25/11 Torsdag - En lång dag...

Haft en lång arbets arbetsdag idag. Började kl 7.00 med att skriva protokoll vid ett möte, sedan hade jag en timme på mig att renskriva lite anteckningar till PM:et som jag och min kurskamrat P jobbar med. Sedan fick jag skjuts upp på stan av en arbetskamrat för att hinna sammanstråla med P. Vi träffade för att luncha ihop innan vi började jobba med vårt PM. Och vi jobbade faktiskt riktigt effektivt med PM:et hela em fram till kl 17 - då vi var tämligen mosiga i hjärnan båda två. Jag hade i en buss att passa 17:25 så det var lagomt att avsluta då. Jag var i alla fall himla förvånad över att jag orkade hålla igång hjärnverksamheten så länge - brukar vara helt hjärndöd efter kl 15 nämligen *fniss*. Slutar ju annars kl 16 så jag är ju INTE van att hålla igång så länge som till kl 17... Ibland har jag dock mina ljusa stunder och förvånar mig själv ;-).

Maken hade ju åkt hem som vanligt så han hade matat djuren eftersom jag skulle komma hem sent. Så när jag kom hem så var det bara att byta om, in med frukt för att få nåt i magen och så fullt ös ut i stallet.

Gissa om det var skönt med fysisk aktivitet efter dagens hjärnövning! När det sedan var dags att plocka in pållan så förväntade jag mig att se 2 brudar fräsa runt i leran, men nädå! Lilla Bianca ville gärna komma in, Oktawia var tvungen att ta en lov i hagen, men sedan gick hon raka vägen in i sin box och såg tämligen nöjd ut. Tror hon känner av att matte inte är alldeles på topp nu, för när jag skulle stänga boxdörren så kom hon fram och "blåste" mig i ansiktet precis som om hon ville blåsa bort alla bekymmer - hon brukar inte vara någon gosegris så där precis när hon blivit intagen... Så desto lyckligare blev matte ;-)

Jag hann i alla fall med att borsta igenom Bianca lagom till M&M och P dök upp. M1 gjorde sedan i ordning Oktawia för ett dressyrpass inne på ÖFK. Vid lastningen så fortsatte jag med min plan, grimskaftet över halsen, ledde in Oktawia, jag gick ut bakvägen, stängde bakom pållan. Och hon stod snällt kvar i trailern utan att göra någon ansats till att backa ut. När vi kom fram till ÖFK kunde jag lasta av själv, grimskaft runt halsen och hon backade ut lungt och stilla efter det att jag öppna. Oh, vad jag är glad över att detta funkar :-D - madam är värd sin vikt i guld *fniss*

När det gäller själva ridpasset så var inte Oktawia så där jättemed på noterna till att börja med, var lite okoncentrerad. P ställde ut koner som M1 fick rida runt i skritt, trav och sedan galoppfattningar. Övergångar mellan de olika gångarterna och till sist så funkade galopp från skritt riktigt bra, lite sämre med avsaktningarna, men hon slutade streta emot i alla fall. Så M1 var nöjd med dagens ridpass.

Så var det bara att lasta och åka hem i regnet. Väl hemma blev pållan ryktad och så serverades kvällsmaten. Lilla Bianca låg och sov som vanligt när vi kom hem - upphör inte att förvånas över denna lilla coola shettis ;-).

Har även kvällsrastat 2 vovvar ute i mörket och blötan. De sitter nu i hallen och piper - det är ju fruktansvärt tråkigt att behöva ligga där ute och torka ;-).

Jag ska inte göra små mycket mer idag, nu känner jag mig rätt trött och ska ta Tidningen Ridsport, som kom idag, med upp i sängen och försöka läsa lite innan John Blund dyker upp ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0