24/5 Söndag - Utejobb

När jag klev upp för att ge pållarna frukost så spöregnade det. Inte speciellt munternt, men regnvädret försvann och ersattes av sol lagom tills det att jag släppte ut pållarna :-). Fixade klart stallet och dessutom så städade jag i sadelkammaren. Plockade undan de tjocka vinterntäckena. Vissa ska skuras med högtrycktvätten någon varm sommardag och de lite tunnare hamnade i tvättunnan för att hamna i tvättmaskinen så småningom. Har kvar ett tunt regntäcke för kallt försommarregn, det täcket kan ju behövas ett tag till...

Större delen av dagen har maken och jag tillbringat med att jobba med vårt växthus. Igår kom vi ju så långt att vi fixade till ett par glasskivor. Kvar är att fixa ett par skivor till och så rensa och städa ur hela växthuset.

Växthuset...



Det var ett drygt arbete att rensa bort en massa ogräs inne i växthuset, vi hade även ett par myrbon inne i växthuset - gisses vad arga myrorna blev när vi lyfte ut dem ur växthuset :-O

Alla stenskivor bars ur, träplankorna som hållit odlingsbädden på plats är fortfarande fräscha och ska återanvändas. Sedan var det maken som fick böja rygg och gräva bort all den gamla gjorden. Den behöver bytas ut och hamnade på komposten.




Jag hade burit ut stenplattorna så jag vet precis hur varmt det var inne i växthuset. Typ 100 grader ungefär... ;-).

Komposthögen har vi naturligtvis ligger i andra änden av trädgården, på andra sidan vår kulle.... det var mest maken som släpade med skottkärran. Jag fick ta den lätta aluminiumkärran och han hade den stora tunga i plåt.

Men på vägen fram och tillbaka mellan kompost och växthus så kunde jag njuta av den enorma doften från vår syrenhäck som omringar ungefär hela trädgården.

Syrener i full blom - nästan sommar :-D



Efter några vändor till komposten så var i alla fall växthuset tomt på gammal jord och ogräs...



Vi tog en paus i arbetet innan vi började med att skära glasskivor. Kaffe och glass smakade alla tider :-).

Idag gick det lättare att skära glasskivor, maken fått in snitsen. Tog inte alls lång tid att få till de skivor som saknades. Tyvärr så hittade vi inte flaskan med T-sprit som vi behövde för att göra rent glas och stålram för att kunna limma med silikon. Vi hade dessutom slitit med växthuset hela dagen, så det fick vara bra för idag. Maken ska köpa T-sprit i morgon och då limmar vi dit glaset. Sedan är växthuset klart för att få dit ny brunnen gödsel, ny gjord och så stenskivorna på plats. Ska göra om lite denna gången så jag har en sitthörna precis till höger innanför dörren. Måste ju ha en lite myshörna i växthuset :-).

Jag hann precis så i mig ett par mackor tills det att M&M kom kl 15:30. Dags för en tur till ÖFK igen. Även detta ridpass skulle M2 rida. Pållan blev iordninggjord och så var det dags för lastning. Idag lastade vi uppe vid huset, maken fick stå strategiskt för att kunna driva på med repet. Funkade bra och pållan klev in, och så gick färden mot ÖFK.

Idag var det ju vackert väder så M2 skrittade runt SM-banan innan vi gick till ridhuset. Oktawia hade antagligen träningsvärk från gårdagens genomkörare, för hon var inte alls lika "lättriden" som hon var igår. Hon var seg och vid galoppjobbet så visade hon sitt missnöjje genom att lätta med rumpan. Inte mycket, men bara visa att hon inte tyckte det var så himla lätt och enkelt idag - utan bara skitjobbigt. Och det är helt OK, hon gick så himla bra igår så det skulle vara konstigt om hon inte kände av det idag. Det positiva var att sista galoppfattningen var kanonbra och pållan galoppera i fin form. Även travjoggen på slutet var jättebra och pållan var avslappnad och lösgjord. Bra att få igenom ridningen även när kroppen tar emot :-).

Avskrittning runt SM-banan för hand - Oktawia tittade på allt *fniss*, sedan var det dags att lasta och åka hem. Stod med trailern brevid utebanan, där var det 2 hästekipage som höll till. Nu var det M1 som fick vara den som drev på med repet och det funkade alldeles utmärkt. Pållan nästan sprang in i trailern. Hon är lite stressad över att behöva gå in i trailern, men hon klilver in utan tjafs. Det är bra.

När vi kom hem så blev det lite lätt avborstning - visste ju vad som väntade vid utsläppet...  och mycket riktigt. Damen sprang ett varv i hagen och sedan var det ner i backen och gnugga in leran ;-).



Här kan man komma och snacka om bensprattel.

Sedan var det upp på alla fyra och sedan visade pållan att det där ridpasset var inte alls så jobbigt egentligen... ;-)

Fullt ös - medvetslös



Eller också så tyckte hon att Sabina också behövde ha motion ;-)

När jag var klar med hästarna och stallet så var jag helt slut. Satte min och surfade en stund för att slappa lite. Maken hade hållit på grejjat i trädgården hela tiden från det att vi åkte in till ÖFK tills jag kom hem igen. Men han var inte trött för det. Utan han fortsatte att jobba på, men nu blev det bilen.

Efter helgens vändor ToR stan och på grusvägar så fanns det inte ett spår kvar av torsdagens biltvätt. Alltså släpade han fram högtryckstvätten och så blev det biltvätt igen. Så är det när man har svart bil... smutsen syns direkt. Nu är den ren och fin igen ;-).

Tur att maken gillar att putsa på bilen - jag når ju inte upp på taket :-)



Kvällen gick snabbt mot ett slut och vi fixade lite käk innan det blev allt för sent. Inte klokt att man varit ledig 5 hela dagar - snacka om att det försvann i raketfart!

Är i alla fall nöjd med hur långt vi kommit med växthuset. Finns hopp om att få fart på det i år ;-).

Nu är i alla fall dagen slut och i morgon är det arbetsdag... och hur långt har jag kommit med min tvätthög... *harkel*. Har i alla fall vikt ihop den rena tvätt och nu är den på väg till våra garderober ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Malin

Kul att lastning och ridning funkar bra! fick du förresten mitt sms om fönster???

2009-05-24 @ 22:13:08
Postat av: Lizzie

Nix, jag har inte fått något SMS om fönster!

2009-05-25 @ 08:59:22
URL: http://stallkartorp.blogg.se/
Postat av: Malin

OK... Men vill du ha nåt? Du var ju lite spekulant förut. Tänkte försöka få bort lite sånt där som bara står och tar plats...

2009-05-25 @ 12:33:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0