25/4 Söndag - Forts trädgårdsarbete

Fick sovmorgon idag! Sov som en stock till kl 9.30 :-O. Detta gjorde ju också att förmiddagen försvann väldigt fort eftersom den blev lite kort... ;-). När jag väl kom ur sängen så tog jag det lugnt, käkade frukost framför datorn, gjorde mig iordning för dagen osv i lugnt tempo :-). En bit efter 11 pallrade jag mig ut till stallet för att fixa mockningen. Det visade sig ta över en timme... vet inte vad Oktawia sysslat med i natt, men stökat till sin box hade hon gjort - och det med besked... 3 kärror fick jag köra till dygnhögen innan jag var klar. Fyllde på med nytt spån och fixade vattenhinkarna, sedan dags för pållarnas lunch och även lunch för egen del.

Det blev Keldasoppa till lunch idag också - snabbt och enkelt... När lunchen och efterföljande kaffe var avklarat så var det dags att ta itu med fortsättningen på trädgårdsarbetet! Hade 2 rabatter och örtagården kvar när det gällde att röja bort det som är torrt och visset. Bara att kavla upp ärmarna och börja jobba med andra ord. Tyvärr så var det inte lika fint väder idag som igår, men det regnade i alla fall inte! Jag hade också en del träningsvärk i mina "trädgårdsmuskler" efter gårdagens slit... men inte värre än att jag kunde röra på mig ;-) Har i alla fall inga blåsor eller ömma leder och det är ju bra :-).

Fick till och med fart på T, så han fixade att hjälpa mig med rensningen av rabatterna... går ju faktiskt fortare när man är två ;-) dessutom fick han elda upp det torra skräpet - sånt gillar han ju ;-). Jag passade även på att klippa ner climatisen i syrénbersån - ett sabla slit att få bort alla de torra grenarna dock... 10 meter långa ranglor som trasslat in sig i syrénkvistarna. Det är himla fint när det blommar på sommaren... men det tog en stund att få bort det torra nu... Ska även klippa ner syrénbersån ordentligt, men det får bli någon annan helt.

När vi var klara med rabatterna och det torra skräpet uppräfsat och uppeldat så var det bara örtagården kvar... eller bara och bara... den är rätt stor...

Vad är vad - kan man undra... örtagården innan rensning...



Idag så brydde jag mig inte om att rensa bort ogräs och dylikt, utan enbart att ta bort det torra. Jag klippte även ner isop och lavendel. Upptäckte också att min åbrodd behövde tuktas ordentligt, passade då på att ta några sticklingar. Under rensningen av det torra så insåg jag dock att jag kommer få lägga ner rätt mycket tid på att röja upp i örtagården. Har en hel del växter som måste flyttas, har även rätt mycket plantor som behöver få nya ägare... Linnés 1700-tals smultron bl.a, har miljoner med plantor och det är synd att behöva slänga...

Efter ytterligare en timmes slit alltså, så var i alla fall den första delen av jobbet med örtagården avklarad...



Vi får hoppas på bra väder nästa helg också - då blir det mer rensning och så ska jag fortsätta lägga ut tegelstenar som trampstenar i örtagården också - så inramningarna blir lite tydligare ;-).

Under tiden som vi slet med örtagården så hade vi sällskap av grannens katt Prickan... för en gång skulle hade hon lämnat sin trygga vrå i min sadelkammare... hittat ett annat ställe att sitta och spana på... ett gammalt ventilationsrör ;-)



Hon verkade nöjd med tillvaron i alla fall... :-)

Var klar med jobbet utom hus vid 15.30 snåret. Då var det dags att gå in och fixa lite middag så jag hann käka innan det var dags att åka iväg på danskursen. Det blev pastasallad med salami och pesto - mums!

For sedan in till danskursen för kursens sista danstillfälle. Vi fick lära oss ett nytt steg idag, höftkick med tvist! Kicka med höften och göra en vridning samtidigt - en rörelse som passade mig perfekt - den var hur kul som helst och skulle utföras rätt snabt. Idag blev det även mer övning på koreagrafin och vi band ihop stegkombinationen - men roligaste var tvisten :-) Vi for runt på dansgolvet så pärlor, paljetter och berlocker från våra höftschalar for all världens väg :-). Som avslutning hade vår lärare en uppvisning av ett dansnummer - gud vilken smidig kvinna :-O. Jag måste nog gå fortsättningskursen i höst!

På vägen hem så blev det ett snabbt stopp vid willys för att köpa hundmat - det glömde vi i fredags... och vovvarna vill minsann ha mat :-). När jag kom hem igen så hann jag träffa M1 och P, de hade precis kommit tillbaka efter en liten utritt med Oktawia. M1 på pållan och P på min järnhäst ;-). Det hade gått bra och pållarna fick sedan gå ut i hagen en stund till innan det var dags för kvällsmaten. De hade fortfarande em-hö kvar ute så de hade att käka på ett tag.

Resten av kvällen tillbringade jag sedan med att fixa iordning månadens räkningar - skönt att få det gjort. T och jag fixade även våra deklarationer så nu är det fixat för den här gången. Plockade in pållarna vid 21.30 snåret och de fick sin kvällsmat. Passade då även på att kvällsrasta vovvarna. Sedan fick det bli TV:n för resten av kvällen innan det blev sängdags.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0