19/9 Lördag - En solig dag

En otroligt fin dag har det varit idag. September när det är som allra bäst :-).

På fm så blev det en tur in till ÖFK och M1 red ett dressyrpass på Oktawia. Damen verkade ha återhämtat sig från gårdagens ridpass med hoppning. M1 började passet med att rida fram runt SM-banan i alla gångarter, sedan blev det nya ridhuset och träning på övergångar och galoppfattningar. Oktawia jobbade på bra, även om framåtbjudningen kan vara bättre när det gäller galoppen. Men M1 var nöjd med passet och pållan såg också nöjd ut.

Var hemma igen lagom till lunch, så efter att jag var klar med häst och fått undan alla prylar så fixade jag lite lunch. Behövde äta innan jag tog itu med mockningen. Det var ju hur varmt och skönt som helst och vi kunde käka lunchen ute i solen. Efter mat och lite vila så var jag redo att fixa stallet, vet inte vad Otkawia pysslat med under natten - men det var rörigt i hennes box och tog ett tag att få ordning.

Lagom när jag var klar med stallet så fick vi besök. Makens föräldrar passade på att komma och hälsa på i det fina vädret. Naturligtvis så blev det fika ute :-D. De hade med sig smarriga wienerbröd och det var himla skönt att känna - att jag inte var ett dugg sugen :-). Dög alldeles utmärkt med ett äpple åt mig, direkt plockat från ett av våra äppleträd och hur gott som helst ;-).

Den som däremot suktade efter det goda på bordet... det var Lillan ;-)




Lillan är en riktigt tiggarhund - upplärd av husse ;-)

Efter vårt fikabesök så fixade jag iordning med Oriflamevarorna som kom igår. Så nu har jag små kundpåsar med varor som ska delas ut. Jag slösurfade en stund och hade sällskap av två slöa katter under tiden. Nalle har fått konkurrens när det gäller sovplatsen på mitt skrivbord ;-)



Till sist så blev det dags att fixa middag och det blev en kycklingrätt. Efter att ätit och röjt undan disk så tog jag och Kayo en stillsam promenad i solskenet. Var ute och gick i 50 min och det var jätteskön tur i solen.

Kayo pinnar på rätt bra trots att hon är gammal och stel.

 

När vi var hemma igen så var det dags att ta itu med pållarna. Tränade lite med Bianca i hagen, jag låter jättekul när jag sprungit ett tag... lite kall kvällsluft och mina taskiga luftrör = ljud som låter som ett rosslande ånglok.... :-O. Hoppas det inte är så kallt i morgon.  Har räknat ut att vi måste åka hemifrån 6.30 i morgon bitti... Utställningen börjar kl 9 och det är bara 2 ponnisar före oss, och så ska man vara där senast 30 min innan start för att anmäla sig osv.. och så kan man åka fel... Är lite osäker på hur lång tid det tar att åka till Köping med släp, så det är bättre att åka för tidigt än för sent...

När jag hade tränat klart med Bianca så blev det BAD för fröken. Hon var nämligen enormt dammig och börjat få rätt tjock päls. Helt omöjligt att borsta bort dammet med andra ord.

Alltså blev det schamponering av lurvtussen och det gick faktiskt riktigt bra. Bianca var jätteduktig på att stå still - ville väl helst smaka på maken som höll i snöret, men hon stod stilla i alla fall. När hon sedan var avsköljd och skulle in i stallet - då ville hon inte stå stilla. Jag hade skrapat bort överflödigt vatten, även torkat med en handduk, men Bianca tyckte ändå att hon var alldeles för blöt. Försökte torka sig på husses ben - han blev blöt *fniss*. Trasslade in sig i Oktawias täcken i sin jakt efter nåt att stryka sig i emot så då skippade jag tanken på att lägga på täcke, utan släppte in henne i sin box. Vad är då tacken för badet.... ett frenetiskt rullande och visp så hade jag en spåntäckt ponny ;-)

 



Alltså vet jag vad jag måste göra i morgon bitti innan vi åker till utställningen.... borsta rent en spånig ponny ;-).

Pållarna blev lämnade i stallet med lite hö att tugga på och jag själv gick in för att plocka iordning det som ska med i morgon. Program, pass, pengar, visningsgrimma m.m. Matsäck ska fixas i morgon bitti... hoppas jag sover i natt utan att hosta för mycket så jag inte är dödens trött i morgon...

Nu ska jag kvällsrasta vovvarna och pållarna ska kvällsmatas och nattas. Sedan är det soffan som gäller för mig och CSI Maimi :-).

Håll tummarna att allt går bra i morgon på vår första ponnyutställning :-D

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Karin

Håller tummarna!!!

2009-09-19 @ 23:45:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0