29/7 Onsdag - Hårt slit....

Fy fasen vad jag har slitit hårt idag *pust*. Det är mycket jobbigare och tar mycket längre tid att kakla än vad ni kan tänka er. Om ni inte gjort något liknande jobb själva...

Klockan 10 körde vi igång. Maken som handräckare och kapare av kakelskivor och jag kaklade för fulla muggar. Fullt ös fram till klockan 14 då började vi blir liiiite trötta ;-).

Men det började likna nåt i alla fall...



Äntligen klart ovanför diskbänken, längst upp blir det antingen en kakellist eller enbart kakelfog. Vi får se, det kommer hur som helst att döljas av en dekorlist längst fram på köksskåpen.

Vi hade även kommit en bit upp med kaklingen vid vedspisen. Och frågan var nu om vi skulle fixa käk eller om vi skulle fortsätta jobba.



Det blev en kompromiss... jag tog ett par knäckemackor + juice. Sedan körde vi vidare...

Äntligen - 1,5 timme senare så var vi klara!!!



En liten rad med kakel ska på plats vid vedspisen, men det får bli senare. Vi ska även ha kakel runt fläktskåpet, men fläkten har inte kommit ännu *morr*. Men nu är vi klara så långt vi kan göra för tillfället. Nu ska kakellimmet torka innan det är dags att foga alltihopa. Vit fogmassa blir det - sedan kommer det bli kanonsnyggt :-D.

Färg ska köpas in för att måla resten av skorstensmuren, och den gamla dörren till städskrubben ska få lite målarfärg på sig också. Dekorlist, krönlist, spotlampor och ny kran ska på plats också - sedan är denna delen av köket äntligen färdigt :-). När vi ska orka ta resten - det är ju en annan historia *fniss*. Fy tusan vad jobbigt det är att renovera... eller är det vi som börjar bli äldre... *harkel*

Hann precis laga mat (spenatgratäng med skinka) och byta om tills dess att M&M kom. Jag var SÅ trött och efter att stått hela dagen så var min hälsporre på allt annat än bra humör, glad att det inte var jag som skulle rida.

Jag hade hunnit tagit in pållarna någon halvtimma innan M&M kom så de hade vilat lite i alla fall. Oktawia blev iordninggjord för ett dressyrpass på ÖFK.

Nu när jag var med ute i stallet och framför allt när vi kom in till ÖFK så upptäckte jag att det var ett strålande väder ute... jag hade typ varit ute 2 ggr under hela dagen. På morgonen när pållarna fick hö och när jag tog in dem på em. Där emellan har jag stirrat rakt in i en kakelvägg ;-).

Det var M2 som red Oktawia idag och hon trimmade lite dressyr inför programridningen på lördag. Vi höll till ute på utebanan eftersom det var fint väder och det är bra miljöträning för pållan.

Oktawia skötte sig riktigt bra idag. Tyvärr glömde jag kameran och försökte fota med mobilen - inte helt enkelt...



Galoppfattningarna funkade rätt bra idag, fram tills M2 skulle rida igenom programmet - då ville inte pållan vara med alls - hon var trött då ;-) kunde i fall avsluta med att fått igång henne i galopp.  Programridningen på lördag får vi se som ren miljöträningstillfälle för pållan och förhoppningsvis får M2 bra träningstips av domaren :-).

Väl hemma var Oktawia jättetrött och stod och gäspade i på stallgången under tiden som jag fixad med svamp, vatten och hink... ;-)



Åh, vilken trött häst jag hade, hon skulle bara veta hur trött matte var...

Pållan blev ordentligt avsköljd, sedan kraftfoder och sedan ut i hagen. Jag plockade rätt på alla prylar och mockade ur boxarna. Sedan kändes det som om jag var färdig för sängen.... ;-) Tyvärr var klockan bara 20 så det var ju lite tidigt...

Istället blev det så att maken och jag satte oss ute en stund med varsitt glas rödvin och konstaterade att vi var rätt nöjda med dagen. Vi hade hunnit klart med kaklingen. Dock hann vi inte med att åka och köpa spån, så det får vi göra någon annan dag.

Vi diskuterade planeringen inför morgondagen - då vi ska ut på äventyr ;-) - maken var iväg och shoppade utflyktsmat under tiden som M2 red, och nu så kollade vi körrutten. När vi var klara på hur vi skulle åka så gick vi in och förberedde mat vi ska ha med oss i morgon :-).

Så i morgon åker vi iväg på ett litet äventyr - nu måste vi se något annat än bara huset och framför allt är jag trött på att se köket *fniss*.

Nu ska jag bara ut och vattna i växthuset, mata hästarna - sedan blir det TV för resten av kvällen :-)

På återhörande i morgon!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Vad fint det blir köket - rena drömmen - förstår allt slit! Ha en skön torsdagstur!

2009-07-29 @ 22:56:47
Postat av: Malin

Vad snyggt det blir med kaklet! Ha så kul imorgon på äventyret. Undrar vad ni ska hitta på... ska med nöje läsa imorgon!

2009-07-30 @ 00:17:17
Postat av: nina

Kanonsnyggt blev det i köket:)

2009-07-31 @ 13:13:16
URL: http://www.brann.de

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0