19/7 Söndag - Regn...

Vaknade till ett smatter mot fönsterrutan - regnet forsade ner... Rätt skönt att kunna ligga kvar i sängen och inte behöva stressa upp för att ta sig ut i busvädret.

Regnet har strilat ner hela dagen, mer eller mindre häftigt. Hästarna har hållit sig uppe i den övre delen av hagen hela dagen, den nendre delen stå runder vatten...

Var ute i spöregnet på fm och kollade till dem. Gick ingen nöd på pållarna. De fick hö att smaska på och jag såg inga tendenser till att de frös i alla fall.

I övrigt så gjorde jag och maken inte så mycket förräns fram på em. Då hade vi tröttnat på att höra regnet skala så vi tog en tur till Marieberg. Jag var ju tvungen att byta Biancas flyghuva och så behövde vi införskaffa mer kattmat. Så för att slå ihjäl lite tid så strosade vi runt på Marieberg.

Vi var inte ensamma på Marieberg.... det märktes att det var dåligt väder. Parkeringen var proppfull och det var hur mycket folks som helst inne på köpcentrat.

Inne på Lagerhaus hittade jag jättefint presentpapper till under halva priset. Behövdes köpas hem eftersom maken gjort slut på att presentpapper när han fixade mina födelsedagspresenter *fniss*.

Gick runt och strosade i de övriga butikerna, men shoppade ingenting förrän vi kom till Claes Ohlsson. Då blev det en billig väggklocka inköpt som jag ska ha i stallet. Den är silverfärgad och matchar anslagstavlan som maken gav mig i födelsedagspresent.

Det tar längre tid att ta sig runt shoppingcentrat än vad man skulle kunna tro, 2 timmar senare kom vi ut från Marieberg och var då lite lätt hungriga. Så innan vi stannade vid affären för att köpa kattmat så blev det ett stopp vid McD där vi mumsade i oss varsin god hambugare. Sedan orkade vi vidare ;-).

Inne på Willys var det totalt folktomt så det gick snabbt att köpa lite kattmat och vi for sedan hemåt.

När vi kom hem så fick pållarna lite mera hö så de skulle hålla värmen i spöregnet. Jag satte mig och vid datorn och maken framför TV. Jag gjorde i alla fall lite nytta eftersom jag jobbade ett par timmar åt NRU Norden - hemsidan uppdaterades med notiser m.m.


När jag var klar med jobbet så gick jag ut i stallet och fixade lite. Anslagstavlan kom upp och klockan. Sedan gick jag lös med tjära och pensel i boxarna. Målade på med tjära längst ner på väggarna. Målade upp cirka 15-20 cm, vilket är den tjockleken pållarnas bäddar brukar ha. När jag var klar med det kladdgörat så fortsatte jag med att pensla in träolja på plankfyllnaden i boxväggarna - det var också välbehövligt. Nu ska det bara torka ett dygn, sedan kan jag spåna upp bäddarna och pållarna kan sova inne om det skulle behövas. Just nu så luktar det allt annat än häst i mitt stall - bara olja och tjära *fniss*.


Jag var klar vid 21.30 tiden och det hade då faktiskt slutat regna. Var ute och pratade lite med pållarna i hagen. De fick rejält med hö ifall det kommer mer regn under natten. De var inte blöta, men lite kalla över ryggen. Deras korta sommarpälsar stod rakt upp på dem och det är ju för att hålla värmen. De såg i alla fall inte ut som om de frös och de klarar sig bra så länge de har att käka. Fördelen med regnet är ju att bromsarna håller sig borta i alla fall ;-).


När jag var klar och kom in så hade maken precis fixat klart lite mat. Kyckling och ris med lite grönt - tack för det!


Mycket mer än så här har det inte hänt idag. Nu ska jag förpassa mig till soffan och se om det är nåt av intresse på TV:n


/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0