26/9 Lördag - Blåsigt...

Typisk höstvindar har det blåst idag! Jobbigt att vara ute i blåsten, men det har i alla fall inte varit kallt. På fm fixade jag stallet så det blev klart helt och hållet. Vid 11-snåret åkte vi iväg till Marieberg för jag skulle ha tag på ett stativ till videokameran och ett extra batteri till dito. Det visade sig dock att ett extra batteri kostar 1.100 kr :-O så jag la ner den planen... vi var på Exptert där kameran är inköpt, kollade på stativ men valde att åka vidare till Siba. Hittade där ett passnde för 300 kr, det har 3 ben och högsta höjden 160 cm. Bli kalas att ha i morgon så jag slipper få ont i handleden av att filma hela dagen. Däremot så hittade jag något annat roligt på Siba... en ny skrivare till en billig penning :-). Har varit utan fungerade skrivare i 1 år pga tomma bläckpatroner, nya bläckpatroner kostar mer än ny skrivare... så då fick det bli en ny skrivare.



Maken skulle ha någon liten pryl på Game och nåt på Clas Ohlsson, sedan for vi hemåt igen. Vi var hemma lagom till lunch, så under tiden som jag fixade käket så installerade jag nya skrivaren.

Den funkade alldeles utmärkt och är tystare än den gamla. Skrev genast ut lite mallar från Creative Club *fniss*.

 

Skrivaren passar alldeles utmärkt bra på mitt skrivbord :-).

 

Efter lunch så tog vi itu med veckostädning. Maken dammsög hela huset och sedan förpassade han sig ut i trädgården och lämnade över resten av städningen till mig *tack så mycket*. Till sist så var köket uppröjt, toaletter fixade och golven moppade. Skönt att ha det gjort - även om det är trist göra!

 

Var ute och tog mig en nypa luft innan det var dags att fixa middag - har fullt sjå att hinna äta allt som jag behöver få i mig ;-). Efter maten så tog jag itu med Oktawias motion för dagen. Det blåste fortfarande full storm ute och maken hade absolut ingen lust att följa med ut på cykeln för att jag skulle rida. Orkade inte tjafsa, utan istället så valde jag att tömköra pållan. Tömkörde på vår gata och vändplan, som uppvärmning tömkör jag på vår väg runt huset, som går upp och ner för kullen... var lagom svettig efter 10 min promenerande ;-).

 

Själva arbetspasset utfördes på vår vändplan, trav på volt och 8-volt. Otkawia hade utav någon konstig anledning en stör instoppad i halsen när vi befann oss i vänster varv. Dock glömde hon bort stören ett par gången och blev då mjuk och fin - för att så helt plötsligt komma i håg stören och mjukheten försvann som genom ett trollslag. Hade idag också svårt att få ordning på vänster bog. Kan bero på stören som kom och gick ;-).

 

Oktawia fick också jobba i galoppen på en 15 meters volt, det var jobbigt... beror kanske mest på att damen har en förmåga att galoppera rätt med frambenen, men med korsgalopp bak. Blir ganska jobbigt och till sist så måste Oktawia börja tänka på hur hon har sina ben och även galoppera rätt bak, först blir det jämfotaskutt med bakbenen för att till sist få ordningen på koordinationen och sätta under sig bra med inner bakben. Vips blir galoppen rund och fin och inte ett dugg jobbigt fast det är så liten volt :-). Här har vi en del att träna på.... efter galoppen så var det full fart på traven så då tränade vi på övergångar trav-skritt-trav - totalt onödigt tyckte iofs pållan, men det var matte som bestämde ;-).

Tömkörde 45 min, då var både matte och häst svettiga - fick alltså räcka som arbetspass idag. Oktawia såg tämligen nöjd ut efter arbetspasset och brydde sig föga över att jag pysslade lite med Bianca efter det att Oktawia blivit förpassad till sitt hotellrum.

Pållarna fick sedan stå kvar inne eftersom det var på väg att bli mörkt. Lite hö att tugga på så var de nöjda.

Jag själv tog itu med mitt lilla extraknäck till Gränsbrytning och jobbade drygt en timme. Körde lite uppdateringar på jobbdatorn och det tog en evennerlig tid, så det blir till att göra resten av jobbet i morgon kväll.

Nu ska jag i alla fall gå ut och natta pållarna, sedan ska jag kolla på CSI Maimi, ska också passa på att lägga upp ett par byxor som jag kommer i numera och laga en knapp i ett par andra.

Men sedan händer inte så mycket mer idag! Ha en skön lördagkväll!

Nalle hälsar - placerad på mitt skrivbord som vanligt ;-)



/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0