11/8 Onsdag - trött..

Idag var jag grymt trött.... klev upp vid den tiden som jag i vanliga fall brukar vara på jobbet!!! Tack och lov för flextid ;-).

Jag hade dessutom himla ont över höger öga, lite svullen ögonlock, så det där med att stoppa i linserna - det var bara att glömma!

Lyckades i alla fall ta mig genom dagen tills det var dags att sluta och åka hem till djuren. Väl hemma så fixade jag mat på en gång, pasta med bönsallad och grillad halluomi blev det idag - smakade alla tiders. Efter maten så plockade jag undan i köket och sedan var det full fart ut till stallet. Eftersom jag var vansinnigt trött så tog det längre tid än vanligt att mocka pållarnas boxar, men till sist så var det klart och jag hann ta in pållarna precis innan det värsta åskregnet satte igång. Oktawia var lite blöt, men inte sjöblöt så det blev täcke på så hon skulle hinna torka upp tills det att M1 skulle dyka upp vid 19-snåret.

När jag fixat klart med pållarna så gick jag in en sväng och fixade lite inne tills det var dags att åka iväg till ridhuset. När vi skulle lasta så spöregnade det ordentligt, som tur var klev Oktawia in i trailern snabbt och smärtfritt så vi kom iväg snabbt. Det var inte heller läge för någon framskrittning utomhus när vi kom fram till ÖFK - regnet vräkte ner!! Så idag var det väldigt skönt att ha tillgång till ett ridhus. Det var inte heller någon mer som var i ridhuset, alltså passade jag på att träna Lexi när vi var i ridhuset. Idag funkade kontaktövningarna snabbare med Lexi, hon fattade grejjen med levergodis kan man lugn säga ;-). Övergick till att träna lydnad och det funkade bra. Testade sedan att gå en lov när Lexi låg stilla, under tiden släppte jag levergodis där jag gick. Sedan testade jag sök på damen för första gången, visade första biten levergodis - Lexi fattade dirket vad hon skulle göra :-D. Provade också en ny grej efter söket, släpade ner en s.k sockerbit - en grej som man kan lägga upp bommar på. Lexi tyckte den var lite läskig först. Jag tänkte hon skulle lära sig att kliva upp på den, det tog 3 försök, men sedan fattade hon kommandot "klev upp" och hon vågade ställa sig med båda framtassarna på sockerbiten - duktig liten vovve :-D. Höll på cirka 15 min, sedan var hon lugn resten av tiden som M1 red Oktawia.

Även Oktawia skötte sig bra. M1 tränade på övergångar efter uppvärmingen och avslutade passet med att rida genom dressyrprogrammet LB:0 och det funkade bra.

Var hemma igen till 21-snåret och det regnade fortfarande. Även inatt fick pållarna vara inne i stallet, så när jag tagit hand om Otkawia så serverades kvällsmaten och stallet släcktes.

Som avslutning på min kväll blir det lite TV innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0