21/10 Onsdag - Tömkörning

Oktawias motionspass idag var planerat till att handla om tömkörning. Eftersom det blir mörkt rätt tidigt så var det full fart hem efter jobbet. Byta om och sedan ut i stallet direkt för att plocka in pållarna och göra iordning Oktawia.

Det gick förvånansvärt bra att fånga damen i hagen. Inget spring idag! Det visade sig att hon tog igen det på tömkörningen...

Oktawia var pigg utav bara fan - klev på i skritten så jag fick småspringa efter *flås*. och när jag sedan började jobba damen så visade sig att vi två inte var på samma planet. Oktawia var inte ett dugg samarbetsvillig och lekte att hon var någon blandning av en giraff och Odens häst Sleipner - ni vet han med fler ben än fyra...

Oktawia sprang alltså runt med huvudet rakt upp, bogade sig inåt så det stod härliga till, sänkte ryggen och hade ben överallt!!!

Efter i tömmarna hängde jag som en liten rem. Hur fan gör man en "halvhalt" när man tömkör??!!

Jag kämpade som ett litet djur med att få damen att hålla bogarna på plats, jobbade på serpentinbågar, på volt, 8-volt, övergångar. Men hon la bara huvudet på sned och så in med bogen och helt rak i kroppen och så då huvudet rakt upp...

Men skam den som ger sig. Matte är ju som bekant extremt envis *harkel*. Övergick ett tag till att göra övergångar, trav-halt-trav. Asjobbigt tyckte Oktawia som hade hovar och ben spretande åt alla håll i halten - vadå stå stilla förresten. Damen satte snabbt system i att stanna och sedan gå baklänges för att sedan slänga sig framåt!! När matte höll i så var det en MYCKET ilsken madam som knappt kunde hålla sig på mattan....

Övergick till att kämpa med damens bogar, kortade in tömmarna och gick riktigt nära baken och så drev jag på och hon fick samla sig i traven så det nästen blev passage. Oktawia slängde onda ögat på mig hela tiden, men hon jobbade på och så helt plötsligt var bogarna på rätt plats, volten blev rund och jag kunde släppa ut damen och hon höll sig i bra form och var loss i sidorna.

Det tog en timme..... *pust*. Vid det här laget var jag totalt dygnsvettig, men hästkräket var totalt snustorr - inte rättvist på en enda fläck!!! Hon hade ju åtminstone kunnat vara lite svettig under tömkörningsgjorden - men icke.

Alltså blev passet mer motion för matte än för kuse :-). Oktawia såg i alla fall nöjd och avslappnad ut när vi väl var klara - inga mer "onda ögat" på matte som tur var *fniss*.

Efter avskötsel av kuse så blev det ut i hagen igen och matte fixade med mockningen och hästmaten. Blev alltså klar tidigt i stallet eftersom jag satte fart direkt efter hemkomsten från jobbet.

Och hur har jag fördrivit resten av kvällen. Jo, jag har pysslat lite :-). Forsatt med min korttillverkning och så jag har jag gjort ett fint litet block som ska bli en present. Kan inte ta någon bild på det hela får då blir jag avslöjad vem som ska få pysslet - så bild kanske kommer senare ;-).

Blocket och kortet tog resten av kvällen, har nu varit ute och tagit in pållarna och kvällsmatat dem. Vovvarna har blivit kvällsrastade och nu ska jag kolla lite på TV innan det är dags att gå och knoppa.

I morgon kommer jag antagligen ha träningsvärk, inte nog med att jag har tömkört kusen, jag har ju tränat styrketräning också. Så det blir en tidigt kväll så kroppen får vila ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ha ha! De där kusarna.... De gör vad de kan för att motionera oss människor ;-)

2009-10-21 @ 21:49:05
Postat av: Malin

Ha ha! De där kusarna... De gör vad de kan för att motionera oss människor! ;-)

2009-10-21 @ 21:50:31
Postat av: Malin

Varför försvinner mitt namn??? det är Malin (ifall det försvinner igen...)

2009-10-21 @ 21:52:11
Postat av: Lizzie

Du vet, datorer... lever sitt eget liv ;-). Hoppas allt är bra med R och E!



/Lizzie

2009-10-22 @ 07:30:24
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0