20/11 Fredag - Lite hoppning

Idag var det M1 som skulle rida Oktawia och lite hoppning stod på schemat. När vi skulle åka hemifrån så testade jag varianten av lastning som innebar att Oktawia fick gå in själv i trailern med grimskaftet runt halsen - funkade alldeles utmärkt! När vi lastade av vid ÖFK så fick hon gå ut själv, funkade också alldeles utmärkt.

I ridhuset var det tomt förutom I och L med en av sina pållar. Vi frågade om det var Ok att vi ställde upp ett par hinder och det var det. Så under tiden som M1 värmde upp Oktawia så släpade jag och P fram hinderstöd och bommar... tunga bommar... Jag hade redat hunnit träna en gång idag, lite styrketräning på lunchen, och nu blev det ett styrketräningspass till ;-).

Vi ställde upp 2 hinder på mittlinjen. M1 började med skritt och trav över bommar, sedan byggdes vi upp ett hinder i taget. Pållan var på bättre humör idag än igår, men får lite för bråttom framme vid hindret, drar upp huvudet och bara springer. Så  M1 fick lägga en 8-volt framför hindret för att damen skulle lugna ner sig. Funkade bra.

Även när hinder nr 2 byggdes upp så hade pållan lite för bråttom, upp med huvudet och så gasade hon på. Vill helst bestämma själv ;-). Men till sist så funkade det bra och då fick det räcka. Så här i slutet på arbetspasset och M1 galopperade av pållan så gick hästen som allra bäst, men det är ju så det brukar vara ;-).

Jag och P släpade undan alla bommar och hinderstöd, alltså blev jag varm igen ;-)

Oktawia var trött och nöjd efter arbetspasset, men såg positiv ut i alla fall. Tyvärr så gick det inge bra att lasta så hon gick in själv. Det blåste jättemycket ute, så i stället fick vi göra på gamla vanliga sättet. M1 gick in med Oktawia i trailern och jag och P stängde efter hästen.

När jag väl kom hem så kunde jag lasta av själv genom att lägga grimskaftet runt halsen och sedan gå runt och öppna för damen. Lite stressad var hon av blåsten, men när hon väl kom ut så var hon lugn.

Borstning av pållan och sedan så serverades kvällsmaten och stallet släcktes för kvällen.

Nu ska jag ta in 2 leriga vovvar och sedan ska jag softa framför TV:n en stund. Roligare än så här blir inte fredagkvällen ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0