4/5 Måndag - Ridlektion

Efter jobbet idag blev det ingen vila. Fixade snabbt iordning ett par räckmackor var *mums*. Och sedan ut i stallet för att fixa mockning och hästmaten. Oktawia fick vilodag idag - matte skulle rida på en annan kuse :-).

Innan jag hann åka kom en jobbarkompis till maken och så blev vi av med lite mer hästgödsel - bra - gamla högen har nu krympt rejält. När vi lagt in det vi ska ha i växthuset plus ut på rabatterna, då är högen borta.

Vid 19.30 åkte jag hemifrån och for till ÖFK. Pållen jag skulle rida gick på lektionen innan så det vara bara att stå och vänta. Den lektionen som höll på var på en av utebanorna en bit bort så det var ingen idé att knata iväg för att titta på lektionen heller. Vi satt sedan upp ute på stallplan och skrittade ner till banan. Det var ridning utomhus och markarbete över bommar. Nyttig övning för mig som har extrem "bomskräck" *harkel*. Hästen jag red var stor som ett hus - eller nästan i alla fall  - cirka 10 cm högre än Oktawia och det är mycket när det gäller hästar. Så det var mycket pålle att rida ihop. Travjobbet gick rätt OK med tanke på att jag fick rida en häst jag aldrig suttit på tidigare, men galoppen fick jag inte till alls. Så jag satsade på att travjobba istället och hålla mig ur vägen för de andra ekipagen ;-). Som vanligt så är det blicken, händerna och räta upp ryggen som gäller när jag rider ;-). Har en tendens att skjunka ihop och glo på mina händer - och inte hjälper det att jag tittar på dem ;-). De är i alla fall väldigt nyttigt för mig att rida andra kusar än min egen, även om det känns svårt och konstigt ;-).

Jag kom hem igen strax efter 21:30 och mina pållar var fortfarande ute. Det blåste rätt bra och Oktawia talade genast om för mig att fick rappa mig ner till stallet och släppa in dem ;-). Sabina hummar när hon får syn på mig, men Oktawia brukar inte gnägga utom i de fall då djäklar i mig ska in eller ha mat på störten. Nu var det båda sakerna som gällde ;-). Så när pållarna såg att jag gick mot stalldörren så var det full kareta runt i hagen och fram till dörren där de går in. Och när jag inte hann öppna snabbt nog så drog de runt vilt bockande *fniss*. Sickna djur... när jag väl fick upp dörren och satt fast den så den inte skulle blåsa igen så var det 2 kusar som hade väldigt bråttom in ;-). Intaget gick snabbt med andra ord... Snabb koll av pållarna så det inte var några konstiga sår eller andra saker och så fick de den efterlängtade kvällsmaten.

Nu ska jag bara kvällsrasta klart vovvarna och sedan är det sängen som väntar.

Idag kan jag också göra Nalles fanclub nöjd ;-). Lilla Nalle hälsar - eller lilla och lilla.... han är inte så liten längre  :-O



Godnatt!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: minternet

Kul att rida annan häst!

Nu är det så att Hobbe har också fått en fanclub.... vi vill också se bilder! fniss

2009-05-05 @ 09:02:25
Postat av: Karin

Nalles fanclub tackar för bidraget - det är ju bjässe till kisse snart :)

2009-05-05 @ 11:58:51
Postat av: Lizzie

Minternet: Lugn - det kommer. Bebisarna håller ju på att öppnar ögonen så nya uppdaterade bilder kommer snart.

2009-05-05 @ 13:15:24
URL: http://stallkartorp.blogg.se/
Postat av: Lizzie

Karin: Alldeles riktigt! Bjässe är ordet. Dessutom börjar han bli tung...

2009-05-05 @ 13:16:36
URL: http://stallkartorp.blogg.se/
Postat av: minternet

Åh vad bra då kan jag vara lugn ;-)



2009-05-05 @ 14:36:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0