24/11 Tisdag - Ridhuset igen

Kom hem från universitetet tröttare än döden idag... kunde inte för mitt liv fatta hur jag skulle uppbåda kraft till att orka rida. Men hur det än är, efter att ätit lite fil och müsli (käkade lunch ute idag), hoppat i ridkläderna så återkom krafterna. På nå't vis så orkade jag ladda om i alla fall :-).

Så ut i stallet, mockade, fixade vatten, upp på höskulle och slängde ner hö så jag kunde fixa hästmaten, allt klart på 40 min. Pållan måste ha känt på sig att matte inte var på kanske sitt allra bästa humör, så hon gick självmant in i stallet - när hände det sist kl 18.30 på kvällen... Annars så brukar man minsann få jaga damen ute i hagen och gå in själv det gör man bara när kvällsmaten redan är serverad, typ... ;-).

Alltså kom vi iväg hyfsat tidigt till ridhuset, det var bara en ridskolegrupp på plats, annars så var det lugnt. Kl 19.25 satt jag i sadeln och började dagens ridpass. Planen idag var att träna på de skänkelvikningsövningar som jag red senast för ÅE, men först uppvärmning.

Så först skritt i 15 min och sedan uppvärmning i trav 10 min och sist uppvärmning i galopp i 10 min - efter detta var garanterat jag rejält uppvärmd i fall *fniss*, men det är skönt att jag börjar få igång min ridkondis så det går att fortsätta jobba damen efter uppvärmningen ;-).

Efter galoppen så var Oktawia mjuk och fin. Lite travjobb på serpentingbågar och 10 m volter innan jag började med lite skänkelvikning. Själva skänkelvikningsövningen var att rida på diagonalen, först rakt och sedan skänkelvikning från mittlinjen, väl framme på andra sidan en 10 m volt. Funkade alldeles utmärkt. Gjorde övningen några gånger och sedan gick jag över till att sitta ner i traven och jobba på serpentingbågar, övergångar skritt-trav. Jag kommer ha träningsvärk i morgon.... har ju inte jobbat så himla mycket under nedsittning pga min övervikt - det har helt enkelt skumpat för mycket. Nu börjar jag få koll på kroppen så dags att börja träna på nedsittning i trav. Fick till det rätt bra till sist... nu har jag ont i mina sittknölar - känns som om jag tappat minst 5 kg isolering i bara arslet - vilket jag säkert har *fniss*.

Nu har jag "bara" 20 kg kvar till ett normalt BMI, men det är bra mycket bättre än 38 kg som det var tidigare. Kommer ialla fall i mina gröna Pikörbyxor numera :-)



Får också numera plats i sadeln utan problem också *fniss*.

Ridpasset idag blev i alla fall ett ordentligt motionspass på 75 min - pållan verkade också nöjd efteråt. Lastningen funkade alldeles utmärkt. Varianten jag tränar på nu är följande.

Jag går in med pållan, grimskaftet ligger runt halsen, jag går sedan ut bakåt, stänger bakom pållan. Hon står snällt stilla när jag backar ut, tycker inte det är ett dugg konstigt. När jag lastar av så knäpper jag loss, lägger grimskaftet runt halsen, går ut och runt för att öppna bak. Pållan står snällt stilla tills jag säger "back", då backar hon ut lugnt och snällt så jag kan ta grimskaftet utan problem när hon är ute ur trailern. Vad säger man... Helt fantastiskt! Detta ska jag nu träna på rejält så det blir ordentligt befäst :-)

Var hemma till 20.45 och pållan blev omskött. Sedan var det Biancas tur att bli lite borstad, gäller att passa på när hon är torr ;-). Sedan fick pållarna sin kvällsmat och allt var klart för kvällen.

Nu ska jag själv bara ta min trötta och slitna kropp och förpassa mig till sängen - kommer somna ovaggat ikväll ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0