25/7 Lördag - forts kök

Som vanligt när det gäller renoveringsjobb så är det ju förarbetet som tar mest tid, som är urtråkigt, men ack så viktigt.

Har idag fortsatt med vår köksrenovering. Fick klart med att ta bort det gamla kakellimmet på fm och jag kunde börjar jämna till väggen med husfix. Eftersom det är delar av den gamla murstocken och en igensatt dörrhål som är bakom köksskåpet så är väggen allt annat är slät och fin. Ovanför spisen efter skorstenslagarens framfart förra hösten så var det rejäla ojämnheter att fixa till.

Tyvärr så räckte inte det husfixet vi hade hemma, utan det blev till att kasta sig in till stan kl 13 för att köpa ett paket till. Kl 14 var vi hemma igen och då kom makens föräldrar på en fika. De ville också se hur långt jag kommit med kaklingen... inte så långt eftersom vi fortfarande höll på med förarbetet. Tror inte riktigt de förstår exakt hur långt tid förarbetet kan ta ;-).

T ex husfixet behöver ha några timmar på sig att torka, om det inte är lite tjockare lager - då tar det 2 dygn!!! Och jag har få lägga på cirka 2 cm över vissa ojämnheter... kommer inte kunna kakla upp hela väggen på ett tag, men så har ju inte fläkten kommit ännu heller. Har vi tur så är vi helt klara till nästa helg :-).

Efter fikabesöket så fortsatte vi med att fixa väggen i köket. Maken blandade ihop fixet åt mig och jag spacklar upp så väggen blir jämn. Det tar sin tid och framåt kvällningen är vi klara.

Så detta är dagens arbete med köket...



Det som är ljusgrått är det jag fixade på fm och resten är em-kvällens jobb. Kommer ta ett tag innan allt är torrt. Väggen ovanför spisen kommer ta längst tid att torka. Så när det gäller själva kaklingen så kanske jag kan börja i högra kanten i morgon. Måste kolla första bara så det har blivit så jämnt att det är OK att kakla. Behöver jag lägga på mer husfix får kaklet vänta ett tag till.

I övrigt så har vi inte hunnit göra så mycket mer. Oktawia fick vila idag så jag kunde koncentrera mig på att fixa väggen.

Det har också blåst storm idag så lugnaste stället att sitta om man vill vara ute - så är det i växt huset ;-).

Pållarna verkade i alla fall inte lida av blåsten. Fördelen med blåst är ju att det inte är några bromsar. Dock överdjävlig med flugor. Vid sen em var jag ute och sprayade pållarna med insektsmedel och smörjde på 4 ess salva på utsatta ställen. Flugorna tycker INTE om tjärlukten ;-).

Resten av kvällen har både maken och jag slappat i soffan framför TV - det är jobbigt att fixa kök ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0