16/8 Måndag - Huvudvärk...

Vaknade och hade fortfarande extrem huvudvärk... Alvedon hjälpte för stunden så på morgon ringde jag till vårdcentralen och fick en telefontid fram på fm. När sköterskan så ringde upp förklarade jag mina symtom och hur länge jag haft ont i skallen (konstant sedan förra söndagen). Börjat fundera på om det kunde vara bihålorna som krånglar eftersom jag tidigare under sommaren varit förkyld. Fick i alla fall en läkartid kl 16 idag och det kändes bra. Kämpade mig igenom dagen med en huvudvärk som höll på att driva mig till vansinne. Det är inte alls enkelt att försöka tänka när skallen värker...

Stämplade således ut lite tidigare från jobbet och for iväg till vårdcentralen så jag var där på utsatt tid, fick rätt fort komma in till läkaren. Det visade sig att det inte alls var bihålorna som är problemet, utan att jag hux flux fått ett skyhögt blodtryck!!!! Läkaren drog de sedvanliga kostråden, men eftersom jag äter nyttig och bra mat pga min vikt så finns det inget jag kan ändra i kosten. Utan i mitt fall handlar det om att jag är stressad till max... det har varit lite mycket senaste halvåret... men hur gör man för att gå ner i stressnivå - det är inte helt enkelt. Att göra ingenting är liksom inte min grej ;-)

Fick låna med en blodtrycksmaskin hem för att kontrollera blodtrycket morgon och kväll i en vecka. Sedan tillbaka till vårdcentralen med maskin och protokollet, så får vi se vad doktorn säger efter sedan.

På vägen hem så funderade jag på vad jag skulle behöva göra för att stressa ner, inte helt enkelt. Men bestämde mig i alla fall för att skippa att anordna kräftskiva hemma hos mig på lördag. Har ju försökt klämma in någon typ av tjejfest under sommaren, men eftersom jag håller på och rustar så har jag haft fullt upp. Har ju sedan varit utställning med Bianca och så är det några tävlingar inbokade med Oktawia vilket innebär att helgen som kommer är den enda helgen som det skulle funka med party. Dock ser huset ut som ett bombnedslag och egentligen behöver jag få ordning hemma...

Som tur är så har jag M&M som fixar ridningen av pållan, så det känns bra. M1 kom samtidigt som jag kom hem från jobbet och det blev uteritt för M1 och Oktawia, med som sällskap var P på cykel.

T kom också ut en sväng med hundmat och när han sedan åkte in till lägenheten tog han med sig båda hundarna. Jag var inbokad på ett Tuppewareparty och det kändes bra att vovvarna inte behövde vara själva hemma på kvällen.

Så vid 18-snåret åkte jag in stan och hämtade upp kamrat K och vi åkte vidare till Pysseltrollet som var värdinna för Tuppewarepartyt. Det var tydligen medicinen som jag behövde, för under kvällen avtog huvudvärken :-). Och jag shoppade inte så farligt ;-).

Men till sist så var jag och K tvungna att åka tillbaka till stan eftersom jag skulle hämta upp jyckarna, kom till T lagom till kl 21 så det blev att jag stannade där och kollade på CSI NY. Därefter var det dags att åka hemåt och två som blev glada över det var jyckarna ;-).

Väl hemma blev det sängen direkt, vila en stund och sedan koll av blodtrycket - och det hade faktiskt sjunkit till vettig nivå! Och huvudvärken borta - skönt. Nu hoppas jag det håller i sig!

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0