10/11 Tisdag - Ridhuset

Som vanligt var det full fart hemåt efter jobbet. Fixa middag och äta för att sedan fixa mockning och hästmat. Idag har jag suttit rätt mycket stilla och pratat i telefon på jobbet så det var rätt skönt att faktiskt få röra lite på sig :-).

När det gäller pållans motionspass idag så var M2 inbokad för ett ridpass. Så pållan blev iordninggjord för ett dressyrpass inne på ÖFK. Jag lastade damen själv med lina och det gick jättebra. När vi kom fram så lastade jag av genom att ha grimskaft runt halsen och släppa henne lös själv ur trailern. Maken följde med till ridhuset så han var med som behjälpare och fångade upp damen när hon klev ut ur trailern. Oktawia är duktig och går ut lugnt och sakta när hon går själv, stannar på rampen när hon har ett kliv kvar så det är inga problem att fånga upp henne utanför trailern. Helt suveränt om jag kan få detta lastningssätt bli befäst :-D.

Ridpasset gick sådär tyckte M2. Oktawia var lite för taggad och sprang mest, ville inte ta halvhalter utan hade allmänt bråttom. Nästan svårtare att rida en för pigg häst än en som är för slö ;-). Men de kämpade på och övningarna för dagen var skänkelvikning med efterföljande galoppfattning, som till sist funkade bra.

Även om M2 inte var sådär jättenöjd med dagens insatt så såg ju Oktawia desto nöjdare ut i alla fall ;-).

Lasta på själv med hjälp av linan och det gick bra och hemma så testade jag att låta henne gå ut själv med grimskaft över halsen, utan att jag stod kvar i trailern. Jag hade klivit ut den här gången gått runt till baklämmen och stod och tog emot henne. Inga problem alls - hon är så duktig min lilla pålla :-D.

Så nu har pållarna blivit omhändertagna och fått sin kvällsmat - och är alltså nöjda med tillvaron. Vovvarna är kvällsrastade och nu ska jag själv kolla på nyheterna en sväng innan jag masar mig i säng.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0