28/11 Lördag - Storrengöring påbörjad...

Operation tvätt av hörnsoffa och vardagsrumsmattor fortsatte idag. Började direkt efter frukost - lika bra att sätta fart eftersom vi skulle lämna tillbaka mattvättmaskinen senare på em.

Soffan blev tvättad en gång i går kväll... ni vill inte veta hur vattnet såg ut som sedan sög upp *urk*.

Om man säger så här... de skumtvättar jag utfört under årens lopp, (soffan är 18 år gammal) de har inte gjort så stor nytta....

Vattnet såg ut som lera ungefär...

Så hörnsoffan blev tvättad en gång till och sedan så blev det  ytterligare samma procedur 2 gånger till, men med rent vatten för att att skölja bort tvättmedlet.

Halleluja - jag har numera en "ny" hörnsoffa :-).

Tvätten av soffan medförde att vi blötte ner golvet ganska rejält. Fick dra fram soffan och skura rent bakom och under soffan - det gjorde ingenting visade det sig... dessa ytor var i stort behov av rengöring också!!!

När jag slitit klart med hörnsoffan så gick jag lös på vardagsrumsmattorna - 2 st stora mattor som också tvättades 2 gånger och sedan sköljdes 2 gånger var. Detta jobb höll jag på med fram till cirka kl 13 - då äntligen var jag klar med maskinen. Tur var väl det eftersom min högra arm faktiskt började ge upp. Munstycket vibrerade ytepytte lite... men efter några timmar så började jag tappa känseln i min högra hand... det är ju min kroniska tennisarmbåge som spökar så det var tur att jag hann färdigt.

Är faktiskt nöjd med resultatet även om det kommer ta dryga dygnet innan allt har torkat. I morgon ska jag fortsätta med storrengöringen, då ska fönstrena putsad i vardagsrummet. Även resten av huset ska få sig en uppfräschning och så ska jag försöka få upp lite ljusstakar i fönstrena. Maken hatar ju vad allt som har med jul och advent att göra och i år så känns det som om jag skiter i det. Det är alltid samma bråk när jag vill adventspynta, och det finns en gräns för hur mycket man ska stå ut med. Så jag får se om jag orkar i morgon, antingen kommer ljustakarna fram eller så gör de det inte.

Här kommer i alla fall lite bilder efter fm slit.

Hörnsoffa  och en av mattorna innan tvätt!





Resultatet efter några timmars slit med maskinen!



Jag hade faktiskt glömt bort att det var rosa och ljusblåa fält i soffan *asg*

Fläckarna som var efter Kayo fick jag också bort. Det är några andra småfläckar som absolut inte går bort, men de får vi väl leva med. Soffan är ju i alla fall bra mycket renare än tidigare ;-) Även mattorna fick lite klarare färger efter tvättningen ;-)

En efterbild på dynan som jag fotade igår! Är lite skillnad ;-)



Som sagt... nu ska det hela bara torka och så ska resten av huset städas ;-). Även om det känns helt tröstlöst att hålla på och städa med tanke på vädret. Total lervälling och hundarna lortar ner bara de rör sig en cm... *suck* Det skulle faktiskt inte göra ett dugg om det blev lite kallare ute...

Hur som helst - vovvarna kommer INTE få tillträde till vardagsrummet så länge det är blött ute ;-)

På em åkte vi in till Debora och lämnade tillbaka mattvättmaskinen och sedan åkte vi till Maxi för att köpa dammsugarpåsar - sådana behövs nämligen när man ska städa... ;-). Sedan så åkte vi hemåt i spöregnet.

Det var fortfarande ljus när vi kom hem så jag hann fixa stallet innan det blev totalt beckmörkt ute. Pållarna fick sitt em-hö ute och de blev nöjda och belåtna med det.

Var klar med stallet lagom tills det var dags att fixa lite middag. Vi käkade bara lite lätt till lunch eftersom jag slet med ovanstående tvätt - så nu var jag rätt hungrig. Pasta, blomkål och kalkon i ugn blev det - försvann snabbt! ;-).


Resten av kvällen har jag tillbringat med att surfa lite, har också varit duktig och läst in kurslitteratur ett par timmar. Har en del att läsa in och även om jag får läsa på arbetstid, så kommer jag inte hinna veckan som kommer. Har 2 föreläsningar i veckan + PM-jobbet och däremellan ska jag hinna med mitt heltidsjobb *pust*. Så då fick det bli lite lästid nu ikväll istället. När jag var klar så upptäckte jag att jag hade missat Globentävlingen på TV eftersom jag satt och pluggade just då... ja ja - inte så mycket att göra nåt åt ;-).

Ska snart ge mig ut i regnet en sista gång. Tog in hästarna vid 19.30 pga regnet, och nu är det snart dags att gå ut och kvällsmata dem. Sedan kan jag placera mig i en fåtölj och kolla på CSI - soffan är ju tämligen fuktig och inte så skön att krypa upp i ännu ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0