12/11 Torsdag - Ridhuset

Kl 7.00 var vi på Bilprovningen med min hästtrailer. 7 minuter senare och 370 kr fattigare kom vi ut därifrån med godkänd trailer :-D. Känns jätteskönt, var lite orolig över bromsarna, men vi klarade oss. Det brukar ju alltid vara bromskrångel på gamla trailers. Fick beröm för fräsch trailer med tanke på att det är en 91:a, rätt gammal med andra ord ;-).

Hästtrailern blev sedan använd på kvällen eftersom jag hade planerat in ett ridpass i ridhuset. Så efter mat och fix i stallet så styrde vi kosan mot ÖFK.

Till en början så verkade pållan vara på ett gott humör, skrittade på under framskrittningen och uppvärmningen i trav funkade också bra. När vi sedan skulle galoppera så tyckte pållan att det inte alls var lika kul längre och bjudningen flög all världens väg. Nu är det ju så att matte är extremt envis, mycket envisare än pållan ;-), så det blev till att galoppera i alla fall.

När vi sedan skulle träna på övningarna som vi gick igenom under söndagens träning. In på diagonalen, skänkelvikning efter medellinjen och avsluta med en 10 m volt i hörnet.... då blev pållan helt plötsligt förvandlad till en giraff... en stelopererad sådan dessutom. Kunde inte på något sätt böja sig i bålen och röra sig på en rund volt fanns inte ens med på kartan. Matte arg och frustrerad, häst ännu argare och ännu mera frustrerad... Matte morrade, slet och svettades, pållan piskade med svansen och sprang med huvudet rakt upp... Så här höll vi på i 20 minuter tills damen insåg att hon där på ryggen inte tänkte ge sig... kunde alltså till sist rida igenom motsträvigheterna och kunde trava runt på fina små volter, serpentinbågar och 8-volt med en lugn och eftergiven pålla. Kändes bra att kunna avsluta dagens pass utan att vara kvar i konflikten, men djävlar vad jag fick slita.... Red säkert bort ett kilo - minst! ;-).

Väl hemma så blev pållan omhändertagen, hon var inte ens i närheten till att vara lika svettig som matte ;-), så en ryktomgång och sedan serverades kvällsmaten. Oktawia tyckte nog att maten var trevligare än ryktningen ;-).

Jag blev i alla fall lagom klar i stallet så jag hann in till att Criminal minds började, så det blev avslutningen för denna kväll.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Malin

Ha ha! Vilken envis dam hon är!!! Och du också ;-)

2009-11-13 @ 11:04:27
Postat av: Lizzie

Envis är ordet... ;-)

2009-11-13 @ 13:37:30
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0