31/5 Söndag - Mors dag

När det gäller sommarvärme, så har det nog varit varmare idag än vad det var igår. Maken och jag fixade lite med växthuset på fm - vi höll på att avlida i värmen ;-) men vad göra. Eftersom det är mors dag idag så skulle vi till maken föräldrar på em och på kvällen hade jag en träff inbokad med M2 och ett ridpassa för Oktawias del. Alltså så hade vi bara fm på oss.

Vi kom så långt att vi fick det de brädor som vi ska ha så att odlingsbäddarna hålls på plats och så slätade vi till marken där vi ska ha gångstenarna och så släpade vi in stenarna. Det var svårt att få till varken helt bra för stenarna, vi kommer nog få bättra på underlaget lite. Men. Det var i alla fall väldigt varmt och skönt under tiden som vi jobbade med växthuset ;-).

När vi var klara så smakade det kalas med kaffe och glass och vi satt i vår nyklippta syrénberså. Den blev mycket större inuti efter det att maken gått lös på bersån med häcksaxen. I värmen så var det skönt att sitta där i alla fall :-).

Jag gjorde klart kortet som svärmor skulle få så här på morsdag. Jag började förra veckan, men inte haft tid att slutföra det. Så det var bara att sätta sig och slutföra sitt lilla projekt och så fick hon några hemmagjorda tvålar också.

Hemmagjort paket och kort till makens lilla mamma :-)


Innan vi åkte till makens föräldrar så gick jag lös på syrénhäcken och plockade 2 buketter med syréner som vi åkte iväg till kyrkogården med. Det var meningen att både mamma och pappa skulle få varsin bukett i vas, men det fanns inte en enda vas att uppbringa på hela kyrkogården!!! Vi kollade runt på alla ställen där det fanns vatten och vasställ, men icke. Alla vasar var upptagna. Så det blev det att lägga syrénbuketten lite snyggt bland de andra blommorna på gravarna. Nåja, det är tanken som räknas ;-).


Aningens försenade kunde vi sedan fortsätta vår färd mot svärföräldrarna.


Vi var ett par timmar hos svärisarna och vi fikade gott fikabröd och prinsesstubbe - smakens. Svärmor blev glad över kortet och tvålarna :-).


Efter fikabesöket så åkte vi förbi Bauhaus på vägen hem och köpte med planteringsjord, vi var sedan hemma kl 17 - pållarna fick hö och under tiden som jag mockade i raketfart så fixade maken middag. Jag hann få i mig mat precis tills det var dags att plocka in pållan kl 18. Som tur var så var damen inte full i lera så jag behövde inte slita ihjäl mig för att få henne rent. Och vi kom iväg till ÖFK på utsatt tid - och jag var glad att det inte var jag som skulle rida i värmen ;-).


M2 mötte upp vid ÖFK och började passet med att skritta runt SM-banan, M1 kom också och vi också med runt SM-bana. Själva jobbet idag för Oktawia skedde i ridhuset och M2 jobbade på pållans galopp. Det rätt bra, damen fattade fel ett par gånger - men hon fattade galopp i alla fall. Oktawia orkar mer nu och hon har mycket bättre balans. Nu klarar hon av att galoppera ett varv på fyrkantsspåret, gå in på en volt - och hålla balansen - sedan gå ut på fyrkantsspåret och så en volt igen. Och hela tiden hålla en bra galopp hela tiden, och tar hjälperna för galoppen under galoppjobbet. Så hon förstår hjälperna bra nu.

Avbrotten till galopp behöver fortfarande jobbas med, men de är mycket bättre. Galoppfattningarna från traven är också mycket bättre. Oktawia rusar inte in i galoppen längre. Även om hon kan bli lite lätt stressad när hon vet att det är dags för galoppen, men inte alls på samma sätt som tidigare. Kul att det går framåt :-).

Efter arbetspasset så blev det en avsutten skrittur runt SM-banan, vi fick stå och vänta en stund för det var ett ekipage som galopptränade ett par varv runt banan - det tyckte Oktawia var lite spännande att titta på, men hon höll sig lugn hela tiden. Det är bra att det händer lite saker när vi är på ÖFK - bästa miljöträningen för damen :-).

När vi skulle lasta och åka hem så ledde M2 fram pållan till trailern i tränset. Jag behövde bara lyfta ett grimskaft så gick damen in. Perfekt om vi inte behöver använda repgrimman och hon funkar på mindre drivning för att gå in. Känns helt otroligt med tanke på hur hon funkat tidigare vid lastning.... :-O.

När vi kom hem så fixade maken fram lite ljummet vatten och jag band upp damen ute och svampade av henne ordentligt. Hon hann bli torr under skritturen runt SM-banan, men det var grymt varmt i trailern så hon blev svettig igen. Vi behöver öka på ventialtionsmöjligheterna!

När jag var klar med häst och stallet så putsade jag en omgång på min Albionsadel. Sedan packades den in i en kartong och så ska jag i morgon kolla med Bussgodsen när det går att skicka sadeln till Visby, där min köpare bor. Och förhoppningsvis så kan jag skicka iväg den i morgon. Så får ni hålla tummarna att den passar köparens kuse, hon har en vecka på sig att skicka tillbaka sadeln annars.

Under tiden som jag var iväg med pållan så hade maken lagt på lite av den nyinköpta jorden i växthuset, men han ska fixa med några hörnbeslag till brädorna innan han lägger in resen. Men det börjar i alla fall likna något. Till höger i växthuset ska jag ha min lilla myshöran :-)



Så här frampå kvällningen var det riktigt skönt att gå runt i trädgården - bäst med sommaren är ju dessa ljumma sommarkvällar ;-). På min tur i trädgården hittade jag också en liten nyfiken Nalle. Han har nu börjat våga sig en bit från trappen... närmaste rabatten var lite spännande att undersöka :-)



Men vid minsta lilla prassel så var han inne i huset snabbare än blixten ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Karin

Åh vilken fin bild på Nalle ute i grönskan - en riktig pangbild på en riktig sötnos!

2009-05-31 @ 22:52:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0