11/9 Fredag - 1:a delmålet nått

Den 17/8 så slutade jag med godis och kaffebröd. Bestämde mig för att nu fick det vara slut med mitt sockermissbruk! Det har faktiskt gått kanonbra. Var lite sötsugen de första dagarna, men då hade jag fullt upp med jobb och hästar så jag hade inte tid att tänka på godis. Har sedan dess inte varit ett endaste dugg godissugen, inte heller sugen på kaffebröd eller annat smaskens - vilket egentligen är helt otroligt :-O.

Jag har räknat med att till nästa sommar ha tappat all min övervikt... vilken är ansenlig *harkel*. Har ett BMI som ligger på fetma... Hösten för mig är i alla fall en bra period för mig att ta tag i detta med mitt sockermissbruk eftersom det inte är några storhelger och inge födelsedagar. Kommer ha ända fram till jul på mig att bara motionera och tänka på vad jag stoppar i mig :-). Däremot så klarar man ju inte av att tänka på att man ska gå ner 40 kg, utan jag har delat upp i små delmål - 5 kg åt gången, vilket är ungefär en klädstorlek.

Idag har jag nått delmål nr 1 - Har lyckats gå ner 5 kg :-D.

Det är nog ingen som ser något eftersom jag är rejält tjock, men jag märker stor skillnad på mina kläder och kommer nu i brallor som jag inte kunde ha den 17/8 :-). Och det har gått hur lätt som helst - det är skojjiga!

Nu är det bara nästa 5 kg som ska väg - då kommer jag i ett gäng brallor till som jag inte kan ha i nuläget ;-). Vi får väl se hur läget ligger här om 4-5 veckor ;-).

När vi kom hem från jobbet så fixade maken middag under tiden som jag fixade stallet. Uteritt stod på schemat idag och då gäller det att ge sig iväg hemifrån senast kl 18.30 om man ska hinna hem innan det blir för mörkt.

Jag tycker ju att det är skönt att ha mockningen gjord innan jag rider. Efter ridningen är jag lite lätt trött och då är det inte så kul att ha mockningen kvar. Kommer bli så lite längre fram här i höst om man ska hinna ut och rida innan mörkret slår till, men idag hann jag bra ändå att fixa stall och få i mig mat själv innan det var dags att plocka in pållarna.

Det har varit hyfsat varmt och skönt ute idag. Pållarna verkade vara lite lagomt slöa när jag hämtade dem i hagen. Men när Oktawia var borstad och färdigsadlad och vi gick ut på stallplan - då var all seghet som bortblåst ;-). Damen var pigg utav bara tusan!! När vi kom bort till banvallen så kom det ett mötande ekipage. Oktawia fick en liten släng av sin tidigare nervositet och visste inte om hon skulle slänga sig runt och springa hemme, eller om hon skulle springa efter den andra hästen. jag fick henne så lugn att hon kunde stå stilla och fundera ett tag och sedan var det inga problem att knalla vidare på banvallen.

Banvallen var ju lite intressant. Nu har de asfalterat cykeldelen och riddelen är VÄLDIGT smal.... Oktawia tyckte att det var förbannat äckligt med den nya svarta asfalten och blängde på den misstänksamt väldigt länge. De asfaltfläckar, som asfaltsläggarna spilt på riddelen, var FULLKOMLIGT livsfarliga och käkade hästar till frukost! Men eftersom det inte var attraktivt att hoppa ner i krondiket och att kliva upp på asfalten inte fanns med på kartan - så hoppade hon över fläckarna... ;-) Inga stora hopp, men lite småskutt för att inte risker att fastna med hovarna i det där svarta äcklet som låg i vägen *fniss*

När vi kom ut på Rumboholmsrakan så hade damen riktigt bra bjudning i traven och jag tränade på skänkelvikning genom att rida från sida till sida över grusvägen - funkade alldeles utmärkt och damen var mjuk och följsam. Här dansade vi fram :-).

Under Ängsholmsrakan så försökte jag träna på att ställa damen i nacken till höger respektive vänster - det funkade rätt ok i skritt, men i traven så var det inte alls lika enkelt. Damen förböjer gärna halsen eller lägger huvudet på sned - allt för att slippa undan. Det fick bli en galopp sista sträckan och sedan gjorde vi nytt försök med ställningsjobbet i traven och då hade hon slappnat av så hon kunde koncentrera sig på jobbet :-). Sista km så skrittade jag hem på en lugn och harmonisk pålla. Vi var ute drygt 50 min och det var lagom lång tur för både mig och pållan. Jag märkte i alla fall att jag tappat i vikt... min sittknölar har fått en annan kontakt i sadeln än tidigare ;-).

Jag är ju fortfarande hostig, men min hemska skrällhosta som kom mellan varven - den accepterade i alla fall Oktawia - borde ha skrämt slag på henne ;-).

Väl hemma igen så blev det en ordentlig ryktomgång - det tyckte Oktawia var skönt för hon somnade nästan på stallgången. Bianca låg och sov i sin box när vi kom hem så henne kollade jag bara igenom lite snabbt, sedan la hon sig ner igen. Den lilla fröken är antagligen inne i en växtperiod för tillfället.

Eftersom det började bli mörkt när jag var klar i stallet så fick pållarna stå kvar inne och ska få sin kvällsmat lite senare i kväll. Nu ska jag själv förpassa mig till soffan för att göra ett försök att kurera min hosta. I morgon ska jag ju rida för instruktör - men det får väl bli ett pass som kroppen klarar med tanke på förkylningen.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0