21/11 Lördag - Fullt upp i solen

Äntligen lite sol :-D. Det gjorde ingenting att det blåste rejält - solen sken!!

Jag var uppe vid 8 och gav pållarna frukost, sedan käkade jag själv frukost och fixade mig iordning. Vid 9.30 var jag i stallet och gjorde iordning Oktawia för ett pass med tömkörning. Här gällde det att utnyttja vädret till lite utevistelse.

Oktawia såg sig förundrat omkring när vi kom ut ur stallet - är det så här det ser ut i dagsljus... typ... ;-).

Jag tömkörde damen på vår gata och knatade upp och ner för vår kulle. Ordentlig framskrittning för både mig och pållan. Utnyttjade sedan vår vändplan för att jobba damen på volt i trav och så småningom även galopp. Oktawia var pigg idag, men lydig. Och hon var jätteduktig i galopparbetet. Vändplanen är ju inte så stor så det blir ungefär en 10 m volt som jag jobbar henne på. En så liten volt i galopp är ju rätt jobbigt, men idag klarade hon av det galant. Kunde hålla formen i kort samlad galopp varv efter varv och hon ville inte sluta galoppera. Tidigare så har hon ramlat i sär efter typ ett varv så idag funkade det toppen. Hon kunde gå lika samlat i båda varven.

Pållan verkade rätt nöjd med dagens pass i alla fall :-)



Avslutade det hela med att skritta på vår gata, stannade också och pratade med grannen en stund och pållan fick "konferera" med grannens hästar ;-).

Efter fm motionspass så fixade jag mockningen på en gång. Lika bra att få det avklarat. Under tiden som jag hållit på med pållan och stall så hade maken fixat in en massa skräp in i hästtrailern. Vi hade massor med metallskrot och färgburkar osv att åka iväg med.

Så när jag var klar i stallet så åkte vi iväg till återvinningscentralen och slängde en hel del skräp. Skönt att bli av med det. Vi fortsatte sedan till Sandutdelningen och fick med oss lite sand hem för att ha här i vinter när det blir halt och eländigt.

Jag hann sedan vara hemma i 1,5 timm innan det var dags att åka in till ÖFK. Det är dressyrtävlingar i helgen och jag skulle ställa upp som funktionär. När jag kom till ÖFK, så anmälde jag mig i sekretariatet, fick funktionärsskylt och en startlista. Sedan placerade jag mig där jag skulle jobba. Vid insläppet till ridhuset. Där var jag sedan placerad i 5 timmar, såg massor av fina hästar och många fina ritter. Hade pälsat på mig rejält med kläder så jag frös inte så farligt. Blir ju lite kallt när man står stilla i ett ridhus i 5 timmar ;-). Passade på att springa in i cafeterian i pauserna för att få upp värmen.

Så när jag kom hem var det alltså kväll och lagom att gå ut för att plocka in mina egna kusar och servera dem kvällsmaten.

När jag väl var klar och kommit in så var det en herre som väldigt gärna ville ut. Han hade i alla fall absolut ingen som helst lust att gosa med matte...

Matte - släpp ut mig!!!



Så nu hoppas jag att Nalles fanclub blir nöjd ;-) Även om det bara är baksidan av Nalle - det var allt jag hann få med... Nalle är mer ute än inne, han har fullt upp att hålla koll på vad som händer på bygden... ;-).

Jag kom alltså in lagom till CSI Maimi, så det har jag kollat på nu. Vovvarna ska kvällsrastas en vända till, väntar också på att tvättmaskinen ska bli färdig - sedan händer det inte så mycket mer här ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Karin

Fancluben är nöjd - man får ju se hur fin svans han har - klart han måste visa sig på bygden när man är så fin! Fast idag (söndag)har jag svårt att tro att han inte vill vara ute :)

2009-11-22 @ 16:20:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0