28/9 Måndag - Hovisbesök och longering

Fick sluta lite tidigare idag för att hinna hem till hovisbesök som var inbokat kl 16.30. Ville ju hinna få in Oktawia i stallet en stund innan hovis skulle dyka upp. Tyvärr så hade inte Oktawia alls samma planer.

Var hemma 16.10, in med full fart för att få på mig stallkläder och så ut i hagen. Oktawia och Bianca kom gående mot mig med spetsade öron - matdags?! Men så fick Oktawia syn på att jag hade ett grimskaft i handen - inte en ikeapåse full med HÖ!!!!

Snacka om att det fick fullt ös - medvetslös på hästarna!!! I cirka 15 in dundrade de runt i hagen i full galopp och brallade så mycket de bara orkade, ja ja - egenmotion är ju alltid bra. Dock var jag lite orolig över Oktawias trasiga och oskodda bakhov, men hon såg i alla fall inte halt ut.

Tyvärr verkade pållarna ha energi till att rusa runt länge i hagen så efter att ha försökt vänta ut pållarna i 10 min gick jag in i stallet och hämtade en Ikeapåse med hö... Vips så förvandlades mina galopperande små monster till väna varelser som ville ha mat. Oktawia såg tämligen förvånad ut när grimskaftet knäpptes fast i hennes grimma och så blev det slutätet för hennes del *he he*.

Fick in kusarna i stallet precis när hovis kom...

Egentligen skulle Oktawia behövt ha blivit skodd runt om idag, men hovis hade inte tid. Men hon fick iordning på bakhoven, fick verka ner den och lägga på en ny sko. Framskon som satt lös, fixade hon också. Däremot så bokade vi in en tid förhelskoning tisdag nästa vecka istället för tiden som jag har om 2 veckor. Resterande 3 dojjor bör i alla fall sitta kvar nu till nästa hovisbesök.

När hovis var klar så fick pållarna gå ut igen - och nu fick de sin Ikeapåse med hö ;-).

Under tiden som underhöll hovis så fixade maken maten - eller rättare sagt - han hade stekt köttfärsen vi skulle ha till Tacotallriken... fixa grönsakerna fick minsann jag göra...

När det gäller resten av kvällen så tillbringade jag drygt 2 timmar i stallet, först med att mocka och fixa hästmat, sedan ut och jaga häst i hagen igen *hästkräk*. Dock var Oktawia lagom uppvärmd inför dagens motionspass.

Oktawia vill INTE bli infångad...





Till sist så tröttnade hon i alla fall på att rusa runt själv i hagen, Bianca var ju i sin box, så då gick det bra att stå stilla och bli infångad ;-)



Det fick bli longering i hagen idag. Hann precis ut innan det blev mörkt, dock blåste det rejält, men det verkade inte bekomma damen det minsta lilla.

Longeringsjobbet idag gick ut på att träna galoppen. Efter den vanliga framskrittningen genom att promenera runt i hagen, så blev det till att jobba i galopp - vi skippade traven idag. Dock mycket övergångar galopp-trav och så galopp direkt. Jättejobbigt tyckte Oktawia, framför allt i vänster varv då hon inte orkar hålla igång galoppen lika lätt som i höger varv. Tränade också på övergång från skritt-galopp-skritt. Dock tog det ett tag innan det blev skritt efter galoppen... full fart i trav så att sägas... ;-).

Däremot så kom det inga som helst protester i form av bakutsparkar eller att hon bromsade sig själv med kroppen. Och när hon hade galopperat ett tag så hittade hon bra rund form och fick bra galopp. Efter arbetspasset så såg damen tämligen nöjd ut. Mycket galopp blev det idag... både i frihet och på lina *fniss*.

När jag var klar i stallet så gick jag in och fixade månadens räkningar. Finns roligare saker att göra, men det är ju tvunget att fixas. Gick ihop den här månaden också i alla fall ;-).

Fick till och med lite tid över så jag kunde stryka lite tvätt... är i fas med stryktvätten nu så det är lika bra att stryka när det är lite att stryka och jag snabbt blir klar. Har ju en förmåga annars att låta stryktvätten ligga LÄNGE.... ;-).

Nöjd med mig själv över jag hunnit med under kvällen så blev pållarna kvällsnattade precis innan CSI NY - så jag hann in och kolla på det utan att missa början - som jag brukar göra annars ;-).

Alltå är kvällen nu slut och det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0