19/11 Torsdag - Regn, regn

Man kan ju undra hur mycket det kan regna egentligen. Hade i alla fall tur att det var uppehåll mitt på dagen eftersom jag cyklade iväg upp på stan för att käka lunch med fd kollegan M. Det var en trevlig pratstund och god mat :-).

Sedan kom regnet på em och det har regnat och regnat... ännu mera lervälling hemma *suck*.

När jag mockade efter hästarna så hade jag ju med mig hundarna ute... Lexi är ju mest intresserad av att springa ut och in i stallet. För att göra det måste hon igen en stor vattenpöl utanför stalldörren... gissa hur blött det blev på stallgolvet... och jag själv blev totalt dygnsur på den lilla korta stund när jag var ute och tömde dyngkärran och sköljde ur vattenhinkarna. När jag var klar i stallet med mockning och mat, så var det dags att plocka in pållarna. Jag var beredd på att få vänta på att det skulle passa damerna att bli infångade, men se idag så gick det bra.

Öppnade stalldörren och pållarna kom knatandes på en gång. Oktawia ville INTE vara ute längre än nödvändigt. Hennes täcke hade hållit mot regnet, men det var inte mycket mer heller. Bianca fick jag torka av för hon såg ut som ett träskmonster ;-). Sedan fick pållarna lite hö att tugga på tills M2 skulle komma.

M&M kom vid 19-snåret och Oktawia blev iordninggjord för ett dressyrpass inne på ÖFK. Idag var det trist att köra... kolmörkt, regn och bara ett halvlyse...

Vi upptäckte i förrgår att vi hade ett halvlyse på bilen. Idag köpte maken en ny glödlampa. Jag så åt honom att köpa två eftersom det bara är tidsfråga innan andra glödlampan går sönder. Men han hade bara köpt en lampa och vad händer på vägen hem... den lampan som fortfarande var hel gick sönder!! Så nu måste han köpa en till imorgon i allla fall... han var lagom glad över att byta glödlampa i spöregn, men vad göra ;-).

Hur som helst, när vi väl var inne vid ÖFK så var det ridhuset direkt, idag var det lugnt förutom en ridskolegrupp på ena halvan av ridhuset. Oktawia var inte på sitt bästa humör. Det är något hon är irriterad på i munnen på vänster sida. Ska testa och rida med hackamoret för att se om det blir någon skillnad, jag har kollat damen i munnen, men ser inget konstigt. M2 försökte i alla fall rida loss damen så gott det gick och till sist så funkade det rätt bra. I morgon ska M1 hoppa pållan lite - får se om damen är på bättre humör då ;-).

Till sist så var det dags att åka hem igen, ut i kolmörket och blötan alltså. Nu var det mycket vatten på vägen så jag körde rätt lugn för att slippa få vattenplaning. Dessutom så gör ju regnet och mörkret att man knappt ser nåt!

Lastade ur själv när jag kom hem, grimskaftet över halsen och så gick jag runt och öppnade. Pållan stod kvar tills jag sa "back" och klev sedan snällt ur trailern. Skönt att det börjar funka :-)

Rykt av pållan, koll av Bianca och sedan serverades kvällsmaten. Sedan var pållarna nöjda och belåtna ;-)

Nu ska jag kolla på lite nyheter innan det är sängen nästa!

Hm, kom just på att ingen kommit ihåg min namnsdag idag....

Det var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Malin

Grattis på namnsdagen!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)

2009-11-19 @ 22:26:44
Postat av: Karin

Hur kunde man missa namnsdagen - grattis!!!

2009-11-19 @ 23:35:11
Postat av: Lizzie

Tackar :-)

2009-11-20 @ 22:16:53
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0