9/7 Torsdag - Besök

Nu har kroppen ställt om till semester. Sov som en gris till 9.30 - då kom maken med kaffe och tyckte att jag skulle kliva upp *fniss*. Hann inte mer än vakna till så ringde min syster S och talade om att de skulle komma en snabb sväng på fm.

Bra att man får besök ibland - det blev en snabbröjning och dammsugning av hall, kök och kontoret. Klart välbehövligt, men ibland måste man få en anledning till att dra fram dammsugare - besökare är en sådan anledning ;-).

Det var också riktigt regnruskväder idag - vid 11-snåret gick jag för att kolla till pållarna och se om de behövde hö eller om det räckte med gräset. Insåg rätt fort att de behövde komma in - det var två stycken mycket ynkliga och skakande tjejer som stod och tryckte i ett hörn i hagen. De hade alltså ingenting emot att få komma in i stallet för att torka upp i pälsen, vila och käka lite hö ;-).

När jag skulle fixa vatten till kusarna - alltså fylla dunkarna som jag gör inne i huset, så var vår ho upptagen.... Av Nalle förstås - vem annars!! Den katten kan då hitta de mest konstiga platser att välja som sovplats!



Han fick snabbt förpassa sig till en annan sovplats eftersom jag behövde fylla på vatten - vadå taskig matte?! Jag?? Nähä! ;-)

Syster S och make dök sedan upp framåt fm. Sist hon var hemma var i samband med mammas begravning snart 1,5 år sedan. Här har ju inte hänt så mycket förutom ny ponny och ett par nya katter. Nalle var ju snabb med att charma besökarna ;-).

S hade köpt med en Wiskey åt oss, jag fick också en Bailys som tack för att jag fixat blommor till gravarna och så present  i förskott eftersom de hinner åka hem till England innan min födelsedag. Det var löspuder med en fiffig dyna - alla tiders :-D. Fick också lite engelsk chocklad - den kommer nog försvinna snabbt :-).



Syster S och make var kvar ett par timmar, vi fikade och blarrade lite allt möjligt. Sedan blev det dags för dem att åka tillbaka till stan. Vi ska träffas igen i morgon så vi hinner snacka mera. Jag och maken skulle också åka bort. Vi var inbjuda till en fd arbetskamrat på lite fika som tack för att de fått hämta gratis gödsel. De bor i en villa i stan i ett villaområde som vi inte varit så mycket i, men det var lätt att hitta så vi var framme i tid ;-).

De hade ett jättefint hus och bjöd på gott kaffe och massor av fikabröd *mums*. Vi pratade och hade trevligt, men efter cirka 2 timmar så började ju maken få "myror i rumpan" som han får när han varit borta ett par timmar ;-). Dags att avsluta besöket. Innan vi for hemåt så gjorde vi ett snabbt stopp vid min kompis K's arbete. Fixade en reklamation av en concealer från Oriflame som inte ville funka som den skulle.

Sedan så styrde vi kosan hemåt - vilket enligt maken inte var en sekund för tidigt *fniss*.

När vi kom hem så var pållarna torra och jag släppte ut dem i regnet igen, dock regntäcke på för Otkawia eftersom det är kyligt regn. Den lilla får väl ställa sig under magen på Oktawia ;-). Hon är ju så liten så det finns inget täcke som passar. Bianca var i alla fall så full av bus när hon kom ut så hon verkade inte lida av lite regn ;-).

Vi fixade lsedan lite snabbt iordning lite mat - för nu var vi hungriga. Eftersom det fortfarande spöregnade ute så var det ingen idé att vara ute och greja. Utan i stället började vi titta närmare på våra platta paket som ligger i vardagsrummet.

Vi testade att skruva ihop ett överskåp. Det var inte alls krångligt - utan vi fick ihop med med gemensamma krafter och utan en enda svordom ;-). För att sedan komma någonstans med vårt köksarbete så hämtade maken några kartonger och så tömde han snabbt överskåpen över diskbänken. 2 st muggar blev kvar brevid kaffebryggaren så vi kan ta varsin kopp kaffe utan behöva leta ihjäl oss efter muggar i röran som kommer att bli ;-).

Något som maken sedan tycker är kul, är ju att få demolera saker och ting... *harkel*. Snabbt hämtade han hammare, kofot och lite andra verktyg och så började han med nedmontering av skåp.

Först försvann luckorna!!



Lysrörsarmaturen ska vi återanvända så den monterades ner och jag fick det facila uppdraget att skura rent den - och det behövdes....

Sedan åkte skåpet snabbt ner. Lite längre tid tog det att knacka ner kaklet. Det hjälptes vi åt med, huggmejsel och hammare... det sved dock att hugga ner kaklet - det är ju bara 3 år sedan jag slet med att sätta upp det... men vad göra när det inte finns att köpa likadant så jag kan komplettera??? Bara att byta ut rubb och stubb!

Vid 20.30 så tyckte vi alla fall att det fick räcka med jobb för idag. Kaklet är nere, och kakelrester och damm borta. De gamla skåpen har hamnat i vår eldningstunna - de var i så dåligt skick - inget att återanvända!

Steg ett avklarat alltså!



Ser ju inget vidare fräscht ut direkt ;-). Vi behöver laga väggen på ett par ställen där gammal betong och puts lossnade. Så i morgon ska vi iväg och köpa husfix som är bra att reparera med. Så vi kommer nog inte få upp några skåp i morgon, får väl skruva skåpstommar istället ;-). Vatten, diskmaskin och spis funkar så vi kan äta och disk - klart viktigast!

Vi har valt luckor Lidingö och vi kommer behålla de knoppar vi har eftersom de är rätt nya och de kommer passa bra även till de nya luckorna.

Här är stomme och lucka!



Till detta ska jag ha ett rektangulärt kakel med fasade kanter - några enstaka motivplattor kommer det bli också. Kommer bli kanonsnyggt :-).

Under tiden som jag och maken slet med köket så låg vovvarna i hallen och glodde på oss, men de hade i alla fall vett att hålla sig ur vägen. Tussan och Nalle som ska vara med överallt... vad gjorde de då?

Något som bara katter kan göra.... SOV



När det regna - då sover katter hela tiden!

När vi var klara med köket för kvällen så gick jag ut och kollade till pållarna. De såg inte ut att lida någon nöd. Ingen som frös i alla fall. De fick hö att tugga på inför natten. Jag mockade sedan i boxarna efter dagens skörd av hästbajs. Lika bra att fixa stallet när jag ändå var ute.

Det regnar fortfarande  - inte ens hundarna vill vara ute ;-), jag ska kolla lite på TV när maken väl slutat spela TV-spelet han håller på med, men annars så händer det inte så mycket mer idag.

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Vad flitiga ni varit - skulle föredra Nalles stil -kanske ej i tvättbaljan förståss :)

2009-07-10 @ 14:06:40
Postat av: Lizzie

Nalle bor ju på ett "First class hotel" - och någon måste ju underhålla hotellet ;-).

2009-07-10 @ 15:33:58
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0