27/7 Måndag - Fyllt förråden

Måndag - sista veckan kvar på semestern och så löningsdag. Fortfarande massor av saker som ska göras... tyvärr har inte vädret varit helt med oss. T ex ska vi ju gräva en trädgårdsdamm... hur kul är det i spöregnet.... nä - det får bli som det blir. Dock gäller det att strukturera upp sig lite mera om vi ska få något gjort denna veckan ;-).

Idag så började vi ialla fall med att åka till Stadsträdgården för att käka en mycket trevlig lunch. Vi klarade oss precis utan regn och kunde sitta ute. När man käkar lunch vid Stadsträdgården - då ska man vara riktigt hungrig och så ska man ha tid på sig ;-).

Innan vi åkte till Stadsträdgården så gjorde vi ett stopp vid Apoteket - så nu har jag fyllt på förrådet vad gäller Alvedon och Naproxen plus lite annat småplock som finns på Apoteket. Sedan blev det full fart till Stadsträdgården.

På menyn var det Nasigoreng bl a och så ett par vegetariska rätter, men vi började lunchen med en omgång av salladsbuffén



Jag bara älskar deras salladsbuffé :-)

Sedan blev den lite mindre tallrik med nasigoräng eftersom jag blivit lite halvmätt av ovanstående. Lunchen avslutades med kaffe och chokladskorpor.

Mätta och belåtna tog vi sedan en tur runt i Stadsparken. Tycker det är så himla fin park och alltid är det något att titta på, eller som idag - LUKTA...

En vresros i full blom - som bara doftar helt underbart... synd att det inte går att förmedla doften men här är en bild i alla fall ;-)



Vi beundrade också skulpturen som står vid ingången av Stadparken - sågad med motorsåg direkt i en stam och är 3 meter hög. Otroligt detaljrid och hur häftig som helst. Försökte få maken att stå brevid så man fick en blick över hur stor skulpturen är, men maken hade ingen lust att vara med på bild - trist typ ;-)



När vi var klara med vår rundvandring så blev det ett snabbt stopp hos min kompis K som beställt Oriflamevaror av mig. När dessa var levererade så åkte vi vidare till Maxi - här var det nämligen dags för storhandling. Märkligt att ALLT tar slut samtidigt....

Ica Maxi är ju en stor butik och det tog dryga timmen innan vi var klara och då var det inte ens mycket folk där. Vi hade tagit en extra stor kundvagn - och det behövdes... Behövdes inte hem så himla mycket kött/fisk o dyl, utan det var torrvaror som var slut och allehanda rengöringsprodukter, hundmat, kattsand, oljefärg - ja allt möjligt - och ALLT finns ju på Maxi. Skuffen blev full i alla fall ;-).

Innan vi åkte så blev det ett snabbt stopp vid Systemet också - maken ansåg att det var nödvändigt att även fylla på förrådet av öl, inte för att det förrådet förblir så långvarigt, men ändå. Jag hittade en flaska vin som jag tyckte passade bra i vinstället - så den följde med hem också ;-).

Sista stoppet innan hemfärd en butik till - nämligen Granngården. Här inköptes det Betfor och Groov 125 till pållan, dessutom hade de bra pris på elrep så det blev ett par rullar av det också. Behöver i alla fall byta ut elrepet i den äldsta delen av hästhagen för att få bra kräm på tråden och med tanke på att lilla Bianca inte har samma respekt för tråden som Sabina hade. Ett schabrak för 49 kr slank med också - herregud! 49 kr!!! Det är ju GRATIS! Det kan man ju bara inte låta bli. Hade dock problem att få in det i mitt skåp i sadelkammaren... vadå fullt...

