20/10 Tisdag - Ridhuset

Efter 3 timmars föreläsning på Universitetet var det rätt skönt att komma hem och ha stallet att gå ut till. Blir mer trött rent mentalt när föreläsningarna ligger på em än när de är på fm. Jag är ju piggare på fm, så är det bara ;-). Jag och min kurskamrat P käkade lunch innan föreläsningen, tacos, och jag var fortfarande rätt mätt när jag kom hem. Räckte med lite fil och müsli innan jag gav mig ut i stallet för att mocka och samtidigt "rensa skallen" ;-). Faktiskt skönt med lite fysiskt kroppsarbete efter att ansträngt de "små grå"...

Idag var M1 inbokad för ett ridpass på Oktawia, men eftersom hon hade ridlektion på ÖFK så gjorde jag iordning pållan för ett dressyrpass och vid 19.30 gick färden hemifrån in till ÖFK.

Det var lugnt på privatdelen av ridhuset, 2 st privathästar var på plats när vi kom, men de blev klara i samma veva och vi blev själva. Underlaget är fortfarande lite tungt efter bottenbytet och Oktawia tycker det är urjobbigt. Dessutom var hon på sitt "motvallshumör" idag, sparkade bakut så hon visade hela magen :-O. Och det tog cirka 45 min för M1 att rida igenom damens fasoner av istadighet - och sen skötte sig pållan riktigt strålande :-). Riktigt fina galoppfattningar fick de till idag - finns nåt där, väl gömt hos Oktawia. Kul om hon kunde plocka fram det lite oftare ;-).

Dryga timmen blev ridpasset idag och pållan var lite trött efteråt, men inte mera trött än att hon kunde komma fram till oss vid läktare och tigga lite godis ;-)



Efter ytterligare lite avskrittning så gick sedan färden hemåt. I kolmörker och dis och regn... nu är det verkligen höst....

Damen blir i alla fall inte speciellt svettig, så vi kanske klarar oss utan att behöva hitta någon som kan klippa damen. Än så länge har hon inte satt nämnvärt med vinterpäls och egentligen så skulle hon nog behöva få lite tjockare päls. I nuläget har hon en tendens att frysa - inte så bra i ett kallstall. Räcker med att jag nästan fryser ihjäl när hästen ska borstas... ;-).

Efter snabborstning så serverades kvällsmaten, vilket pållan tyckte var på tiden ;-). Snabb koll av Bianca, men hon var också mest bara intresserad av käk - konstiga kusar jag har *fniss*.

När jag kom in så fixade jag i alla fall iordning vattendunkar inför morgondagen. Nu är det ingen idé att fylla upp med vatten i hagen på kvällen - stor risk att det är fruset dan därpå. Nu blir det till att hälla på varje morgon i stället. Lite mera pyssel, men nu kommer den tråkigaste årsstiden när det gäller hästägare ;-).

Om man är hästägare och överlever november - då överlever man allt! Ett mycket talande talesätt ;-)

Hur som helst, när jag höll på med dunkarna så var det två kissemissar som också ville vara med.

Nalle hälsar sin fanclub förstås ;-)



En som börjar lära sig av Nalle, främst när det gäller att försöka jaga vatten som rinner ur vattenkranen - det är Minna det.

Minna - lite nyfiken ;-)



Nu har i alla fall mina små kissar förpassat sig upp till min säng - bra små sängvärmare ;-). Och det är ju till sängen som jag ska förpassa mig själv också nu.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0