3/7 Fredag - Äntligen...

Fredag och sista arbetsdaten inför den stundande semestern :-). Känns helt underbart att få vara ledig 4 veckor ;-). Hade rätt lugnt på jobbet idag - så jag var inte ett dugg stressad. Det är skönt att kunna gå på semester och inte vara helt sönderstressad. Har kunnat varva ner rätt bra den här veckan. Att man inte haft några möten inbokade har ju gjort rätt mycket :-). På lunchen så var vi tjejer iväg och käkade lunch på stan. Det var trevligt - trots värmen ;-).

Fram på em så tornade det upp sig rejäla åskmoln runt stan, men inte att något drog rakt över oss inte. Bara tryckande värme och äckligt varmt... Nåja, till helgen kommer ju svalare väder - det ska bli skönt. Maken kom och hämtade mig kl 15:30. Åkte iväg och gjorde en leverans av Oriflame innan vi for till Maxi för att shoppa lite mat. Efter mathandlingen så var det full fart hemåt. Sedan så satt jag ut och fikade och läste tidningen Hippson som jag köpte på Maxi, gjorde inget mer förrän det var dags för M1 att dyka upp och de kom vid 19-snåret. I samband med detta så föll äntligen de första regndropparna :-) dock inget hällregn så det märktes knappt att det regnade.

Pållan belv idag iordninggjord för sitt första pass i lite "hoppträning" sedan februari 2007, alltså ungefär 1,5 år sedan :-). Damen har ju travat bommar, men inte tagit över sig något som liknar ett hinder sedan S hopptränade för LL. Så det var lite spännande idag ;-). När damen var borstad och klar så klev hon snällt in i trailer och färden gick mot ÖFK. Trots att pållarna nu går ute dygnet runt och det var fruktansvärt varmt och kvalmigt så var pållan förvånandsvärt pigg och fräsch. Hon verkar inte bli speciellt tagen av värmen så hon inte orkar jobba.

Efter uppvärmning i skritt och trav så blev det en hel del galoppjobb idag. Det funkade bra. Nu verkar damen ha lättare för att fatta galopp och inga bakutsparkar alls. Lite jobbigt att öka galoppen, men funkade också även om M1 fick driva. Började själva "hoppträningen" med att trava över bommar. Funkade bra. Damen har rätt långt kliv så P fick länga avståndet lite mellan bommarna - då funkade det riktigt bra.

Hoppningen började med att P gjorde iordning ett krysshinder med bom framför. Inga problem. Sedan blev det kryss, 2 galoppsprång och ett upprättstående hinder. Man trodde inte att Oktawia ens noterade att det stod ett hinder ivägen, men hon skuttade över som om det var den naturligaste saken i världen. Så det verkade som om pållan tyckte det var kul med lite annan träning än vanligt, även om det var jobbigt och hon var lite trött efteråt, framför allt svettig ;-). Men det är ju himla bra om man varierar träningen så mycket som möjligt. Lite hoppträning är ju också bra för att stärka pållans bakdel och få till galoppen bra.

Har filmat dagens pass, så det kommer snart videosnuttar på hoppningen :-)

Var hemma igen strax efter kl 21, och pållan blev uppställd ute och ordentligt avsvampad - det tyckte hon var riktigt skönt ;-). Lilla Bianca blinkade yrvaket när vi hem - hon hade legat och sovit. Bra att hon kan slappna av så pass bra när hon är själv i stallet. Sedan blev det lite kraftfoder för pållan och sedan ut i hagen för natten. Jag själv hoppade in i duschen och sedan tillbringades resten av kvällen framför TV:n.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0