15/11 Söndag - Hoppträning del 2

På förmiddagen i dag hann jag inte med så mycket mer än att mocka åt pållarna och sedan fixa lunch åt oss tvåbenta. Vid 11.30 kom M1 och P, dags för Oktawias hopptränin omgång 2. Vid 12-snåret var pållan påklädd och klar och vi kunda åka iväg. Vi hade idag trailern stod uppe vid huset... hm, skumt tyckte pållan och undrade om det verkligen var nödvändigt att gå i närheten av finkan... Men efter lite lätt övertalning så klev hon snällt in och stod kvar under tiden som jag gick runt och stängde luckan.

Idag så var det ju just ute eftersom vi kom till ÖFK mitt på dagen, alltså så skrittade M1 fram ute runt SM-banan - det var ju ett tag sedan. Därefter förpassade sig ekipaget in i ridhuset och M1 började trava och galopper igång pållan bland de övriga 4 st ekipage som skulle träna samtidigt.

Jag och P satte oss på läktaren så vi inte skulle vara ivägen ;-) och för att kunne se ordentligt. Pållan var idag lite tjafsig i munnen. Grejjade som sjutton med tungan, kollade när jag kom hem men såg inge konstigt. Hur som helst så blev det ju att hon var extremt känslig för handen och lekte giraff. Det var rätt svåra övningar och pållan som inte har hoppat så himla mycket fick göra lite lättare varianter än de övriga - det var nog tillräckligt mycket för damen att hålla i huvudet i alla fall. Men hon skötte sig bra, klarar av att stå helt stilla i manegen och vänta på sin tur utan att bli stressad över att det susar runt andra kusar. Dessutom gick det att sätta igång henne efter vilopauserna utan att behöva börja om från början. Oktawia är inte heller spänd eller tittig på hinder, utan får hon bara ordning på färdriktning och benen så hoppar hon gärna.

Det gäller att passar på att vila när man kan ;-)



En liten bana hoppade de på slutet i alla fall, med lite träning kommer det se "snyggare" ut, men hon gör inge konstigt i alla fall, utan hoppar utan problem.

Länk till dagens sista övning.

När träningen var klar så skrittades Oktawia av ute för hand och sedan så var det full fart hemåt. När jag var klar med pållan så var det utsläpp i hagen och em-maten serverades. Själv satta jag full fart in och bytte för maken stod och trampade... vi var lite lätt försenade för att åka till makens föräldrar!!!

En timme försenade kom vi i alla fall iväg till svärföräldrarna. Maken föräldrar börjar ju bli lite till åren och maken hjälpte sin pappa och bytte till vinterdäck på deras bil. Det tog inte lång stund och sedan så fikade vi. Det bjuds alltid på fikabröd hos svärföräldrarna, men jag tackade nej utan problem - helt otroligt att jag inte är någe sugen... jag som tidigare varit världens sockerråtta!!! Nåja, maken käkade min del också. Jag nöjde mig med kaffe ;-).

När vi kom hem igen så fixade jag middag, också lite lätt för sent så jag var hur hungrig som helst. Men den som väntar på någe gott... örtkryddad fläskfilé blev det idag och det var hur gott som helst, annars så var jag bara helt utsvulten ;-).

Efter maten så gick jag ut och fixade klart i stallet och fix av hästmaten eftersom jag inte hann med det innan vi åkte till svärföräldrarna. Passade också på att städa i sadelkammaren när jag ändå höll på - var välbehövligt ;-). I detta skitväder så släpar man ju runt med lera tamesjutton överallt!!!

Under tiden som pysslade i stallet så hade jag två jyckar som busade runt i leran som vettvillingar. Alltså var Lillan och Lexi allt annat än rena när det var dags att gå in... blev till att ligga kvar i hallen och torka - INTE populärt.... alla som har/har haft en schäfer vet vad "schäfergnäll" är för något... Lexi är väldigt bra på att gnälla....

Jag passade på att fixa med lite tvätt och fick klart med lite stryktvätt. Har tvättat ett par maskiner idag också, men den tvätten är ju inte torr ännu och nåt ska jag väl ha att göra i veckan också ;-).

Nu ska jag i alla fall ut i gråvädret och plocka in pållarna för kvällen. Dags att kvällsfodra de små busarna ;-). Sedan lär det inte hända så mycket mera. Om jag orkar ska jag kolla om det är nåt intressant på TV, annars är det nog dags att gå och lägga sig så man orkar med morgondagens arbete ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Malin

Schäfergnäll... saknar

2009-11-16 @ 10:27:31
Postat av: Lizzie

Men enerverande när man har det i öronen HELA tiden ;-)

2009-11-16 @ 11:05:45
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0