18/9 Fredag - 12 år...

Kayo firar idag sin 12-årsdag - GRATTIS min lilla vovve



Gamla damen visar minsann att hon fortfarande vet hur hon ska göra för att visa "vacker tass" för att få godis ;-). Massor av godis fick hon idag. 12 år är en aktningsvärd ålder för en schäfer som har haft höftledsfel konstaterat sedan 5-års åldern, och otroligt pigg är hon med tanke på sina besvär. Kayo vet inte om att hon är så gammal som hon är ;-).

I övrigt blev det inte så mycket firande, tror att Kayo nöjde sig med en näve levergodis - även om jag vet att hon med glädje kan sluka en hel gräddtårta *harkel*.

För övrigt så avslutades fredagskvällen med en tur till ridhuset. M&M och P kom vid 18.30 tiden och vi tränade lite med Bianca inför visningen på söndag. Bianca är lite busig, men hon fattar vad hon ska göra. Det är jag som måste lära mig att gå i ett lagomt tempo. Ska träna lite i morgon med henne också, plus att fröken ska badas.

M2 skulle rida idag och hon gjorde iordning Oktawia för ett hoppningspass och vi for in till ÖFK. M1 och P byggde upp en liten bana, jag fick gå och hämta astmamedicinen för jag började hosta direkt jag försökte anstränga mig *suck*.

Passet delades upp i olika moment, först trav över bommar, sedan travhopp över litet krysshinder för att sedan byggas på med en liten oxer efter krysset. Till sist så blev det en bana med 4 små skutt. Otkawia skötte sig jättebra och hon tycker det är jättekul att hoppa. Hon har lite si och så med bentekniken, men hoppar bra genom ryggen och är duktig med sina bakben. Hon kommer fortfarande ihåg att det gjorde ont att riva med bakbenen ;-). Vi hade boots på alla fyra hovarna idag för säkerhets skull.  Drygt en timme blev arbetspasset och Oktawia blev riktigt trött på slutet, men ändå så gjorde hon sitt bästa och hoppade jättefint över sista hindret. Duktig liten pålla. M2 var jättenöjd med dagens övningar.

Inga problem att lasta idag, Oktawia kliver så snällt in i trailern. Himla skönt, för det blir ju så mycket smidigare att åka bort med henne då. Fortare att går det också när man slipper hålla på och krångla med att backa intill trailern till ridhuset.

Väl hemma blev pållan omhändertagen och sedan serverades kvällsmaten - det tyckte pållarna var bra service :-).

Kvällsrastade vovvarna och nu ska jag förpassa mig till hörnsoffan - igen... hostan har inte gett sig ännu *suck*.

Nalle vill skicka en hälsning till sin fanclub i alla fall... Mattes rena tvätt är bäst när det gäller viloplatser ;-)



Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Grattis Kayo! Fancluben hälsar Nalle att han bara är bäst - rentvättat - vad annars?!!! :)

2009-09-18 @ 23:48:59
Postat av: Malin

Grattis kayo! 12 år är en aktningsvärd ålder för en schäfer UTAN höftledsfel också. Way to go girl!!!! <3

2009-09-20 @ 09:26:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0