18/4 Söndag - Sköna söndag...

Klev upp 8.30 idag - lite sovmorgon blev det idag. T hade gett pållarna sitt morgonhö kl 8.00 så de skulla hinna äta upp frukost tills det att M1 och P var på intågande kl 9.30. Idag stod det ett dressyrpass inne på ÖFK på schemat direkt på morgonen.

Vid 10-snåret så var vi klara för avfärd och styrde kosan mot ÖFK - det var fint väder, men lite kyligt i blåsten. M1 hade en plan på miljöträning idag och därför så blev det ridning i gamla ponnypaddocken på ÖFK. Det var ett litet äventyr för Oktawia... värst var det att komma förbi murpelarna för att komma in på det område där paddocken ligger. För övrigt så händer det grejer runtomkring denna paddock... en väg ner till hästhagen som trafikerades av söndagsflanörer, cyklister, ryttare osv. Det var hästar som leddes till och från hagarna, över huvud taget mycket liv och rörelse.

Oktawia var lite spänd, men skötte sig alldeles utmärkt. Verkar som om hon gillade att det hände massa saker runtomkring även om det var lite att titta på.

M1 tränade på övergångar idag, verkar som om Oktawia börjar fatta grejen med galoppfattningar äntligen. Fick till dem riktigt bra idag.



P och jag tyckte också att Oktawia klara av att gå i en lite högre form idag än tidigare... på nedanstående bild tycker jag mig skönja en framtida dressyrhäst ;-)



Som avslutning på ridpasset red M1 igenom dressyrprogrammet - Oktawia skötte sig rätt bra. Det är ju 2 veckor kvar till tävlingen och andra gången som de red igenom programmet. Pållan är med på noterna i alla fall och det blev inga sparkar mot skänkeln i galoppen ;-).



Programgenomridningen avslutades med en nästan perfekt halt :-)



Som avskrittning gick vi en runda mot Hästhagen - skön avslutning på ett ansträngande pass. Bra för pållan att se lite andra omgivningar också. Sedan blev hon instoppad i trailern och där fick hon stå en liten stund medan jag passade på att gå en snabb vända på ÖFK´s hästloppis. Var inte ute efter något speciellt, men hittade en jättesöt knallröd liten shettisgrimma. Den gick bara inte att motstå - helt klart värt 30 kr! Sedan så hittade jag också ett Rhine Rug regntäcke åt Oktawia för 150 kr. Begangnat men såg helt klart fräscht ut. Oktawia gamla har ju gått sönder så ny slipper jag köpa ett slitter nytt för 1200 kr ;-). Täcken tycker jag är kul att fynda begangnat för hur länge är ett täcke nytt.... tills man släppt ut hästen i hagen - typ!

Efter fynden så var det full fart hemåt och omhändertagande av pålla. Det första Oktawia gjorde idag när hon blev utsläppt i hagen var följande.... bensprattel på hög nivå ;-). Följdaktligen så blir täcken rätt skitig - rätt fort ;-)



Så skönt att rulla sig när man varit svettig... vad Bianca har att skylla på vet jag inte, men hon gör som den stora damen gör... ;-)



När den viktiga rullningen var avklarad så var det dags för nästa viktiga sak... lunch! Med rumporna vända mot vinden... Biancas "nya" grimma passar perfekt :-)




Oktawias "nya" täcke fick ligga i sadelkammaren, det är ofodrat och det var kallt idag!



Innan jag tog itu med mockningen så var jag tvungen att få i mig lite lunch. Idag blev det räk- och fisksoppa och jag var helt utsvulten ;-). Efter mat och kaffe så tog jag itu med datorn... gick igenom lite systemunderhåll och när lite gamla filer var bortrensade så satte jag igång en körning med diskfragmentering... eftersom det tar ett tag så fick datorn stå på och tugga sig igenom det hela. Själv gick jag ut och fixade mockning och hästmaten.

Under tiden som jag höll på i stallet så började T med att fixa mitt nya framhjul. Det var ju snällt... tyvärr kunde han inte läsa innantill eller se pilarna på navet för han lyckades med att sätta tid hjulet åt fel håll. Varför göra något när man inte är intresserad av att göra saker och ting ordentlig?? När jag påpekade det hela så menade han på att det inte spelade någon roll... och han tänkte inte ändra på det. Så det får jag väl fixa med själv kan jag tänka mig... *suck*.

När jag var klar med stalljobbet så tog jag det lugnt en sväng. Passade på att softa i soffan ett par timmar och kolla på värlsdcupen i hästhoppning. Lite lagom underhållning innan det var dags för middag och så får jag in till stan igen. Det är ju söndag och dags för danskursen...

Vi var inte många idag på kursen... cirka 8 stycken och från början var vi nog cirka 25 st... men orientalisk dans är svårare än vad man skulle kunna tro... inte bara att vicka lite på höfterna direkt. Idag fick vi lära oss en ny stegkombination som några av oss hade jättelätt för, och några inte fick till alls. Jag lärde mig stegen direkt och tänkte "äntligen nåt som är enkelt"... tills vi skulle lägga till armarna. Då fick min hjärna total kortslutning - man skulle röra armarna i en helt annan takt och annat håll än benen och himmel vad svårt det var... Sedan gick vi raskt igenom de övriga stegkombinationer och rörelser som vi gått igenom under kursens gång... snart kan man nog få till en ordentlig koreagrafi.... ;-). En gång kvar är det - sedan är kursen slut! Blir nog fortsättningskurs till hösten :-)

Var hemma igen till kl 19 - var trött efter danskursen men tog itu med lite stryktvätt fram tills det att serien 24 började kl 20 - sedan blev det TV:n för resten av kvällen.

Det var allt för idag! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0