19/5 Tisdag - Snart ledig...

Börjar dagens inlägg med en bild på Nalle. Den skulle ha varit med igår, men jag fick inte in den pga att servern för denna blogg hakade upp sig.

Nalle hälsar :-)



Allt för att göra Nalles fanclub nöjd ;-)

Förmiddagen idag tillbringade jag på Universitetet, föreläsningen idag handlade om hur man skriver en rapport - formalian alltså. Vi ska ju skriva ett PM på kursen jag läser nu, men det var jättebra med denna föreläsning. Det blev en repetition på det jag läste 1999-2000 (systemvetenskap) och eftersom jag tänkt göra klart min C-uppsats under hösten så behövde jag verkligen repetition på formalian :-). Jag vet vad jag ska skriva C-uppsats om och fick lite idéer om metod osv.  Ska träffa enhetschefen för min institution och diskutera omregistrering på C-nivån i Informatik och ska bli tilldelad en ny handledare. Ska bli kul och det är bra att vi har en rapportskrivning under denna kursen, så jag får in "tänket" när man skriver PM och uppsats. Det är ju en process i sig ;-).

På em så skippade jag ett möte för att hinna undan med lite jobb. Det var ett möte som flera från min enhet skulle gå på så jag får information ändå. Eftersom jag är ledig resten av veckan så var det en del saker som jag var tvungen att få klart under dagen idag. Kl 16.10 kunde jag stämpla ut och gå hem med gott samvete. Så SKÖNT att vara ledig 5 dagar nu :-D.

Vi handlade lite mat på vägen hem från  och eftersom vi var svintrötta båda två så köpte vi med varsin pizza. Det var provsmakning i butiken på fryspizza och den var jättegod - hamnade snabbt i vår korg. Så matlagningen gick väldigt smidigt när vi väl var hemma ;-). Innan vi åkte hem så svängde vi förbi kyrkan och kollade till lite gravar. Penséerna blommar fint nu och har klarat nattfrosten. Det är ju typ den enda blomman som funkar bra innan järnnätterna är över. Men plantorna hade tagit sig bra och komma hålla sig fina tills det är dags för lite andra sommarblommor :-).

Strax efter klockan 18 släpade jag mig ut till stallet. Kände mig HELT slut och kunde inte för mitt liv fatta hur jag skulle klara av att mocka, än mindre rida! Kroppen kändes helt sovandes. Men drygt en timme senare var jag klar, långsamt hade det gott men till sist så blev jag färdig ;-). Pållarna hämtades i hagen och Oktawia gjorde iordning för ett ridpass på grannens sandbana. Tänkte att jag får väl ta det lugnt eftersom jag är trött, men röra på sig behöver ju pållan göra i vilket fall som helst.

Maken följde med till banan och jag gick dit med pållan. Oktawia var seg... tror hon var lite påverkad av värmen som blev fram på em-kvällen.

När vi kom till banan hade grannen tagit in sina pållar så vi behövde inte oroa oss för några störningsmoment från hingstar osv ;-). Oktawia var hur cool som helst när vi kom in på banan så jag kunde sitta upp på en gång. Jobbade damen lite i skritt innan vi satte igång i trav.

Travjobbet blev jobbigt. Oktawia hade NOLL framåtbjudning och jag fick slita som ett djur för att få henne att röra sig framåt. Helst ville hon springa runt rak som en planka med huvudet rakt upp. Kom ihåg övningar från förra ridlektionen som jag genomförde. Gick på rejält med skänkeln och ledde med innertygeln tills damen svarade för framåtdrivande hjälper och slappnade av. Till sist så fick jag igenom det hela och vi kunde göra 8-volter utan att förlora form och bjudning. Travjobbet höll jag på med i 10-15 min och jag blev totalt slut - så var det med den ridkondisen ;-). För att kunna hämta andan, men inte tappa det vi åstadkommit så fick damen jobba på i skritt. Jobba på rakt spår med ställning i nacken - vilket Oktwia hade vansinnigt svårt för när det gällde att ställa sig åt vänster. Hon ormade sig åt alla håll och la huvudet på sned eller böjde halsen istället för nacken. Vid 6:e försöket slappnade hon äntligen av och fattade vad det var jag ville hon skulle göra - då fick det vara bra med den övningen. Vände på framdelen några gånger - det kan pållan nu :-). Avslutade passet med att trava lite 8-volt igen för att se om vi hade kvar damen i en bra arbetsform och det hade vi. Efter 30 min jobb på banan skrittade vi hem och för att utmana ödet så red jag hem ;-). Två bilar körde om bakifrån och vi fick ett möte under skritturen som tar 10 min. Den biten funkade bra, behöver inte oroa mig för bilar eller traktorer... bli omkörd av släp är värre...

När vi kom hem så red jag fram till vår trailer och satt av där. Oktawia noterade knappt att vi var brevid trailern. Gick igenom samma passage som igår vid bakluckan. Inga problem alls. Kan också tillägga att när vi klev ut från stallet så brydde hon sig inte alls om trailern trots att den stod på samma ställe som igår. Så skönt om det kommer funka nu med lastningen och damen inte stirrar upp sig bara hon SER en trailer :-).

Pållan fick sig en omgång med ryktborsten innan kvällsmaten. Maken slängde ner hö åt mig så jag kunde göra iordning maten till morgondagen. Sedan blev det släckt och nattat i stallet.

Nu när jag är klar med ridning och allt i stallet - så är jag jättepigg!! Är inte det märkligt.... Ska sätta mig en stund framför TV:n och kolla på Medium från förra veckan. I morgon så blir det nästan sovmorgon... maken ger pållarna frukost kl 6.30 så då får jag pallra mig upp kl 8 för att släppa ut dem, men det är i alla fall 2 timmar längre jag får sova ;-).

För att göra Nalles fanclub riktigt nöjda med dagens inlägg så kommer här en bild från idag. Lilla Nalle ligger i sitt favorithörn i köket och spanar på våra pizzor i ugnen. Han fick inte smaka ;-)



Det var allt för idag :-)

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Sådärja, då äter ordningen återställd - the king is the king - eller var det president vi sa :)

2009-05-20 @ 22:48:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0