23/10 Fredag - Träning på annat sätt...

Idag så blev det ingen styrketräning på lunchen för min del. Vi var iväg och käkade lunch ute med kollegor på jobbet. En av mina arbetskamrater har ett vikariat och slutar nästa vecka, det är mest synd om oss ;-). Hon har fått ett fast jobb på ett annat ställe och det är bara att önska lycka till :-D. Det var till min kollega jag gjorde lite pyssel härom kvällen. En personlig lite bok att föra anteckningar i blev det och hon fick den igår. Mottogs med glädje :-).

Kul att lite pyssel blir uppskattat - så här blev boken...



Så vi var iväg till Sommarro och käkade en jättegod lunch och en trevlig stund. Men det blev i alla fall träning för mig, fast i en annan form....

Jag flexade ut 1,5 timma tidigare idag och vi åkte iväg till sågen för att hämta spån. Det blir himla mycket billigare om man hämtar på sågen än om man köper färdigbalat spån på Granngården. Däremot så är det inte helt ojobbigt att ösa spån ;-). Det är  både tungt och så har man spåndamm överallt... men vad gör man inte för sina älskade små kusar... de måste ju ha en skön bädd att sova på ;-)

Så iväg till sågen och jag öste och maken bar säckar. Fördelen med att hämta spån den här tiden på året är att man inte dör av värmeslag. Det är inte heller för kallt och inte snö och drivis heller ;-).

Idag tog det 1,5 timme att fylla säckar med spån så vi fick fullt i trailern. Jag öste i 25 säckar, sedan började jag känna av min vänstra armbåge... så maken fick då fylla i ett par säckar till. Trötta och dammiga kunde vi sedna åka hemåt.

Vi var hemma vid 17.30 och då var jag tvungen att fylla på magen lite innan jag klarade av att göra något ytterligare. Maken hade ju varit hemma och käkat innan han hämtade mig så han klarade sig ett tag till. Alla spånsäckarna skulle ju nu fraktas från trailern in i vårt uthus... tur att det finns säckkärra...

När jag fått i mig lite mat så hade maken hunnit en bit på väg med att tömma trailern...

Ett gäng säckar med i spån i uthuset...




Övriga säckarna blev inlåsta i garaget...




Jätteskönt att få hem spånet, även om det är tungt att få hem det, men nu har jag spån hemma så jag klarar mig fram till slutet av februari - om inte något oväntat inträffar... Förhoppningsvis så slipper jag åka och hämta mitt i vintern i alla fall ;-).

Tidigare hade jag säckarna stod ute under vintern, men det visade sig att det inte funkade så bra. Finns ju folk som inte kan skilja på mitt och ditt :-( - så numera har jag allt spån inlåst!

Några som roade sig ordentligt under tiden som vi slet med säckar, det var vovvarna det... tänk vad kul 2 jyckar kan ha det ;-)

Hundbus på hög nivå!






När vi var klara med "spånjobbet" så tog jag itu med att mocka och fixa stallet. Vovvarna tyckte det var jättetrevligt att stå vid skottkärran och äta hästbajs direkt ur... det tyckte inte matte var lika trevligt! Hundar är bra äckliga ibland!

Hann lagom klart med allting i stallet en stund innan M2 skulle dyka upp. Ut i kolmörkret för att jaga rätt på pållarna. Idag hittade jag Bianca rätt fort så hon blev snabbt inplockad. Däremot så tyckte Oktawia att det var totalt onödigt att behöva gå in, så hon racade runt en stund tills hon insåg att det var lika bra att springa in i stallet ;-).

Bianca var rätt lerig så det blev fram med piggborsen så jag kunde dra av det värsta. Det tyckte Bianca var skönt, men någon annan borste var liksom ingen idé *fniss*. Snacka om att hon har björnpäls...

M2 gjorde sedan iordning Oktawia för ett litet pass med lite hoppträning inne på ÖFK och vi kom iväg runt 19.30 snåret. Inne på ÖFK mötte P upp och vi gick iväg till gamla ridhuset eftersom underlaget där är bättre när det gäller hoppning. Underlaget i nya ridhuset har inte satt sig riktigt ännu, annars var det ledigt i det ridhuset också.

Fredagkvällan är det ju ganska tomt i ridhusen ;-), dock hade vi sällskap av ett ekipage N på sin pålla P, de hopptränade också lite och 2 stycken ekipage i ett 80-ms ridhus ska ju funka bra - om man vet vart man rider i alla fall ;-)

Oktawia var idag på rätt bra humör. Hon tycker det är helt OK att vara i gamla ridhuset. Hon brydde sig inte heller om den andra kusen ;-).

Det som var svårast idag för M2 och Oktawia var att komma på rak anridning mot förhöjda kavalettibommar, men till sist så fick de till det. Även ett par små upprättstående hinder fanns på plats och till sist så plockde de ihop övningen till en liten bana. Och efter lite övning så fick de till det rätt bra :-)

Lite hoppträning i ridhuset


Pållan verkade tycka att det är himla kul med hoppning i alla fall, och det är tur att tjejerna vill hoppa eftersom matte INTE tycker om hinder ;-).

När M2 var klar med hoppningen påbörjade matte träningsomgång nr 2 - nämligen att släpa in bommar och hinderstöd till rätt ställen. Idag var allt framplockat när vi kom, alltid något.

En lätt svettig och lite trött dam blev sedan instoppad i en trailer och vi åkte hemåt mot kvällsmaten. Färden hemåt tar ju bara 10 min så det är ju inte långt att åka och det är väl tur det i kolmörkret... efter helgen så är det ju mörkt både till och från jobbet eftersom man ställer om klockan till vintertid - så nu är det verkligen den mörka årstiden här. Verkligen superskönt att damen går att lasta nu utan krångel, underlättar ju traileråkande enormt :-).

Väl hemma blev pållan omskött och kvällsmaten serverades. Och vips så var den här fredagen avklarad. Undrar vad man skulle hitta på om men INTE hade haft pållarna.... slappat i soffan antagligen - och det är INTE min grej ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0