15/7 Onsdag - Födelsedag

Min födelsedag är det idag :-). Fyller inget jämt eller stort - kaffekalas för de närmast sörjande var planerat i alla fall.

Eftersom vi hållit på med köksbygget ett antal dagar + att det var ett tag sedan vi städade så var huset i stort behov av en städomgång.

Det som tar absolut mest tid är ju "plocket", idag så var det även en del verktyg att ta rätt på. Vi satte igång direkt på morgonen, men städa ett hus på 120 kvm - det tar sin lilla tid. När klockan började närma sig 12 så var det i alla fall bara moppning av golv och plocka rätt på lite småsaker som var kvar. Så då åkte maken till stan för att köpa fikabröd och tårtattrialjer. Köksbygget har ju gjort att det där med bakning har fått stå tillbaka ;-).

Maken for iväg och jag moppade av golvet, fixasde med dukar m.m. Jag tog fram finserviset och började förbereda för kaffekalaset.

Sedan var det in i duschen och fixa iordning sig själv innan första omgången med fikagästerna dök upp. Vid 14-snåret kom så makens föräldrar och syster. Men ingen make ännu så vi fick vänta ett tag med att fika. Jag hade haft telefonkontakt med maken flera gånger för han hade lite funderingar över vilket fikabröd han skulle köpa, så han visste om att gästerna satt och väntade på att han skulle komma hem ;-).

Vi hade i alla fall sådan tur med vädret att vi kunde sitta ute. Det var lite molnigt, men regnet höll sig på avstånd. Till sist så kom maken och jag fixade snabbt iordning en tårta. Marängtårta med jordgubbar och grädde *mums*.

Sedan så satt vi ute och fikade, fikabrödet gick åt (lite bullar och ett par kakor) och sist serverades tårtan. Nu är ju marängtårta en sådan tårta att den måste käkas upp ganska omgående. Går inte att spara på den för den smälter ju bara ihop. Nu blev inte det något problem - vi 5 st personer lyckades med konsstycken att smaska i oss hela tårtan! Den var helt enkelt kalasgod - och fyller år gör man ju bara en gång om året - då får man äta ;-).

Vi hade jättetrevligt, men till sist så behövde de åka hemåt. Vi hann lagomt pusta en vända innan nästa omgång med kaffegäster skulle komma.

Jag försökte fixa iordning något ätbart förutom fikabröd, men min syrra från England ringde och grattade - vips så satt jag fast i telefonen i 40 minuter ;-).

Nästa omgång med gäster dök upp vid 18-snåret. Det var min kamrat Pysseltrollet med make, och så min kamrat K från stan.

Innan gästerna dök upp så hann jag precis fixa klart tårta nummer 2, också denna en jordgubbstårta med maräng och grädde.



Även denna gången så hade vi sån' tur med vädret att vi kunde sitta ute hela tiden. Det var på håret att det skulle börja regna, kom ett par stänk men sedan så höll sig regnvädret.

Kaffekalas!



Vi pimplade kaffe och käkade bullar och kakor för att sedan avsluta det hela med att smaska i oss tårta :-D. Vi var ju 5 personer denna gången också, men nu blev det en liten bit kvar. Tror det beror på att maken inte tog någon tårtbit denna gången. Annars hade även tårta nr 2 gått åt ;-).

Efter ett par timmars stillasittande och fikande så blev det dags att röra på sig och sällskapet gick till hagen och hälsade på mina pållar. Bianca är precis så liten som hon ser ut att vara  *fniss*. Pållarna fick hö och verkade trivas rätt bra i hagen.

Lilla Nalle var faktiskt framme och hälsade, men tog besökarna med ljummet intresse. Idag så har det varit värden utanför huset som varit det mest spännande. Även om han faktiskt var inne en sväng på kvällen. Att medlemmar ur Nalle fanclub var och hälsade på det tyckte inte Nalle var speciellt märkvärdigt... men Nalle är ju Nalle ;-)



King of the House - eller hur var det nu ;-)

Vid 21-snåret så var det dags för kaffegästerna att åka hemåt. Pysseltrollet + make har ju egen bil, men min kamrat K körde jag hem till stan eftersom länsbussarna inte går på kvällen. Eller rättare sagt, det går bussar, men vi har drygt 3 km till den hållplatsen. Så K fick skjuts ända hem :-). Det är inte långt så det var inga problem för min del.

När jag var hemma igen så vågade jag äntligen hänga ut tvätten jag tvättade på dan, för ni vet väl hur det funkar.... vill man ha regn så är det ju bara att hänga ut en omgång med tvätt så kommer regnet som på beställning *fniss*.

Det var lite disk att ta rätt på, så skönt med diskmaskin! Efter att ha diskat för hand 1 år så uppskattar man verkligen att ha diskmaskin ;-).

Jag plockade rätt på mina fina presenter jag fått av min kamrater :-)



Den fina ljuslampetten + blommor fick jag av Pysseltrollet, av min kompis K fick jag den söta lilla "kakburken", kort och så ett rött förkläde med tasstryck och tillhörande rosa diskhandskar - jättesöta :-). Maken kom med flest presenter. En ny anslagstavla att ha i stallet, tillhörande pins till anslagstavlan och en flaska martini som han vet att jag gillar :-).

Jag tackar och bugar - jättefina presenter :-D.

När jag röjt klart allt så tillbringades resten av kvällen framför TV:n.

Allt som allt - har haft en riktigt bra dag idag :-D

/Lizzie 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0