25/10 Söndag - Jobb, sedan nöjen...

Det var grått och trist väder idag också, kändes som om det inte blev riktigt ljus någon gång. Dock var det tillräckligt ljust för att jag skulle upptäcka att mitt skrivbord var i stort behov av en omgång med en microtrasa. När jag väl kom igång så fortsatte jag i resten av huset av bara farten... ;-). Hur det än är så behövs det städas en gång i veckan och eftersom det tar nästan en hel dag *suck* så blir det ju lördag eller söndag som går åt till detta.

Nåja, blötan ute gjorde att jag inte hade någon större lust att gå ut och kratta löv i alla fall ;-).

När jag dammat klart så började jag gå igenom vad vi hade hemma i kylskåpet inför veckohandlingen i morgon. Det slutade med att vi tömde hela kylskåpet och diskade ur alla hyllorna!!! Alltså - här var det också i behov av en storrengöring.... och det var bra att gå igenom kylskåpet innehåll eftersom en hel del hittade vägen till soporna ;-).

Men jag var mycket nöjd med resultatet - rent och fint i kylen - och dessutom har jag superkoll på vad som behöver shoppas hem ;-)




Efter kylskåpsrengöringen så blev det lite lunch - blodpudding blev det idag. Nåt som både jag och maken gillar, och för en gång skulle inget gnäll över att det bara var grönsaker i maten ;-).

Städningen av resten av huset såg sedan halva em i anspråk också. Våra kära jyckar är rätt duktiga på att ställa till - men det är ju också årstiden som sådan... sand och lera högt och lågt. Vi har ju bröstpanel i hallen - den har jag skurat idag... var välbehövligt om man säger så...

Vid halvtresnåret så började vi i alla fall bli klara med huset och jag gick ut och fixade klart stallet. Det spöregnade och ge sig ut i grådasket med pållan hade jag ingen lust med. Fick bli ridhuset idag, men först lite mat. Både för mig och pållan - tror inte någon av oss skulle palla med ett motionspass på fastande mage. Där är vi rätt lika, jag och min häst. Blir hur griniga som helst vid hunger *fniss*. Så ut med hö och vatten i hagen och så in och fixa middag till oss själva. Chorizokoch och kikärtsmos stod det på menyn - smaskens förstås ;-).Maken är inte så förtjust i kikärtor, men åt och tyckte det var rätt OK - korven var ju bäst ;-). Jag gillar kikärtor så jag tyckte kikärtsmoses var kanongott - självklart!

Vid 17-snåret så masade jag mig ut - i mörkret efter tidomställningen - för att plocka in pållarna. Bianca var lättfångad och blev snabbt placerad i sin box. Värre var det med Otkawia, hon tyckte det var helt Ok att springa runt som en vettvilling ute i hagen i spöregn - matte tyckte inte det ar fullt så OK... vilket Oktawia till sist märkte och snällt stod stilla och lät sig fångas in helt plötsligt...

Under tiden som jag fixade iordning pållan för en ridtur inne i ridhuset, så fixade maken bil på plats framför trailern och så småningom var jag klar och vi kunde åka.

Inne i ridhuset så var det ytterligare ett ekipage, men i övrigt var ridhuset tomt, så vi behövde inte trängas precis.  Oktawia var lugn att skritta fram och likaså framridningen i trav funkade också rätt bra. Hon var tidvis lite okoncentrerad och ville hellre kolla på den andra hästen, men bara att rida på så lyssnade hon igen.

Så kom vi till dagens övning som jag tänkt göra... skänkelvikning var planen... började med skänkelvikning med lite tvärning, det tyckte Oktawia var ganska OK att göra... efter två gånger så kunde hon övningen i förväg... när jag vände på diagonalen så var det meningen att rida rakt halva sträckan och sedan resten i skänkelvikning. Oktawia drog iväg i skänkelvikning direkt... Alltså började jag göra en annan övningen, skänkelvikning till och från spåret - men med lite mer tvärning... "Vad i HELVETE" - tyckte Oktawia!!! Detta var ju rent av skitjobbigt!!! Och vips hade pållan förvandlats till en stelopererad giraff i kombination med häst som hade ett ben i varjehörn och megabogar som sköt ut åt alla håll. Dessutom lite av en myrslok med tanke på vad hon gjorde med sin tunga... den hängde ut flera decimetrar!!!! :-O 

Maken fick komma och kolla flera gånger ifall hon hade lagt tungan över bettet, men så var icke fallet! Gick på damen ordentligt med skänkel för att få igång bjudningen och hon studsade åt alla håll och kanter.

La ner försöken med skänkelvikning och jobbade endast på att få igång traven igen och jobbade henne på serpetingbågar, 8-volt och 10-metersvolter. Det tog mig 20 min med detta travjobb innan hästkräket ÄNTLIGEN slappnade av och blev samarbetsvillig.

Och helt plötsligt så var det inte alls några problem med att göra skänkelvikning till och från spåren - trots tvärningen!!!

I ytterligare 15 min jobbade jag damen i trav och hon behöll bjudningen och lösgjordheten hela tiden. Även när jag satte mig ner och jobbade på övergångar mellan trav-skritt-trav. Det är en himla tur att jag börjar få igång med ridkondis så jag orkade rida igenom detta. Idag blev det ett ridpass på 1 tim och 10 min - jag var var och svettig, men inte slut på nåt sätt - det är en skön känsla. Hade det behövts mer ridning för att få ordning på damen så hade jag orkat.

Tränade också på att göra lite halter - inte mitt paradnummer direkt ;-)



Efter ridpasset så var Oktawia inte speciellt svettig, men hon såg ändå helt slut ut... mentalt trött idag måntro ;-)



Pållan klev i alla fall snällt på trailern och vi kunde åka hem i kolmörkret. Red ju längre än vad jag hade planerat så vi kom hem vid 19.30-snåret. Pållan blev omskött och sedan placerad i sin box med lite hö att tugga på. Det fick räcka med utevistelsen för idag. Bianca låg och sov när vi kom, som vanligt, men lite hö - det ville hon minsann ha ;-)

Så försvann den här söndagen... Nu ska jag kolla på Wallanderfilmen, och mycket mer än så händer inte idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0