2/4 Långfredag - jobb och så fest

Så skönt med en ledig dag. Nu har tjälen börjat släppa i marken så för dagen var planen att hålla på med lite hagpyssel. Hästarna har varit duktiga på att äta upp hagstolpar så elrepet var ju inte det säkraste direkt. Dessutom finns det VÄLDIGT mycket hästbajs på vissa ställen... där hästarna mer än gärna står och hänger...

Men innan jag gav mig ut i klegget så fixade jag iordning ett födelsedagskort till en vän som fyller jämt nu under april. Överraskningsparty var arrangemanget för kvällen som jag skulle iväg på.

Så det blev ett litet kort fixat under fm



Så var det dags att ta itu med hagen.... T letade efter ett spett... vet inte vart han gjort av det långa spettet, det visste inte hann heller.

Jag började i alla fall med att mocka hästbajs (och lera) i hagen, till pållarnas stora nyfikenhet... Vad i hela friden sysslar matte med... T letade reda på några extra stolpar, behöver köpa flera stolpar och byta ut dåliga stolp, men jag hade i alla fall 4 extra stolp som vi kunde ersätta de uppätna stolparna...



Det syns vart jag mockat någonstans... ;-). Fin styrketräning för armarna ;-)

Oktawia ville också gärna ha kolla på vad vi gjorde med henne staket ;-)



Jag började med hagpysslet vid 12-snåret och kl 15.30 var det klart. Då hade jag mockat undan rätt mycket skit, 4 st stolpar hade vi fått ner i backen och så drog vi nytt elrep när det gäller övertråden och mellantråden. Återanvände lite av det gamla elrepet för att få en tredje undertråd och så fick jag skruva i ett gäng nya isolatorer. Grannens vovve vill lite för gärna springa in i hagen och Bianca har lite för lätt att krypa under utan en tredje rad med elrep.

Under tiden som det jobbades med hagen så hade var det minst sagt omväxlande väder, ena stunden sken solen, för att helt plötsligt börja spöregna och så sol igen... men till sist så var det klart och strömmen blev påslagen. Jag stoppade fram fingret för att se om det var ordentligt med ström i tråden... det var det ;-)

Skönt med nytt vitt elrep - syns bra ett tag i alla fall ;-). Känns bra att få hagen fixad, så slipper jag oroa mig för att pållarna ska trassla in sig i slappt elrep som hänger på trekvart.




När jag var klar med hagjobbet så var det dags att ta itu med mockning och fix av hästmat. Jag fixade klart allt så T bara skulle ha att ta in pållarna i kväll och servera dem kvällsmaten. För min del var det FEST som gällde.

Jag hann i alla fall sitta 30 min på kökstrappen med en kopp kaffe och njuta av en helt underbar vårsol - dessutom kommer nu sångsvanarna flygandes i stridström... de sjunger rätt bra :-). Äntligen VÅR!

Så blev det dags att hoppa in i duchen och befria sig från leran ;-). På med feststassen och så full fart in till Brunnsparken. En "hästkompis" fyller 50 år under april och ikväll så var det dags för det stora överraskningspartyt! Jättespännande och se om hon lyckats klura ut att något är på gång...

Kom till Brunnsparken på utsatt tid, massor med folk, både sådana som man kände igen och nya ansiktet. Vi väntade med spänning på födelsedagsbarnet, och framför allt så var vi spända och nyfikna på hennes reaktion :-)

Till sist så kom hon! I tron att hon skulle iväg som sällskap med en kompis, på en helt annan fest än vad det nu blev.

Det hela blev väldigt lyckat då födelsedagsbarnet inte hade den blekaste aning om vad som varit på gång. Så överraksningen var total :-)



Blommor och glada människor och en lite förvirrad FK.








Efter överraskningsmomentet och sång så blev det dags för mat, och så småning om dans till diskjockey. Lite längre fram på kvällen blev det dags för paketöppning och läsa kort... då åkte läsglasögonen fram ;-)




Det FK försöker läsa är en plansch som visar "kvinnans åldrar" i trappstegeformat ;-)



Sedan så fortsatt dansandet och jag kom hem 1.30 i natt med ont i fötterna - hade dansat ordentligt ;-).

Födelsedagsbarnet själv verkade också ha en riktigt rolig kväll! :-D

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0