30/4 Fredag - Valborg

Semester idag också, och riktig sovmorgon - så skönt och även välbehövligt :-). Dagen hade jag räknat med att tillbringa ute och grejja i trädgården, men det var inge inspirerande väder ute. Regnet hängde i luften och det blåste... Så jag tog det lugnt till att börja med och slösurfade en stund på fm. Men sedan tog jag tag i saker och ting. Det fick bli städning inomhus istället. Något som också var välbehövligt... dammråttorna gick nästan till anfall ;-).

Började med övervåningen, dammade och plockade undan. Plocket är det som är som är värst och tar mest tid. Man måste ju göra av prylarna någonstans. Passade också på att tvätta lite för att få undan i tvättkorgen. Pausade med kaffe och en risifrutti vid 12.30-tiden. Började seda med storrengöring av köket, något som tog hur lång tid som helst. Utav någon kontstig anledning så ligger det alltid en massa prylar (inte mina) och skräpar på diskbänken - så undan med allt sånt. Om T sedan hittar sina prylar är en annan femma... torkade sedan av alla luckor och övriga ytor innan kunde fortsätta med resten av dammningen av undervåningen. Till sist så var det bara golven kvar. Först upp med allt päls, dammråttor och grus, sedan så moppade jag av golvet. Blev riktigt fint i hela huset, är dock mest nöjd med köket - skönt att få det skinande rent :-).

Var klar med allt kl 15.30 och då var det bara att rusa ut i stallet och fixa med stallsysslorna. Mockning, på med nytt spån, sopa, fixa hästmat... Hann gå in och vila i typ 15 min innan det var dags att gå över till grannen och vara med en stund för att fira valborg.

Strax efter kl 17 tände grannen på sin valborgpbrasa... En gammal barack som skulle eldas upp.



Brann bra gjorde den i alla fall.


Mina pållar tyckte det var jättespännande med allt folk ute på gärdet coh busade runt i hagen. M1 och P kom vid 17.30 snåret och pållarna tyckte väl inte alls att det var nödvändigt att gå in... Roligare att busa i hagen ;-)




Bianca tröttnade dock snabbast, Oktawia fick jag muta med lite kraftfoder, då föjde hon snällt med in i stallet.

Så under tiden M1 fixade iordning pållan för kvällens motionspass inne på ÖFK så återgick jag till att kolla på brasan... den brann rätt snabbt, och efter 30 min var det inte mycket kvar...




Vi grillade lite korv, från en vanlig grill, en korv fick räcka för mig sedan var det dags att åka in till ÖFK.

Oktawia skötte sig bra idag. M1 red ett lättare pass bara för att mjuka upp damen inför morgondagens tävlingsdebut. Och vid 19.30 var vi hemma igen.

M1 fixade med putsning av träns och sadel. Jag och T försökte få bort broddarna på Oktawia, men lyckades inte helt ut, tåbroddarna får vara kvar. De var så snedslita så det gick inte att få loss dem. Det är snart dags för hovis  i alla fall och då blir det nya skor.

Det blev också ordentlig puts av Oktawia. Avsvampad, något som damen tyckte var skönt. Det var rätt varmt på kvällen och lite mysigt att stå och titta ut på stallplan och samtidigt bli lite ompysslad.



Oktawia var duktig och tålmodig och fanns sig lydigt i att bli knoppad, få skägget avklippt svansen flätad och sedan en rykt. Vid 21.30 var vi äntligen klara med damens tävlingsputs och pållarna fick kvällsmaten serverad. 6.30 i morgon bitti kommer M1 för att förbereda sig inför tävlingen. Vi har ju naturligtvis fått första starttiden, kl 9.00, men som tur är så bor vi ju nära tävlingsplatsen. Jag ska dock masa mig ur sängen vid 5-snåret för att servera pållarna frukost. Alltså absolut ingen sovmorgon i morgon bitti alltså!

Så därför ska jag nog förpassa mig till sängen nu så jag orkar med att kliva upp i morgon bitti ;-). Nu får alla hålla tummarna att pållan sköter sig bra i morgon! En liten lätt dressyrtävling är det hon ska var med på :-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0