blev fint väder när vi inte var hemma så hade hon ingen flughuva på sig. Direkt så har flugorna varit i hennes ögon så jag fick skölja ur dem rätt bra för att få bort klegget.

M1 och P kom vid 17-snåret och pållan blev iordninggjord för en tur in till ÖFK. Idag så blev det framridning ute runt SM-banan - i alla gångarter - och det funkade jättebra. Oktawia lugn och harmonisk!

Sedan in i ridhuset och trimmade lite travjobb på serpentinbågar under nedsittning, sedan galoppfattningar på volt och de fick till några riktigt bra.

Under galoppjobbet så kom det in ytterligare ett ekipage, av det lite nervösare slaget. Det lite komiska blev sedan att Oktawai fick skritta omkring lite i ridhuset som lite draghjälp och nervdämpare till den andra pållen *fniss*. Oktawia var totalt kolugn - totalt avslappnad och hur harmonisk som helst. Jag kan faktiskt knappt fatta att det är samma häst!!! Vi kunde sedan lämna ekipaget och Oktawia skrittades avsutten runt SM-banan. Även här var hon hur lugn som helt, trots att det kom upp hästar bakifrån och det var hästar som for runt ute på hoppbanan. Det riktiga elddopet kom dock när vi skulle lasta. Det lite nervösa ekipaget från ridhuset hade sin trailer brevid vår men omlott och de skulle lasta samtidigt. Otkawai brydde sig först inte om den andra hästen, men så klev den in i trailern och då rumlade det lite. Nu blev Oktawia aningens nervös och det var inte självklart att hon ville in i trailern. Men en bajshög och lite smackningar så släppte nervositeten och hon klev in! Helt otroligt! :-D

Väl hemma så blev damen avsvampad och jag fick skölja ögonen en gång till. Otkawia är jättesnäll trots att hon egentligen tycker det är lite obehagligt, men jag kunde utan problem stå på en stol vid hennes huvud för att komma åt att spola. Sedan fick hon lite Noviform i ögonen också.

När Oktawia var färdig fick hon sitt kraftfoder och under tiden som hon käkade, så borstade jag av Bianca. Det tyckte hon var skönt ;-), en riktig lite gosegris en den lilla fröken :-).

När allt var klart så blev pållarna utsläppta igen - Oktawia med flughuva nu - och så fick de rejält med hö för natten. Vatten fylldes på och så fixade jag klart stallet.

Nu äntligen så var jag klar med allt. Fruktansvärt kvamligt och kladdigt är det ute - åska på gång??

Under tiden som jag varit iväg med Oktawia så hade maken först klippt gräset, sedan hade han fixat klart kontakten till diskmaskinen och kopplat in den. Dessutom hade han fixat höjden på spisen så den stämmer med höjden till våra nya skåp.

Efter dagens slit ska vi nu käka lite ost och kex - blir nog något glas rödvin till det hela också - vi har ju semester... eller hur var det nu ;-).

Nalle har fullt upp med att hålla koll på röran i köket ;-)



Nu händer det inte så mycket mer idag, mer än lite TV-tittande ;-).

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0