Nu var bilen full och det var dags att styra kosan hemåt. Precis när vi kom hem, strax efter kl 15, så började det spöregna. Vi tog in pållarna på en gång eftersom M1 skulle komma kl 16 - onödigt att Oktawia skulle bli genomvåt. De fick stå inne en stund och vila och käka lite hö. De såg inte ett dugg ledsna ut ;-)

Hann precis packa upp alla varor och byta om tills det var dags att gå ut i stallet, M1 och P kom på utsatt tid. Det blev lite dressyrridning för Oktawia idag, lastningen funkade rätt bra. Lite försök till att gå åt sidan när vi skulle åka, men det var bara att smacka så gick hon in.

Inne på ÖFK var det 3 ekipage i ridhuset, Oktawia brydde sig inte ett dugg. Skönt att hon fungerar nu med andra hästar. Det enda som märktes var att när en ryttare gick på sin häst med sitt spö, så ryckte Oktawia till och knep med svansen, så liiiite spänd blev hon. Dock marginellt mot hur det varit tidigare.

Traven såg bra ut, men Otkawia hade åsikter om detta med att galoppera. Då blev det några bakutsparkar, men M1 fick "loss" damen och hon galopperade sedan på. Fick också till ett par riktigt bra fattningar. Egentligen märkligt att det ska vara så svårt att få damen att förstå detta med galoppfattningar... men men, det kommer väl så småningom. Galoppen är i alla fall bättre nu vad gäller balans, takt och tempo - så det går åt rätt håll. Nu sak bra fattningarna bli ordentligt befästa ;-)

Sedan tränade M1 lite på detaljer ur LC1-programmet och det verkade funka. Travjobbet såg jättebra ut och när det gäller galoppfattningar från skritt så är Oktawia på gång, hon fattar vad hon ska göra, men får inte till kraften ;-).

Damen var i alla fall inte totalt vrång idag och hon såg nöjd och belåten ut efter ridpasset. När vi skulle hem så funkade lastningen bra.

Väl hemma så fick pållan stå inne en stund och käka lite kraftfoder efter att blivit borstad. Det hade slutat regna så pållarna fick sedan gå ut i hagen igen.

Jag plockade undan alla prylarna och mockade. När vi var på Maxi så köpte jag en plastlåda med lock som jag ska ha i bilen med "bra att ha saker" så som grimskaft, extra grimma, repgrimman, reflexer osv. Det ligger bara och far runt i bilen och eftersom jag trailar pållan så ofta är det lika bra att ha dessa prylar ligga iordning i bilen för jämnan. Så nu ligger allt där i stället för utspritt över hela skuffen ;-).

Maken och jag käkade lite snabbmat - vi delade på en påse bistrosallad till det hade vi varsin burk makrill i tomatsås - snabbt och nyttigt. Lunchen räckte bra länge, men vid 19-snåret så behövdes det påfyllning i alla fall.

Efter lite mat så var jag målarsugen... men eftersom regnet hängde i luften så var det ingen idé att måla ute. Utan vi släpade in pallbockar och la upp nya baklämmen på dem och så målade jag på med grundfärg. Grundfärgen ska vara genomtorr på 8 timmar som tur är. Lite svårt att plocka in pållarna i stallet annar.

Hela stallgången är upptagen ;-)



Den sidan jag målar är det som är undersidan av baklämmen - alltså det som kommer synas när lämmen är uppfälld.

I morgon kväll blir det ett lager med oljefärg... :-) Blir det bra väder i helgen så hinner vi nog få skivan på plats innan semestern är slut ;-).

Sedan har jag inte gjort så mycket mer. Surfat runt lite på Internet då maken spelat TV-spel. Gosat med Nalle eftersom han var kelsjuk ;-)

Sedan retade matte Nalle... Nalle ville inte leka "Ragdollkatt" - Nalle blev sur ;-)



Men som tur är så går det snabbt över och Nalle blir sitt normala jag rätt fort ;-)



"King of the House".... eller hur var det ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Karin

Nalle - the one and only - klart han inte vill va nån ragdoll.... hörs ju på namnet :)

2009-07-27 @ 22:53:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0