1/9 Tisdag - En underbar kväll...

Jag trodde det skulle bli regn framåt kvällen - men tänk vilken fel väderprognos jag kollat på ;-). Min plan att åka in till ÖFK och rida Oktawia reviderades under tiden som vi åkte hem från jobbet. Det var ju ett alldeles strålande väder och hur varmt och skönt som helst. Här gäller det att utnyttja vädret till uteritter innan novembermörkret slår till - alltså så skippade jag ridhuset idag.

Så efter att ha lagat och käkat mat, drog jag ut till stallet och fixade mockningen och hästmaten. Än så länge hinner jag med mockningen innan jag rider och ändå hinner ut på en tur innan det blir för mörkt. Men mycket mer än så är det inte. Kl 18 gick jag ut för att mocka, och var klar till 18:45. In med pållarna i stallet och kl 19:15 satt jag på hästryggen och vi gav oss ut på en tur. Maken följde med på cykel... under protester förstås... men idag kunde han ju inte gnälla över att det regnade i alla fall *fniss*.

Oktawia var laddad för att få ge sig ut på en tur i alla fall!



Det blev en helt underbar uteritt. Ingen blåst, lagomt varmt, lite mygg - men man överlevde. Oktawia på ett strålande humör och hur lydig som helst. Damen hade bra framåtbjudning och vi travade hela rumboholmsrundan i ett bra tempo. Tränade på öppna åt båda hållen och det funkade jättebra. Vi passade också på att klättra lite i grustaget innan vi fortsatte hemåt och sista biten på lilla grusvägen så blev det lite galopp. Testade att låta Oktawai öka i galoppen - det tyckte hon var kul ;-) men hur lätt som helst att ta tillbaka sedan. När vi sedan skrittade hemåt sista km på en tvärcool pålla och tittade på solnedgången över Kilsbergen så kände jag mig lite som Lucky Luke. Behöver det tilläggas att matte också var på ett strålande humör när vi kom hem.

Fler kvällar som denna :-D *me like*

Oktawia fick sig en välförtjänt rykt och sedan så var det Biancas tur. Idag var hon jätteduktig med att stå stilla på rätt ställe i stallgången, hm polletten börjar trilla ner tror jag ;-). Hon gillade i alla fall att bli borstad även om hon mycket hellre ville gosa - en riktig liten kelgris är den lilla fröken ;-).

Så jag är tämligen nöjd med kvällens övningar och ska nu göra iordning mina träningskläder... det var ju det där med att komma IHÅG att börja träna!!! Kanske ska börja med att komma ihåg att ta med träningskläder till jobbet.... ;-). Så nu gäller det att jag gör iordning allt ikväll - för i morgonbitti kommer det annars att vara som bortblåst - jag har bra minne, lite kort bara *harkel*.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: malin

Låter helt underbart!!! :-)

2009-09-02 @ 08:33:29
Postat av: Lizzie

Ja, suck Helt underbar uteritt.... vill ha mer

2009-09-02 @ 10:54:42
URL: http://stallkartorp.blogg.se/
Postat av: Malin

Här är i alla fall sol om än blåsigt. Såna här sensommar/höstdagar är helt underbara!!!!!!

2009-09-02 @ 16:16:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0